Ziare.com

De ce se teme procurorul general Licu? Complice de frica sau complice cu rea credinta?

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 17 Iulie 2019, ora 07:34

   

De ce se teme procurorul general Licu? Complice de frica sau complice cu rea credinta?
De 21 de zile, un cetatean roman este supus unei masuri restrictive a dreptului de libera circulatie in strainatate fara ca motivul, durata si temeiul masurii sa ii fi fost comunicat oficial.

Iar seful ierahic de cel mai inalt nivel al celor care comit acest abuz se ocupa sa-l acopere si nu face nimic pentru a-i pune capat. In aceste conditii, este legitima intrebarea daca acest sef este complice cu rea vointa la abuz sau doar speriat de moarte de propriii subordonati, in fata carora bate din calcaie.

Cetateanul roman restrictionat este un copil de 8 ani, Sorina Sacarin, al carei pasaport este sechestrat de sectia speciala pentru magistrati (SS) fara ca reprezentatilor legali ai copilei sa le fi fost comunicat oficial motivul, temeiul si durata acestei restrictionari si, implict, neavand aceasta comunicare oficiala, ei nu pot ataca in instanta restrangerea, alt drept care le este incalcat acestor oameni.

Am detaliat juridic acest caz deja si la cateva ore dupa aparitita analizei, luni, dl procuror general Licu s-a dus la SS, de unde a iesit cu niste declaratii stranii: ca ar fi fost niste suspiciuni de ilegalitati la eliberarea pasaportului, dar ca ele s-au clarificat in buna masura, ca nu exista niciun invinuit in caz si ca in curand vom vedea rezultatul.

In atentia procurorului general Bogdan Licu: Un cetatean roman e retinut ilegal de SS. Complicitate ierarhica la abuz in serviciu

Cu aceste declaratii, dl Licu devine partas la abuz.

Daca intr-adevar a existat o suspiciune privind eliberarea pasaportului Sorinei, verificarea ei nu era de competenta SS, pentru ca eventuala ilegalitate nu a fost comisa de un magistrat, ci de un functionar al Directiei Pasapoarte, care putea comite un fals, un abuz sau o luare de mita, sau de parintii copilei.

Oricare asemenea fapte sunt de competenta parchetelor de tribunal sau a DNA, in functie de fapta exacta si de locul comiterii ei. Doar ca parintii nici macar nu au fost intrebati nimic despre pasaport, nici ca martori macar, cu atat mai putin ca invinuiti.

Nu avea sub nicio forma SS ce sa caute sa ancheteze nu stiu ce suspiciune privind emiterea pasaportului unui copil, cat timp aceasta chestiune nu are in mod evident nimic de-a face cu abuzul in serviciu de care e acuzata procuroarea care a ridicat copilul de la asistenta maternala.

De aceea, dl Licu a si balbait in declaratia domniei sale de la SS ceva legat de o disjungere, pentru ca intelege pe deplin necompetenta, deci nulitatea presupusului dosar al pasaportului. Dar cum nu exista niciun invinuit in chestiunea pasaportului, dupa cum a afirmat dl Licu, este clar ca, oricat au cautat, nici macar procurorii SS nu au reusit sa gaseasca nimic.

Dar pasaportul tot nu-l dau inapoi. Deci restrangerea de drepturi nu inceteaza.


Dincolo de asta, dl Licu nu a simtit nevoia sa dea nicio explicatie in privinta faptului ca rastrangerea dreptului la libera circulatie al unui cetatean roman - care nu este inculpat, nici nu ar putea fi avand in vedere ca are 8 ani, ai carui parinti nu sunt inculpati - nu a fost comunicata oficial in niciun fel.

Si pentru a clarifica asta, i-am adresat dlui Licu, prin biroul de presa al Minsterului Public, o serie de intrebari:

"1. Retinerea documentului de calatorie al unui cetatean reprezinta din punctul dvs de vedere o restrangere a dreptului la libera circulatie in strainatate al unui cetatean roman? De ce?

