Daniel Morar: Progresul inregistrat de justitie nu este ireversibil

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 10:43
1727 citiri
Daniel Morar: Progresul inregistrat de justitie nu este ireversibil

Seful Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar, a declarat vineri, in cadrul unei intalniri a Grupului de Dialog Social, ca progresul inregistrat de justitie in ultimii ani nu este ireversibil.

"Nu e nimic categoric castigat. Nu este ireversibil pentru ca exista incercari de a inchide aceasta institutie. Conteaza institutiile, dar in primul rand conteaza oamenii. Caracterul reversibil sau ireversibil tine de masa critica a judecatorilor si procurorilor care nu vor ceda presiunilor", a subliniat Daniel Morar.

Acesta a spus ca s-a putut face ceva la DNA pentru ca a existat o continuitate, pentru ca a avut sansa sa conduca aceasta institutie timp de sapte ani, ca ceea ce au realizat acolo nu a fost numai un inceput, ci este o parte din realitate.

"Nu inseamna ca daca lucrurile se vor schimba radical, daca va fi un asalt al clasei politice asupra magistraturii, aceste lucruri nu vor regresa. Parerea mea este ca vor regresa. Depinde cat de mare este actiunea celor care pot sa vicieze activitatea magistratilor si ma refer in primul rand la clasa politica: ei pot sa schimbe legi, pot sa-ti ingreuneze existenta", a mai spus Daniel Morar.

Seful DNA considera ca este foarte periculos faptul ca exista atacuri impotriva judecatorilor.

"In urma cu ani de zile, eram oarecum invidiosi pe faptul ca inculpatii ii injurau, atacau, amenintau doar pe procurori, nu spuneau nimic despre judecatori. N-am crezut - a venit vremea in care sunt atacati judecatorii, a venit vremea in care sunt atacati judecatorii Curtii Constitutionale - mi se pare ca este deja foarte periculos cand sunt atacati, insultati si amenintati judecatori. Mi se pare ca s-a mers departe, ma intreb daca judecatorii vor rezista la aceste atacuri", a declarat Morar.

El a adaugat ca de cand a fost numit noul ministru al Justitiei, acesta nu a discutat nimic cu el, nu a primit nicio intrebare din partea acestuia.

"Daca vrei sa mentii o institutie la niste parametri performanti, e normal sa-l intrebi pe actualul sef cine ar fi potrivit in continuare, chiar si cu titlu consultativ", a mai spus Daniel Morar.

Citeste si:
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Raed Arafat dă asigurări că testele pentru Covid din școli nu pot fi contaminate la asamblarea kit-urilor
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu există riscul contaminării testelor de salivă din școli în momentul în care se...
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...