De ce a fost inlocuit judecatorul din dosarele lui Dragnea si Tariceanu

Miercuri, 06 Septembrie 2017, ora 19:27
7470 citiri
De ce a fost inlocuit judecatorul din dosarele lui Dragnea si Tariceanu
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Judecatorul care facea parte din completele ce aveau repartizate dosarele in care sunt implicati Liviu Dragnea si Calin Popescu-Tariceanu a fost inlocuit, deoarece la sfarsitul lunii octombrie urma sa ii expire avizul anual al Consiliului Superior al Magistraturii pentru mentinerea in functie.

Potrivit unei comunicari a Biroului de presa al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cauzele privindu-i pe Calin Popescu-Tariceanu si Liviu Dragnea au fost repartizate aleatoriu, in sistem informatic, cu respectarea dispozitiilor legale si regulamentare prevazute de art. 11 din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, art. 1091 din Regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a ICCJ.

"La data inregistrarii celor doua dosare, doamna judecator Ana Maria Dascalu, care face parte din compunerea Completului C2, se afla in activitate in baza avizului anual pentru mentinerea in functie, acordat de CSM. Avand in vedere ca la data de 31.10.2017 urmeaza sa expire avizul anual pentru mentinerea in functie a doamnei judecator Ana Maria Dascalu, Colegiul de Conducere al ICCJ, la data de 28 iunie 2017, a hotarat ca, incepand cu data de 4 septembrie 2017, odata cu reluarea activitatii dupa terminarea vacantei judecatoresti, doamna judecator sa fie inlocuita din compunerea Completului C2 cu unul din judecatorii promovati la instanta suprema in urma concursului organizat de CSM in perioada ianuarie - 31 mai 2017", precizeaza ICCJ.

Vezi si Procesul lui Dragnea pe abuzul in serviciu se reia de la zero

Conform sursei citate, masura a fost adoptata in considerarea stadiului procesual al cauzelor aflate in cursul cercetarii judecatoresti si pentru a-i da posibilitatea magistratului sa motiveze, pana la data incetarii activitatii, hotararile judecatoresti pronuntate in dosarele la solutionarea carora a participat.

ICCJ a decis marti reluarea judecarii proceselor in care sunt judecati Liviu Dragnea, respectiv Calin Popescu-Tariceanu, in urma inlocuirii judecatoarei Ana Maria Dascalu cu un alt judecator, ca urmare a invocarii unei decizii a CEDO.

Citeste si Instanta suprema reia de la zero procesul in care Tariceanu este judecat pentru marturie mincinoasa

Pensionarea magistratului Ana Maria Dascalu ar putea afecta si dosarele in care sunt judecati Gabriel Oprea sau Dan Sova, ale caror procese sunt judecate de complete din care face parte aceasta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#judecator proces Dragnea, #judecator proces tariceanu , #justitie