2. Care sunt conditiile si procedurile legale prevazute de Legea nr. 248/2005 si de Codul de Procedura Penala pentru restrangerea acestui drept?

3. Poate fi retrans dreptul la libera circulatie al unui cetatean roman fara ca acestuia sau reprezentatilor sai legali sa le fie comunicat motivul, temeiul legal si durata restrangerii?

4. Poate fi restrans dreptul la libera circulatie al unui cetatean roaman fara ca acesta sa aiba posibilitatea sa conteste in instanta de judecata restrangerea?

5. SIIJ a comunicat reprezentantilor legali ai Sorinei Sacarin actul emis de procuror prin care a fost dispusa retinerea pasaportului, motivele si temeiul legal al masurii, act pe care familia Sacarin sa il poata contesta in fata instantei de judecata?

6. Daca SIIJ nu a emis/comunicat un asemenea act, cum comentati aceasta lipsa de procedura? Poate fi considerata o restrangere ilegala a dreptului la libera circulatie in strainatate al unui cetatean roman?

7. Din moment ce solicitarea de revizuire a adoptiei Sorinei Sacarin a fost respinsa ca indamisibila, de ce considerati in continuare necesara ordonanta presedintiala care sa ii interzica temporar parasirea teritoriului Romaniei?

Consider ca raspunsurile dvs sunt de maxim interes public cat timp, fara explicarea procedurii si a temeiurilor legale ale restrangerii dreptului la libera circulatie in strainatate a unui cetatean roman, oricare cetatean roman poate considera ca in orice zi acest drept ii poate fi restrans fara nicio explicatie si procedura legala, ceea ce ar induce o stare de nesiguranta".


Dupa cum vedeti, nu ii cer dlui Licu detalii din dosar, ci explicarea unor proceduri. Raspunsul primit de la dl Licu prin Biroul de presa al PICCJ este intre eschiva si autodenunt.Pe de-o parte, dl Licu refuza sa acorde ceea ce numeste "consultatie juridica". Adica dl Licu refuza sa dea niste explicatii punctuale legate de un caz concret unde are loc un abuz procedural urias, avand desigur de ales intre a admite dimensiunea abuzului sau a se face de ras.

Si atunci a ales eschiva: "nu vreau sa va raspund". Un cetatean roman sufera o masura restrictiva fara sa stie de ce, cat timp, in ce temei legal si nu o poate ataca in instanta, iar dl Licu nu da consultatii juridice.

Totodata dl Licu transmite ca "initierea, desfasurarea si finalizarea cercetarilor intr-o cauza penala reprezinta etape reglementate de legea procesual penala, procurorul de caz fiind cel care gestioneaza modul in care sunt administrate probele, cu garantarea drepturilor partilor si ale celorlalti participanti in procesul penal".

Exact despre nerespectarea drepturilor, adica dreptul la libera circulatie si dreptul la de a ataca in instanta restrangerea dreptului, e vorba.

Dar daca dl Licu considera ca nu are nicio treaba cu ce fac procurorii SS, de ce s-a mai dus acolo? Sa inteleg ca asta i-a raspuns procuroarea Iorga Moraru? L-a si dat pe usa afara? Inteleg ca nu, din moment ce a iesit de acolo cu detalii din ancheta.

Deci dl Licu a vorbit despre caz cu procurorul. De ce, daca nu are nicio treaba cu ce face procurorul? A comis un abuz impotriva independentei SS?

Si o fi intrebat-o pe dna Iorga Moraru cum e posibil ca restrangerea unui drept sa nu fie legal comunicata? Daca nu a intrebat, nu i se pare important? Daca a primit un raspuns consistent, de ce nu explica deschis, ca sa inteleaga lumea ca SS nu restrictioneaza drepturi complet in afara CPP? Sau nu l-a primit pentru ca el nu exista?

