Decizia in dosarul Rompetrol, amanata - cand isi afla sentinta SRS si Sorin Pantis

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 12:19
1812 citiri
Decizia in dosarul Rompetrol, amanata - cand isi afla sentinta SRS si Sorin Pantis

Cele 12 persoane judecate in dosarul Rompetrol ar putea afla in 23 septembrie decizia definitiva in dosarul Rompetrol, in care sunt acuzate de mai multe infractiuni, printre care manipularea pietei de capital, complicitate la delapidare si la spalare de bani.

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au incheiat marti dezbaterile in dosarul Rompetrol, in care sunt judecati, printre altii, senatorul Sorin Rosca Stanescu, fostul ministru Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Gabriel Miclaus, Elena Albu, Gabriela Victoria Anghelache si Irina Mihaela Popovici. In acelasi dosar a fost trimis in judecata si Dinu Patriciu, acesta decedand in urma cu o luna.

Dosarul Rompetrol: Procesul continua dupa moartea lui Patriciu

DIICOT a cerut, la ultimul termen de judecata, sa se constate incetarea procesului penal pentru fostul ministru Sorin Pantis si senatorul Sorin Rosca Stanescu, intrucat faptele de care sunt acuzati s-au prescris, precum si in cazul lui Dinu Patriciu, in urma decesului acestuia.

DIICOT: Achitarea nu este motivata

Procurorul DIICOT a sustinut ca decizia de achitare data in prima instanta in cazul tuturor inculpatilor din aceasta cauza nu este motivata. Acesta a cerut ca Victor Eros si Gabriela Anghelache sa primeasca o pedeapsa orientata spre maximul prevazut pentru faptele de care sunt acuzati, iar Alexandru Bucsa si Petrica Grama sa primeasca pedepse cu suspendare.

Instanta a ascultat pledoariile avocatilor, care au sustinut ca faptele persoanelor judecate in acest proces s-au prescris din octombrie 2011, dar si ultimele declaratii ale inculpatilor din dosar. La incheierea judecarii dosarului Rompetrol, instanta a ramas in pronuntare, stabilind sa dea o solutie in 23 septembrie.

Sorin Pantis si SRS, la un pas de a scapa de acuzatiile din dosarul Rompetrol

Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit in 19 august, la varsta de 64 de ani, intr-o clinica londoneza. In 28 august 2012, Dinu Patriciu a fost achitat de Tribunalul Bucuresti in dosarul Rompetrol, in care procurorii au cerut pedeapsa maxima, de 20 de ani de inchisoare, pentru mai multe infractiuni, printre care delapidare, spalare de bani si manipularea pietei de capital.

Totodata, instanta i-a achitat atunci si pe ceilalti 12 inculpati - Alexandru Bucsa, Petrica Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Rosca Stanescu, Sorin Pantis, Victor Eros, Paul Miclaus, Elena Albu, Gabriela Anghelache si Mihaela Popovici.

Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
#decizie finala Rompetrol, #Rompetrol decizie amanata, #Rompetrol proces , #justitie