Darius Valcov, om de baza pentru Dragnea, e inculpat intr-un dosar nou de coruptie

Marti, 20 Iunie 2017, ora 18:20
5582 citiri
Darius Valcov, om de baza pentru Dragnea, e inculpat intr-un dosar nou de coruptie
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fostul ministru al Finantelor, Darius Valcov, a fost inculpat, marti, intr-un dosar de coruptie, instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, fiind acuzat de instigare la dare si luare de mita.

Valcov a fost plasat sub control judiciar 60 de zile, cu interdictia de a parasi Romania.

Potrivit unui comunicat remis marti de Parchetului Olt, anchetatorii au retinut ca Valcov a initiat constituirea unui numar de trei societati care actionau ca un tot unitar, respectiv SC Millenium Topographica SRL, SC Contis Company SRL si SCA Ciobanu si Asociatii.

Anchetatorii spun ca fostul ministru al Finantelor a decis sa coopteze, in cadrul uneia dintre acestea, un functionar de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliare (OCPI) Olt, care sa verifice in prealabil documentatia intocmita de catre angajatii SC Millenium Topographica SRL - avand ca activitate, cadastru - astfel incat sa nu fie inregistrate multe respingeri de la OCPI.

Valcov ar fi fost nemultumit de faptul ca angajatii societatii nu raspundeau exigentelor profesionale, avand repercusiuni pe plan financiar.

Procurorii au decis extinderea urmariri penale si fata de fostul consilier local din partea PNL Slatina, Mircea Dogaru, care era jurist la firma Millenium Topographica.

Atat el, cat si Valcov sunt acuzati de savarsirea infractiunilor de instigare la dare si luare de mita.

"In acest scop, inculpatul a exercitat activitati de determinare imediata, in urma carora alte doua persoane, angajate ale societatii controlate de acesta, i-au dat functionarului din cadrul OCPI, suma de 1.000 lei lunar, in perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniti, care nu erau evidentiati in actele contabile, intrucat functionarul OCPI nu era angajat al societatii comerciale, iar in cadrul atributiunilor sale de serviciu aviza si documentatia intocmita de catre angajatii SC Millenium Topographica SRL Slatina", se arata in comunicatul remis de Parchetul Olt.

Procurorii i-au ingradit lui Valcov dreptul de a se deplasa pe o raza teritoriala mai mare decat teritoriul Romaniei, "retinand motive ce tin de modalitatea faptica de desfasurare a activitatii infractionale si pentru a preintampina activitati cu implicatii in domeniul infractional al coruptiei, raportat si la atitudinea procesuala a inculpatului".

"De asemenea, i-a fost impusa obligatia de a nu comunica cu ceilalti inculpati si martori din dosar", mai spus procurorii.

La inceputul lunii mai, un angajat al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Olt a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, fiindu-i interzis sa-si exercite functia publica, el fiind acuzat ca, trei ani, a primit lunar o mita de 1.000 de lei, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina.

Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Olt spun ca, in perioada ianuarie 2012 - martie 2015, functionarul OCPI a primit, necuvenit, suma de 1.000 lei, lunar, din partea administratorului SC Millenium Topographica SRL Slatina, in scopul de a verifica documentatia intocmita de angajatii acelei societati. Daca era conforma, se admitea, iar in situatia in care erau relevate neconcordante de prezentare, se intocmea referat de completare a documentatiei.

#Darius Valcov control judiciar, #Darius Valcov mita, #Darius Valcov dosare , #justitie