Intr-o atare situatie, dl Licu putea constata doua lucruri:

1. ca masura dnei Iorga Moraru este corecta si trebuia sa-i ceara sa o comunice reprezentantilor copilului.

2. Ca masura nu e legala si atunci, ca procuror ierahic superior, trebuia sa dispuna incetarea ilegalitatii, iar daca ea nu a incetat, ar fi trebuit sa ia masurile legale care se impun.


Dl Licu n-a facut nici una, nici alta, ci a incercat o justificare palida si fara nicio legatura cu fondul abuzului. Si ma intreb de ce o face.

Un procuror general cand vrea clarificari nu se duce el sa le obtina, ci isi cheama subordonatul ierarhic. Este o chestiune de autoritate ierarhica pe care o stie orice manager de la cel mai mic, pana la cel mai inalt nivel. Cand procurorul general, sef de minister, se duce la o structura de parchet, nu intra acolo ca baiatul care aduce pizza, ci este in mod normal intampinat, ca un gest de respect, de seful respectivei structuri. Pe dl Licu nu l-a asteptat decat presa.

Din start, dl Licu a transmis involuntar ca nu are autoritate asupra SS, ba se asaza intr-o pozitie de inferioritate.

Iar declaratiile de la iesire au confirmat acest lucru. Inclusiv ceea ce se dorea marea demostratie de forta (salutata in compuneri inflacarate de presa prietenoasa), cum ca s-a terminat cu retragerea apelurilor de catre SS. Poate, pentru ca nu prea mai sunt apeluri de retras. Dupa ce au scapat toti cei care trebuiau scapati, o mai fi ramas ceva plevusca, de genul care nu mai intereseaza pe nimeni.

Deci dl Licu a incercat sa se dea sef in fata presei, in timp ce in SS, dupa rezultate, pare sa fi fost un iepuras sfios. Oare de ce? Nu stiu, dar exista niste fapte, cu sau fara legatura.

Sesizarile facute de justitiabili impotriva oricarui magistrat sunt toate la SS, inclusiv cele clasate. Si SS am vazut ca scoate cate un dosar, aparent dupa cum magistratul e obedient sau nu. Intamplator, desigur, din tot mormanul de clasari a fost extrasa clasarea dosarului judecatorului Bogdan Mateescu, in opozitie cu Lia Savonea.

Intamplator, desigur, am aflat de la Luju.ro informatia pe care numai SS o putea furniza despre numarul de dosare pe care l-ar avea diferiti membri CSM. Evident, dosare in rem, in care ei nu au nicio calitate, dar acesta e deja detaliu tehnic.

Oare dl Licu n-are niciunul, macar clasat? Adica nimeni nu l-a reclamat niciodata? Cred ca ar fi intr-o ultraminoritate. Dar nu este, pentru ca impotriva lui a facut plangere chiar familia copilului caruia i-a fost aplicata masura restrictiva. Si plangerea este la SS.

Alt fapt este ca dl Licu este acuzat de plagiat si teza sa de doctorat, coordonata de Gabriel Oprea la Academia SRI, este de 3 ani in analiza CNATCDU. Dl Licu a cerut CNATCDU, incluiv in instanta, sa sisteze cercetarea pentru ca ea, cercetarea, il prejudiciaza, dupa cum scrie Emilia Sercan.

ORDA a constatat insa ca un sfert din teza lui Bogdan Licu e plagiata.

Scheletul din dulapul lui Bogdan Licu, noul procuror general interimar, ignorat de CSM

In toata aceasta amanare a verdictului, domnia sa a cerut Ministerului Educatiei sa-i retraga titlul de doctor si pentru ca ministerul a refuzat l-a dat in judecata in contecios administrativ la CAB. Obiectul dosarului: obligare emitere act.

