De la matusa Tamara, la soacra Flavia. Cine este femeia care si-ar fi imprumutat fiica cu suma colosala de 670 de milioane de euro

Luni, 22 Iunie 2015, ora 22:43
14016 citiri
De la matusa Tamara, la soacra Flavia. Cine este femeia care si-ar fi imprumutat fiica cu suma colosala de 670 de milioane de euro

Vremea matusii Tamara a trecut, a venit cea a soacrei lui Vlad Moisescu, Flavia. Despre aceasta procurorii sustin ca ar fi acordat imprumutul de 670 de milioane de euro fiicei sale, drept paravan pentru mita de la Primaria Sectorului 1.

Digi24 a aflat cine este acest personaj si ce are el de spus. Conform sursei, femeia are 71 de ani, locuieste intr-un bloc construit in anii '70 si este foarte evaziva in raspunsuri. Totusi, despre suma de 670 de milioane de euro afirma ca nici nu stie sa numere atat. Mai mult, despre ea vecinii spun ca ar avea probleme financiare.

Flavia Ciocodei ar fi spus ea insasi vecinelor ca ii e dificil sa se descurce din pensie. Apartamentul in care locuieste, in cartierul Tineretului, este cumparat inainte de Revolutie de la cantareata Sanda Ladosi. Valoarea sa, in prezent, este de circa 70.000 de euro.

Este descrisa de vecini ca fiind o "femeie modesta", "fara relatii dubioase". Insa numele ei apare intr-un document potrivit caruia si-ar fi imprumutat fiica cu sute de milioane de euro.

Intrebata daca si-a imprumutat fiica, pe sotia lui Vlad Moisescu, cu aceasta suma, femeia a raspuns evaziv, dar in final a exclamat: "Pff... Cum, 600 de milioane de euro? Nici nu stiu sa numar atat".

Procurorii, despre care femeia sustine ca spun "multe tampenii", banuiesc ca acest imprumut este unul fictiv, menit sa mascheze mita primita de gruparea Moisescu - Chiliman, in urma contractelor din bani publici de la Primaria Sectorului 1, in ultimii noua ani. Banii ar fi fost sustrasi in urma lucrarilor de asfaltare, de reabilitare termica si consultanta fictiva.

DNA: Vlad Moisescu a exercitat trafic de influenta si la nivelul Guvernului Tariceanu

Totusi, aceasta nu neaga ca ar exista un contract de natura financiara intre ea si fiica ei, fara a da insa detalii.

Procurorii DNA sustin ca Vlad Moisescu, fost trezorier al PNL, a exercitat acte de trafic de influenta si la nivelul Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu, pentru angajarea unor inalti functionari in ministere si companii de stat, carora le pretindea in schimb diverse sume de bani.

Cazul Chiliman: DNA a mai retinut inca doua persoane, inclusiv Vlad Moisescu

Potrivit DNA, incepand cu anul 2004, dupa alegerile locale, la initiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infractional organizat, din care mai faceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu (consiliera lui Chiliman) si Ion Brad (consilier local), care a avut drept scop comiterea unor fapte de coruptie, care sa genereze obtinerea unor comisioane cuprinse intre 10% si 15% din valoarea lucrarilor atribuite pe criterii clientelare unor firme de catre primaria sectorului 1.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita si incasa comisioanele si dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu si Ion Brad derulau activitati de determinare a platii comisioanelor si de incasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societatilor agreate in cadrul procedurilor de atribuire a contractelor si, ulterior, pe parcursul derularii acestora.

Banii primiti de la reprezentantii societatilor comerciale au fost impartiti in urmatoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad, 10% PNL - filiala Sector 1.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii partidelor din coaliţie nu s-au "certat", însă au întâlniri dese pentru a discuta pe teme de actualitate. În ceea ce...