Daily Mail, despre cazul Birsan: O mica victorie la CEDO

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 16:14
2731 citiri
Daily Mail, despre cazul Birsan: O mica victorie la CEDO
Foto: Arhiva

Blogul Daily Mail publica un articol intitulat "O mica victorie la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului", salutand ridicarea imunitatii Gabrielei Birsan si spunand "Bravo, Strasbourg".

"Sa nu se mai spuna ca acest blog aste nedrept fata de CEDO sau ca se teme sa informeze cand Curtea - in pofida experientei din trecut si a asteptarilor - ia deciziile corecte" - incepe scurtul articol.

"Astazi putem anunta ca CEDO, care si-a luat liber de la a le permite violatorilor sa stea in Marea Britanie pentru ca au o viata de familie sau de la a da detinutilor drept de vot, a inscris un mic punct pentru justitie".

"In comentariile anterioare de pe blog, am scris despre profund ingrijoratoarea folosire de catre sotie a judecatorului roman la CEDO. El este Corneliu Birsan, ea este Gabriela si este jurist in Romania. Luna trecuta s-a aflat ca Birsan era anchetata de autoritatile romane pentru ca ar fi acceptat mita, printre care bijuterii, curse aeriene gratuite si folosirea unui apartament din Paris pentru fiul ei, pentru a renunta in schimb la anumite cazuri. Insa ea a obiectat pentru ca i-a fost perchezitionata locuinta, bazandu-se pe imunitatea diplomatica a sotului ei - protectie fata de investigatie acordata tuturor judecatorilor de la CEDO", potrivit blogului.

"Luna trecuta, Curtea a condamnat perchezitiile, dar miercuri, intr-o schimbare merituoasa, a ridicat imunitatea Gabrielei Birsan", subliniaza autorul articolului.

"Poate ca este o victorie mica - si desigur exista pericolul ca Gabriela Birsan sa se poata ascunde dupa sotul ei si protectia legala a acestuia - dar ea trebuie notata. Bravo, Strasbourg", incheie el.

Ridicarea imunitatii nu are efect retroactiv

Curtea Europeana a Drepturilor Omului a decis ridicarea imunitatii judecatoarei Gabriela Birsan, pentru a putea fi anchetata, insa a respins solicitarea de a se ridica si imunitatea sotului acesteia, judecatorul roman la Curte, Corneliu Birsan.

Potrivit comunicatului citat, la data de 16 noiembrie Guvernul Romaniei a solicitat CEDO ridicarea imunitatii judecatorului roman Corneliu Birsan, in contextul anchetarii sotiei acestuia, judecatoarea de la instanta suprema din Romania, Gabriela Birsan.

Plenul Curtii, care a dezbatut solicitarea de ridicare a imunitatii pe 21 si 23 noiembrie, pe baza informatiilor furnizate de partea romana, a ajuns la concluzia ca privilegiile si imunitatile de care se bucura judecatorii CEDO se aplica atat judecatorului Corneliu Birsan, cat si sotiei acestuia.

Plenul a decis sa admita cererea de ridicare a imunitatii judecatoarei Gabriela Birsan, strict in masura necesara pentru efectuarea investigatiei. Pe de alta parte, CEDO a respins cererea de ridicare a imunitatii in ceea ce il priveste pe Corneliu Birsan.

"Ridicarea imunitatii nu are efect retroactiv", se mai arata in comunicatul citat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gabriela Birsan, #imunitate Birsan, #imunitate judecator CEDO , #justitie
Comentarii
Poza billie jean
billie jean
rank 2
Asa e.Dar pentru justitia Romana E ca o medalie olimpca.