Da, dl Licu vrea sa oblige Ministerul Educatiei sa-i retraga titlul. Eventual cu executor judecatoresc. In paranteza fie zis, il reprezinta chiar decanul Baroului Bucuresti, dl Ion Dragne. Scump!

Nu vad niciun motiv rational sa incerci cu disperare sa scapi de titlul de doctor, daca teza e curata. Disperarea aceasta de a scapa de titlu echivaleaza, in opinia mea, cu o recunoastre a plagiatului, care e fapta penala. Si daca cel acuzat este magistrat, fapta e de competenta SS.

In 2015, a fost deschis la Parchetul General un dosar pe numele domnilor Licu si Oprea pentru plagiat si fals in declaratii, clasat in 2018. Dar SS poate cere infirmarea oricarei clasari si redeschiderea oricarui dosar, nu-i asa?

Dar poate ca dlui Licu nu de SS ii frica, stie sigur ca nu a plagiat si vrea sa i se retraga titlul pentru ca s-a plictisit de el. Poate ii e frica de Antena 3. Sa nu cumva sa o supere tocmai cand, nu ma indoiesc, pandeste reluarea procedurii pentru desemnarea procurorului general. Nu se face sa denunti abuzurile SS daca vrei sa ai televiziune buna pentru candidatura.

Ceea ce se intampla acum este dincolo de Sorina Sacarin. Este despre faptul ca oricare cetatean roman poate ramane fara un drept fara sa stie de ce, cat timp si fara sa poata ataca masura. Este despre faptul ca o structura de parchet nu raspunde decat in fata siesi, deci la orice abuz s-ar deda, doar ea il poate ancheta. Este despre un procuror general interimar care se face ca nu vede abuzul.

Si il asigur pe dl Licu ca lucrurile acestea se vad pana hat departe, in lumea civilizata a MCV si a parteneriatelor Romaniei, a GRECO si a Comisiei de la Venetia pentru care SS e deja o anomalie, si care nu il vor privi ca pe un procuror general credibil.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Licu SS pasaport Sorina Sacarin
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 17173 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
23 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Extraordinar: dl Licu este sluga perfecta si calificata a ss-lui si

ce o mai fi fiind dincolo de ce se vede. Dansul face tot posibilul sa-si multumeasca stapanii fara greturi chiar daca se descalifica profesional, iti dau lacrimile nu alta!
Spicuiam prin presa noastra ca la MI urmeaza acelasi tip de sluga chiar mai putin calificata profesional; despre ce o mai fi vorba in acest context ?
Offf, atat de simplu - asa de complicat: pai cand toate eforturile noastre in materie de legislatie. prezumat demo, se concentreaza in aceeasi UNICA directie, de albire instanta a acumulaturilor si prerogativelor ciumei rosii, fara patalama de la partid deseori, atunci cum mama lu Michidutza mai avem indrazneala sa vorbim despre corectitudine fara a ingera traditionala "deontologie" veritabil demo-craturata ?
Adica faci ce zice popa, nu ce face Dansul, ca ca el... procedeaza toti fara scrupule si fara discernamant. Iar daca se mai gaseste cate unul, ca autoarea aici de fata, sa se declare idignata de gestul traditional de conservare a prerogativelor prefabricate legal, stai si te intrebi nedumerit: ba, noi chiar suntem asa sau doar ne facem ca...

 

Birocratie imputita !

.

 

Niste zevzeci strica vietile oamenilor.

Nu era copilul asta chinuit de viata, mai trebuia sa vina si incompetentii astia sa-i mai puna in circa inca o trauma. Nici nu mai vorbim de parinti....

Sa va fie rusine!

