Dan Dungaciu dezminte ca ar fi coordonat lucrarile unui condamnat pentru coruptie

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 14:13
4339 citiri
Dan Dungaciu dezminte ca ar fi coordonat lucrarile unui condamnat pentru coruptie
Foto: Arhiva / FUMN

Sociologul Dan Dungaciu dezminte informatiile aparute zilele acestea, cum ca ar fi fost coordonatorul stiintific al lucrarilor publicate din inchisoare de Teodor Bogdan Nicola, unul dintre fondatorii grupului de companii de comunicare The Group, condamnat in februarie 2015 la doi ani si jumatate de inchisoare pentru cumparare de influenta.

Informatiile au aparut pentru prima oara in luna ianuarie, dar acum au reaparut in peisajul mediatic pentru ca Dan Dungaciu este unul dintre membrii Comisiei prezidentiale pentru proiectul de tara, anuntata marti seara de purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale.

Amintim ca, la inceputul anului, Ministerul Justitiei a facut publica, pentru Hotnews, lista integrala a profesorilor universitari si a conferentiarilor care le-au dat recomandare scrisa persoanelor condamnate care au publicat carti in timpul executarii pedepselor in inchisoare.

Datorita cartilor publicate din spatele gratiilor, mai multe persoane cu notorietate publica au reusit sa isi reduca pedepsele si sa fie eliberate conditionat cu mult timp inainte de ispasirea pedepselor.

Pe lista mentionata anterior aparea si sociologul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Stiinte Politice din cadrul Academiei Romane (ISPRI), in calitate de coordonator stiintific al volumelor "Metodele de corelare a notorietatii marcilor cu eficienta investitiilor in publicitate si intentia de cumparare a produselor comerciale", "Televiziunea si publicul ei 2004-2014.Analiza sociodemografica a audientei" si "Radiografia audientelor media pentru presa scrisa 2004-2014", publicate de Teodor Bogdan Nicola in anul 2015 la editura ISPRI.

Odata cu intrarea in comisia de la Cotroceni, numele lui Dungaciu a fost invocat intr-o serie de comentarii facute pe retelele de socializare, reamintindu-se faptul ca ar fi girat volumele publicate de Teodor Bogdan Nicola.

Invitat sa isi exprime un punct de vedere cu privire la criticile ce i se aduc, Dan Dungaciu a facut urmatoarele precizari pentru Ziare.com:

"In calitate de director al Editurii Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale am recomandat tiparirea unor lucrari de specialitate de catre un profesionist care activase mai mult de 15 ani in domeniul respectiv.

Ca orice carte aparuta la editura ISPRI, aceste lucrari au fost incluse in planul editorial cu aprobarea Consiliului Stiintific al Institutului - asa cum oricine putea afla de pe site-ul institutiei noastre - si au avut regimul celorlalte productii ale editurii. Nu s-a pus niciodata problema coordonarii sau a interventiei mele de nici un fel in aceste productii de specialitate".

Pe lista cartilor publicate in 2015 de Editura Institutului de Stiinte Politice si Relatii Internationale "Ion I.C. Bratianu" cu aprobarea Consiliului Stiintific s-au aflat 16 volume in limbile romana si engleza, 4 numere ale Revistei de Stiinte Politice si Relatii Internationale si 2 numere ale "Romanian Review of Politica Sciences and International Relations".

Dan Dungaciu este sociolog, geopolitician si presedintele Fundatiei Marii Negre din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Dungaciu carti publicate inchisoare Nicola , #justitie
Comentarii