Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce au cerut procurorii arestarea medicului Gheorghe Burnei: Reprezinta un pericol pentru viata pacientilor

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 17:28
13192 citiri
De ce au cerut procurorii arestarea medicului Gheorghe Burnei: Reprezinta un pericol pentru viata pacientilor
Foto: Arhiva Hepta.ro

Medicul Gheorghe Burnei reprezinta, prin activitatea medicala "defectuoasa" pe care o desfasoara, un pericol concret pentru starea de sanatate sau chiar pentru viata pacientilor sai minori, multe dintre operatiile facute de el avand caracter de experiment si nerespectand procedurile in materie, arata procurorii in propunerea de arestare preventiva.

Cererea a fost inaintata instantei in dosarul deschis pentru luare de mita si efectuare de experimente neautorizate pe copii, insa judecatorii au decis ca Gheorghe Burnei sa fiearestat la domiciliu, masura putand fi contestata de procurori.

In referat, acestia arata ca exista indicii privind savarsirea de catre Gheorghe Burnei a unor infractiuni contra vietii si contra integritatii corporale sau sanatatii, in care victimele sunt minori aflati anterior intr-o stare de sanatate precara, stare pe care inculpatul, prin actiunile sale intentionate, a agravat-o.

"Au rezultat cazuri in care copii cu activitate fizica anterioara intalnirii cu Burnei Gheorghe specifica varstei au involuat pana la mobilitate sporadica, dificila si chiar pana la paralizie. (...) Cu toate acestea, inculpatul nu isi asuma nicio responsabilitate si, atunci cand parintii il confrunta, devine violent verbal si arunca, in mod fals, asupra parintilor deja greu incercati o vina suplimentara", arata procurorii.

Conform acestora, Burnei foloseste doua categorii de proteze si dispozitive medicale, respectiv cele omologate si altele confectionate artizanal pentru el, cele din urma nefiind adecvate uzului medical, inculpatul efectuand "experimente pe copii".

"In categoria experimentelor pe copii sunt incluse si interventiile chirurgicale efectuate cu oase de vita fierte sau cu filtre de tanc sau cu BVC", se arata in referat.

Numeroase interventii nu sunt adecvate problemelor medicale pe care le au copiii, se mai arata in document, iar pentru unii inculpatul inventeaza probleme de sanatate inexistente in realitate si efectueaza interventii chirurgicale cu mult disproportionate in raport cu problema reala, precizeaza acestia.

"In multe cazuri consecintele sunt agravarea starii de sanatate a copilului sau crearea unor probleme grave de sanatate pe care copiii nu le aveau inainte de interventia chirurgicala. Unele dintre aceste probleme nu mai pot fi remediate pentru tot restul vietii.

Exista cazuri in care unii copii se puteau deplasa sau misca aproape normal, cu un defect foarte mic, care se putea corecta in timp cu o interventie minima (si nu neaparat de natura chirurgicala), care in urma interventiei inculpatului au ramas cu infirmitati grave, uneori permanente", se spune in document.

Totodata, procurorii mentioneaza ca medicul preleva de la pacientii copii, fara consimtamantul apartinatorilor, tesut osos si ligamente fara respectarea "celor mai elementare norme in vigoare in acest domeniu".

"Cu ocazia perchezitiei acestea au fost descoperite in conditii total improprii - in congelatorul unui frigider de uz casnic situat intr-un spatiu comun. Alaturi de aceste tesuturi se gaseau mancare, bauturi alcoolice, diferite alte produse alimentare.

Aceste tesuturi nu au fost verificate din punct de vedere bacteriologic si viral, fiind total improprii transplantarii ulterioare, nu au fost ambalate, conservate, desi spitalul si inculpatul aveau aceste obligatii legale. Din primele date, tesuturi astfel prelevate si pastrate au fost deja folosite ca transplant pentru alti copii, cele descoperite la perchezitie urmand a avea o destinatie similara", se mai precizeaza in referatul anchetatorilor.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#referat arestare medic Burnei , #justitie