 

Daca parintii adoptivi lasa din lehamite copilul pe borna de

...hotar si se tot duc fara macar sa se uite in urma si fara cale de intoarcere, sigur comunitatea care se strohotea sub caméra TV in Piata pentru un mic si-o bere drept simbrie, astfel incat Sorina sa ramana la orfelinat, se va ocupa asiduu de copila, ba chiar o va ajuta sa calce in urmele pasilor Simonei Halep, modelul nostru romanesc de reusita in educatie.
Daca Era sa o scoata o canalie magenta si consacra la produs in Vest, no pass, no papiers, no problem.
"De-asa viata iti vine sa urli de dimineatza decum deschizi ochii" zicea un pripasit al "Azilului de noapte" de Maxim Gorki.

...

OZU pentru presa din propagandă: rezolvarea adopției pentru o familie americană, nașpa doamna Dogioiu!
Să ințelegem că un procuror general poate să cheme la ordin un procuror din subordine și să-i ceară inchiderea unui dosar? Serios? Pe bune?

@T basilic: Ati atins punctul nevralgic.

Ai dreptate, nu le pasa de fapt niici de Sorina, nici de orfani. Sunt ticalosi politicienii mafioti, dar nimic nu le-ar merge daca nu ar exista cei despre care vorbesti, acesata cea mai slaba veriga a poporului roman, gloata de sustinatori ***.
Nu stiu cum sa-i definesc: sunt un amestec de prostie, lasitate, egoism. Unii ies si demonstreaza, vocifereaza, emit pareri idioate, poarta lozinci - fara sa inteleaga de fapt, doar ca e ordin de la "patron".
Dar cel mai grav lucru este ca se produce un soi de transfer mental, foarte multi dintre ei si-au facut din acele ordine parerile lor personale, despre realitate. Aceasta masa toxica de indiviizi voteaza si ne hotarasc soarta...

"Complice de frica sau complice cu rea credinta?"

Dar nu se poate sa fie amandoua ? Mafiot si cu frica de dezvaluiri despre el ...

Copilul e rapit de langa frati si surori!

Adoptia a incalcat legea cand a permis ca fratii sa fie despartiti!
IED nu cunoaste ca interesul copilului e suveran intr-o adoptie si nu are cum ca exilarea Sorinei la 15000 de km distanta de fratele ei sa fie in interesul copilului!
IED tu nu ai copii? Le-ai face asa ceva? De ce nu iei apararea copilei?

Cighid

tovarase, Cighid la scara nationala.
E Soros de vina, e multinationalele. E burghezo-mosierimea.

Nu stiu cum de te mai rabda soarele.

Cat timp securista/iohannista Dogioiu mai gavarest

Securista Ioana Ene Dogioiu transmite celor ce ,cu scarba, o citesc ca ea este adepta traficului de fiinte umane, trafic criminal ascuns sub o falsa adoptie internationala si aceasta pentru ca securista Ioana Ene Dogioiu cea care vrea sa mentina la putere , prin scriitura ei crimanl securista pe Iohannsi si complicii lui, traficanti de fiinte umane.

Chiar crezi ca ai descoperit tu acum

o ilegalitate pe care nimeni n-a fost in stare s-o descopere?
Dac-ar exista ce ce spui tu, s-ar fi descoperit de mult. Tu nu vezi ca se cauta de atata timp un nod in papura și incă nu s-a găsit? Ce n-ar da Licu și SS sa-l găsească. L-ai găsit tu acum.:-)

Drepturile si interesele cetateanului Sorina

Ce mai face Sorna? Ce simte ea acum? S-a atasat de noua ei mama? Dupa fotografii se pare ca da. S-a mai intalnit cu mama adotiva, ca sa se verifice daca stransa legatura era reala, deci ar trebui sa prevaleze, sau simulata, interesata si stimulata de evenimente?
Si eu inclin sa cred ca e mai bine pentru ea sa traiasca in SUA, dar inca nu am o certitudine. Totul a devenit o rafuiala intre adulti. S-a vorbit mult si despre bani. Acum, asistentii maternali au devenit expontii unor tabere, dar nu stim daca initial s-au cramponat de Sorina, sau de serviciul de asistent? De unde nu erau, au aparut si parintii naturali!
Nu i-am inteles bine nici pe parintii adoptivi. Doreau sa-si faca datoria de oameni si au hotarat sa usureze soarta unui orfani din Romania si li s-a repartizat Sorina. Dar intreb: s-a lipit Sorina de sufletul lor, apropierea sufleteasca a precedat demersurile grele si crancenul razboi juridic? Acum, lupta pentru principii, impotriva neregulilor grave din statul roman si institutiile lui, sau o doresc mult pe Sorina?
In Romania, Sorina a devenit inca un pretext de lupta intre tabere politice, intre institutiile asociate, presa afiliata. Despre drepturile cetateanului Sorina si mai putin despre interesele lui.

