De ce a fost arestat judecatorul Barbuta: A privat persoane de alimente necesare subzistentei

Joi, 26 Iunie 2014, ora 21:21
4954 citiri
De ce a fost arestat judecatorul Barbuta: A privat persoane de alimente necesare subzistentei

Judecatorul Bogdan Barbuta, implicat in dosarul privind decizii nelegale in cauze ce au vizat terenuri de peste 41 de hectare din Suceava, a privat mai multe persoane de alimentele necesare subzistentei, arata Curtea de Apel Bucuresti, in motivarea deciziei de arestare a magistratului.

"Inculpatul Barbuta Bogdan-Ilarion-Costica a dat dovada de apetenta infractionala, persistand in savarsirea unor infractiuni de coruptie, ajungand sa pretinda si sa primeasca atat sume de bani, cat si produse alimentare de la mai multe persoane carora le-a exploatat starea de disperare determinata de durata excesiva a judecarii unor dosare civile si pe care le-a privat de bunuri alimentare necesare subzistentei acestora", se arata in motivarea deciziei de arestare preventiva a magistratului.

Magistratii adusi la DNA dupa perchezitii ar fi luat spaga oua si gaini - surse

Potrivit documentului citat, judecatorul Bogdan Barbuta a uzat de dreptul de a nu face nicio declaratie.

"In aparare, inculpatul Barbuta Bogdan a aratat ca, din probele aflate la dosar, nu rezulta suspiciunea rezonabila de comitere a faptelor. (...) De asemenea, nu se arata care ar fi activitatea de santaj, iar referitor la pretinderea, primirea sau acceptarea de bunuri - ciocolata, bauturi, bani - nu rezulta nicio promisiune expresa a inculpatului fata de cumparatorul de influenta", se arata in motivarea instantei.

Judecatorul acuzat ca a primit spaga-n oua si miere, arestat

Judecatorul Bogdan Barbuta, procurorul Dumitru Dimbu si omul de afaceri Constantin Babiuc au fost arestati preventiv, in 23 iunie, printr-o decizie luata de Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul privind decizii nelegale ale instantei in cauze ce au vizat terenuri de peste 41 de hectare.

Hotararea Curtii de Apel nu este definitiva si a fost contestata la instanta suprema, care ar putea pronunta joi o solutie in acest sens.

Judecatorul Barbuta, spaga in oua, miere, gaini, ciocolata, Cinzano, lucrari dentare...

Procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale pe numele judecatorului Bogdan Ilarion Costica Barbuta, judecator la Judecatoria Radauti, pentru patru infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata (doua acte materiale), complicitate la luare de mita, trei infractiuni de abuz in serviciu cu obtinerea de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una in forma continuata (69 acte materiale) si complicitate la santaj.

Procurorii il mai acuza pe Bogdan Barbuta ca, in 15 martie 2014, ar fi primit de la o persoana o cutie de ciocolata marca Milka si o sticla de bauturi alcoolice marca Cinzano si a acceptat promisiunea remiterii ulterioare a sumei de 1.000 de euro, in schimbul interventiei pe care judecatorul a promis ca o va face la un alt magistrat de la Judecatoria Radauti, pentru solutionarea favorabila a unui anumit dosar in care persoana cumparatoare de influenta avea interes.

Totodata, procurorii sustin ca, in intervalul 2013 - 12 martie 2014, judecatorul Bogdan Barbuta ar fi primit de la o alta persoana suma de 500 de euro si produse alimentare (oua, carne de porc, gaini), bunuri in schimbul carora a solutionat in mod favorabil acesteia un dosar aflat pe rolul Judecatoriei Radauti. Mai mult, judecatorul ar fi dat asigurari ca va interveni pe langa completul din cadrul Tribunalului Suceava investit cu solutionarea recursului, pentru a mentine solutia favorabila emisa in fond.

Anchetatorii il mai acuza pe Bogdan Barbuta ca, in 19 martie 2014, respectiv, 16 aprilie, ar fi primit de la o alta persoana 35 oua si miere, precum si suma de 1.000 de euro, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa un judecator din cadrul Judecatoriei Radauti, investit cu solutionarea unui dosarul in care fiul cumparatoarei de influenta era reclamant.

De asemenea, in cursul lunii martie 2014, Bogdan Barbuta ar fi promis unui medic stomatolog, in schimbul unor lucrari dentare neachitate, ca va interveni pe langa un judecator de la Judecatoria Radauti pentru a obtine o solutie favorabila intr-un dosar in care medicul era parat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
#motivare judecator Barbuta, #motivare judecator spaga oua, #judecator spaga oua miere gaini , #justitie
Comentarii
Poza curechila
curechila
rank 5
Poza globedreamer
globedreamer
rank 5
Ce mai putem spune dupa mizeria astuia? Jos Basescu.