Valll, era Dancila... ofuscata (ah, ce bine-i sa

...umbli la dictionar !), fiindca un jurnalist o intreba ce a facut pentru mai-binele Teleormanului, pe care judetz statisticile il definesc polul drept "Polul Saraciei" in Ro, sigur alaturi de Vaslui, Botosani, etc.
Eu inteleg supararea lui Dancila.
Acolo nu-i polul saraciei, ci un tezaur, o comoara, caverna lui Ali-Baba...
...pentru cei mii de hoti PSD.
Caci in paludele, in mlastina, in mangrovele, in parloaga si hatisul saraciei si vietii de Ev Mediu cu spaime ca ciuma si farmecele, salasuieste hardaul, teica, haznaua, bazinul electoral al PSD, populatie cu sarma-n nas sa nu rame si sa iasa pe sub gardul ocolului cu gard electric.
Nimeni dintre politicenii ce se imbraca pe Chaps Elysses cu bani din pauperizarea crunta a romanilor, nu va scoate din obscurantismul endemic aceasta masa de manevra, aceasta turma impinsa de destin.
Insusi Sfantu Gheorghe daca vine sa ucida balaurul ignorantei obtuze cu fruntea ei de taur rau, ii fura murgul gainarii, hotii acestia de cai breji si de martoage de salam.
Suficienta si saracia bastinasului desavarsesc opera aceasta de Mefisto.
Mefisto al lui Toma Caragiu, ca sa pastram proportiile, caci nu-i banuiesc pe arhitectii dezastrului de inteligenta fie ea si in rau.
De prostie crasa dublata de lacomie hulpava si insatziabila, oh, da.
C1nd nu mai au ce ne fura, ne vara-n datorii si jaful continua nestingherit si cu accente apasate de se rupe varful.
Caci numai varful se rupe din cand in cand
Cre'onu' creste ca soiul acela de pastai de fasole ce cresc lungi, le tai dupa pohta ce pohtesti si ele cresc in continuare, habar n-au de masura fie si-a unei pastai, nu-i asa, chiar... pastari !!!

Pare cam unsuros

domnul procuror general interimar Licu. Asta bineinteles daca SS nu are si nu va obtine dovezi ca pentru adoptie s-au platit zeci de mii de dolari, iar adoptia s-a facut pentru recoltarea de organe.
Ce scirbosenie!

 

Familia adoptiva a platit 30 000 dolari pentru adoptie, in SUA

Cati au ajuns in Romania, nu se stie.
Inca...

scump, Iohannis a primt cate 20 000$/ copil vandut

Cine cerceteaza mituirea celor ce s eocupa de adoptii in Romania de catre famiglia traficanta de organe Sacarin?
raspunsul este , nimeni, atat timp cat traficantul de fiinte uamne ,Iohannsiocupa palatul Cotroceni.

Una e sa dai mita.

Si alta e sa ajunga cheltuielile la 30.000 dolari. Asta e procesul in SUA. Pana si o operatie de apenticita costa 35.000 dolari.

Au declarat ca plecarea lor de la locul de munca, si cheltuielile totale au ajuns la 30.000 dar din nou tu citesti printre randuri.

Bine cel putin ca marii corupti, pardon, marii abuzati n-au

avut probleme cu retinerea pasapoartelor.

 

Ce e ciudat e

ca noi iesim in strada si suntem gazati pentru independenta si demnitatea jusititiei, dar justitia nu prea se vrea indepenedenta si demna. Toate pupezele alea au ajuns acolo nu parasutate din cer ci propuse si votate de reprezentantii justitiei.

 

Sorina tarata pe caldaram de procurora politiie poliitce iohanniste.

Atat timop cat dosarekle de mare crima oprganizata tyranasfromtaliera ale famigliei carmen si klaus iohannis raman musamalizate nu este de mirare ca traficanti de origine romana din America isi permit sa ea marfa din Romania sub acoperirea unei ilegale adoptii. Sorina nu este fiica adoptiva a ftaficantilro de organe Sacarin deoarece acsti infractori internationali stateau linistiti in masina asteptand ca gestapovista piturca sa le adoca marfa asa cum sunt aduse animalele la abator. Cat timp mai raman in massme dia securisti asemeni lui Ene Dogioiu, adepti ai criminalitatii transfrontaliere ?

 

Frică ori rea credință?Și una și alta...

Analizat psihologic,e unul dintre cei mulți scăpați in breasla magistraților,cu un caracter aidoma măgarului lui Buridan. Lucru cel deosebește de Lazăr cat l-am avut in prim plan dar,nu și de madam Fastacilă ca premier in sensul bărbăției ca verticalitate.
Eu am susținut,cel puțin din mandatul lui Năstase(nici in cel cu Ciorbea,nu mi-au plăcut ambiguitățile create de guvernarea carcalete:partide istorice pline de "vechi combatanți") și nici in următoarele cu guverne "interesate personal" cu corupți ca reali campioni in materie.Motivul?In justiție erau și veneau mereu un număr nepermis de inși,scăpați prin strecurătoarea ce ar fi impus o reală democrație,pe care majoritatea romanilor SPER că o așteptau după 1990,ori chiar mai tarziu,după 2000.
Anume,dreptatea și legile să nu poarte haine politice.Dar,cu atat mai mult cu cat societatea dornică de pluripartidism, n-a fost atentă la NAȘTERI și vanzoleala a născut minotauri!
Judecători ce amană procese pană vor fi prescrise faptele, prejudicii aduse statului,nerecuperate!?
In tabăra procurorilor,deasemenea e jale.Și se trezește partidul ce se vrea social,că-și apără hoții,corupții,față de justiția actuală,față de regulile "CLUBULUI"in care am cerut intrare liberă,că noi avem "cultură specifică"...a argumentat actualul premier...in premieră!Asemeni lui Licu..

 

Rea credinta, frica si sau oportunism la maxi-m, asta e poli-

tica demo a RO care mai este.
Psd se inscrie automat la capitolul credintei care este, exclusiv rea si explicita, in timp ce grosul frontului rosu se completeaza natural cu fricosii firesti care ar face orice sa nu deranjeze convenienta traditionala a romanului proaspat iesit din comunism, la care se adauga grosier imensa armata de fripturisti ordinari garnisita, pe ici colo, cu specimene celebre gen Tariceanu, care ajuta termenul obscur de fripturist sa fie inghitit mai onorabil ca oportunist, ca cica asa e in democraie, brrr cata greata ne cuprinde fara macar sa clipim.
Iar daca intindem oleaca psihologia dincolo de cadrul didactic cu care ne-am obisnuit deja, avem ocazia perplexitatii absurde in forma ei cea mai pura si tranparenta: vatafu sau fatafii satului decid, in ultima instanta fireasca a dezastrului cultivat, sa dam toti foc la case si sa ne inchinam Domnului sa ne lumineze... Dumnezeule care mai esti, oare asa de rau am decazut incat ne lasi sa si orbim dupa ce doar am innebunit ???

Totusi,

in Romania mai exista justitie ?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor