Ziare.com

Peste 600 de procurori si 100 de judecatori au semnat o declaratie de independenta, dupa decizia CCR

Joi, 31 Mai 2018, ora 22:50

   

Peste 600 de procurori si 100 de judecatori au semnat o declaratie de independenta, dupa decizia CCR
Peste 600 de procurori, precum si cateva zeci de judecatori si auditori de justitie din intreaga tara au semnat joi o declaratie comuna in care isi exprima ingrijorarea fata de implicarea politicului in sistemul judiciar, in urma deciziei CCR care il obliga pe presedintele Klaus Iohannis sa o revoce pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, doar in baza unei asa-zise evaluari facute de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, in ciuda deciziei contrare a CSM.

" (...) Respectam competentele Ministrului Justitiei privind politica penala a statului precum si atributiile concrete in anumite domenii dar aceste competente nu valideaza in niciun fel implicarea factorului politic in modul de instrumentare si solutionare a cauzelor penale.

Ministrul Justitiei nu are si nu va avea nicio implicare si niciun rol in activitatea noastra profesionala ori in vreo cauza penala sau civila pe care o avem spre solutionare sau la care participam in calitate de reprezentanti ai Ministerului Public.

Singura institutie care gestioneaza cariera procurorului si singurul garant al independentei procurorilor este Consiliul Superior al Magistraturii, conform art. 1 alin. (2) din Legea 304/2004, Ministrul Justitiei neavand si neputand sa aiba niciun fel de rol sau implicare in cariera individuala a procurorului, acest principiu neputand sa fie modificat prin inserarea unei alte sintagme in decizia Curtii Constitutionale, institutie ce nu are competenta de legiferare pozitiva.

Atragem atentia ca evaluarea profesionala a procurorilor si modalitatea de accedere in functie trebuie sa aiba la baza sistemul meritoriu, conditii si reguli clare si transparente si lipsa arbitrariului.

Solicitam tuturor institutiilor abilitate si tuturor factorilor de decizie sa respecte principiile de functionare ale Uniunii Europene, sa faciliteze indeplinirea obligatiilor internationale asumate de Romania si sa tina cont ca respectarea statului de drept si a independentei sistemului judiciar este un punct important in materia cooperarii internationale si a capacitatii Romaniei de a fi un partener de dialog in relatie cu celelalte state membre, atat in ceea ce priveste cooperarea in materie penala cat si cooperarea in materie civila.

In sustinerea prezentei declaratii de principiu aducem aminte ca garantarea independentei sistemului judiciar a fost una dintre conditiile impuse in vederea aderarii la Uniunea Europeana, context in care au fost adoptate modificari in pachetul de legi privind sistemul judiciar, in mod specific garantarea independentei si stabilitatii procurorului, prin modificarea dispozitiilor art. 3 alin. (1) din Legea 303/2004 ('Procurorii numiti de Presedintele Romaniei se bucura de stabilitate si sunt independenti, in conditiile legii').

Obligatia Romaniei in ceea ce priveste statul de drept si garantarea independentei sistemului judiciar s-a mentinut si ulterior momentului aderarii, fiind unul dintre criteriile avute in vedere in evaluarile MCV astfel incat nu putem considera ca o abordare involutiva a statutului magistratului procuror poate sa constituie altceva decat o incalcare a angajamentelor asumate in calitate de stat membru.

De asemenea, atragem atentia ca Regulile de la Havana privind rolul procurorului, adoptate de Natiunile Unite in 1990, prevad obligatia statelor de a se asigura ca procurorii isi pot exercita functia fara a fi expusi intimidarilor, hartuirilor si interferentelor.

Ca membru al Consiliului Europei, statul roman trebuie sa ia in considerare si sa respecte avizele internationale, in acest sens in Carta de la Roma fiind prevazute ca standarde si principii europene referitoare la activitatea procurorilor urmatoarele aspecte: 'Independenta si autonomia Ministerului Public constituie un corolar indispensabil pentru independenta justitiei. Procurorii ar trebui sa fie autonomi in luarea deciziilor si ar trebui sa isi indeplineasca sarcinile in afara oricaror ingerinte si presiuni externe, conform principiilor separatiei puterilor si responsabilitatii'.

Independenta procurorului si impartialitatea procurorului sunt doua elemente esentiale in standardele internationale, fiind privite ca puncte cheie in materia drepturilor omului, avand o latura institutionala cat si una individuala.

Independenta si impartialitatea magistratului procuror nu sunt beneficii personale ale acestuia ci garantii necesare pentru indeplinirea functiei pe care Ministerul Public o are in structura statului de drept, respectiv de autoritate care asigura aplicarea legii penale, in numele si in beneficiul societatii si a interesului public, tinand cont de drepturile individuale ale cetatenilor si de necesitatea asigurarii unui sistem de drept penal efectiv. (Recomandarea (2000) 19 a Consiliului Europei, paragraful 1).

Atat Recomandarea Consiliul Europei cat si Raportul Comisiei de la Venetia subliniaza necesitatea de a asigura proceduri transparente si corecte, fara influente politice, in ceea ce priveste accederea in profesie, sistemul de promovare si activitatea procurorului. Astfel, procedurile care garanteaza o selectie corecta a procurorilor si cele care protejeaza procurorul de la o revocare arbitrara constituie aspecte importante in garantarea independentei procurorului. Nu exista niciun beneficiu in crearea unui sistem care doar aparent procurorul este independent daca actiunile practice tind spre o implicare a factorului politic in activitatea judiciara.

In acest sens, Comisia de la Venetia a subliniat ca independenta procurorului constituie un mecanism prin care se previne interferenta factorului politic sau de orice alta natura in activitatea de urmarire penala iar statele trebuie sa asigure cadrul necesar in care deciziile procurorului sa fie luate in mod impartial si corect, la fel cum judecatorului ii este cerut sa actioneze corect si impartial fara a fi supus presiunilor altor factori externi.

Raportul Comisiei de la Venetia privind independenta judiciara subliniaza ca 'Trebuie efectuata o distinctie clara intre interesul persoanelor care detin puterea in cadrul statului si interesul general. Presupunerea ca cele doua aspecte se suprapun este prezenta in multe state europene. In mod ideal exercitarea functiilor ce vizeaza interesul general nu trebuie combinata sau confundata cu functiile ce vizeaza interesele puterii executive dintr-un anumit moment, cu interesele altor institutii sau chiar cu interesele vreunei formatiuni politice.'

Avand in vedere atributiile legale ale Ministerului Public, prevazute atat la nivel constitutional cat si la nivelul celorlalte instrumente legale, subliniem ca in calitate de procurori rolul nostru este sa aparam interesul public, inteles ca interesul cetatenilor intr-un stat democratic, rol pe care il vom exercita, in mod independent si impartial, indiferent de contextul vremelnic", se arata in declaratia de independenta semnata de sute de procurori si judecatori, remisa Ziare.com.

Reactia acestora vine in contextul in care judecatorii Curtii Constitutionale au admis, miercuri, sesizarea Guvernului, dupa ce Klaus Iohannis a refuzat sa o revoce pe Laura Codruta Kovesi, procuror sef al DNA.

Daca in prima parte a zilei de joi semnasera deja peste 500 de procurori si cateva zeci de judecatori, spre sfarsitul zilei declaratia era semnata de 606 procurori din toata tara, 110 judecatori si 101 auditori de justitie.Curtea Constitutionala a decis, cu majoritate de voturi, ca exista un conflict institutional intre Executiv si Presedintie.

Ulterior, CCR a emis un comunicat de presa in care ii arata presedintelui Klaus Iohannis calea de urmat dupa decizia de azi in cazul Kovesi.

"Presedintele Romaniei urmeaza sa emita decretul de revocare a procurorului sef al DNA", a transmis CCR.

Vestea a generat proteste de strada si reactii dure ale opozitiei, societatii civile si, iata, ale profesionistilor din sistemul judiciar.

V.D.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre declaratie independenta procurori
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 22033 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
51 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cinstea noastra si mindria

Dragnea-cenzor, Romania.

 

despre ce independenta vorbim

cand tocmai cei care trebuie sa vegheze la cea mai importanta carte de legi a tarii - constitutia, sunt fosti politicieni sau numiti politic?..

 
 

 

sunteti divizati-cartitele nu semneaza

Sclavii si lingai nu semneaza.
Nici cei care fac pact cu infractorii.
Asta este Justitia!
Cinste celor cu verticalitate!
Rusine sclavilor si ligailor!

Așa ceva ...

S-a descoperit cine a scris documentul, sunt așa de disperați că fac greșeli elementare:
"Veve (Alexandra Lacranjan!) dependenta lui Dumbravă protestatară scrie singură chiar din sediul DNA declaratii de "independentă" in numele a 500 de procurori. Cat a dat un search rapid pe google. Dacă găsea pe google 1500 punea 1500. Dansa se numeste procuror si ar trebui să instrumenteze dosare impartial, echidistant, eficient. Pană acum n-are nicio condamnare că se ocupă numai cu astfel de lucruri.
#CeFaciVeve😂😂" Mare-i grădina!

Jos Comunismul!

daca procurorii si judecatorii isi faceau treaba..

eram in schengen...
dar au trecut 11 ani si batem pasul pe loc...
prin urmare ceva trebuie sa se schimbe...ori sistemul de omanda ori grilele de salarizare...ori aducem specialistyi dinafara ca ai nosti nu-si fac treaba cinstit...
si cu asta am terminat...
cine din justitie nu vrea sau nu-i convine...e liber sa plece sa-si caute de munca...
asa cum cetateanul normal trebuie sa nu incalce legile...tot asa si procurorii trebuie sa isi faca datoria...
mai putine cafelute si internet si mai multa munca...ca bani primiti mai multi decat alte categorii sociale cu mult mai importante ca justitia...

@bengosul2007

Nu am de gand sa-ti subestimez inteligenta, o ai, este vizibil... ma intreb ce anume ar putea fi la mijloc atat de important, incat sa merite sa te complaci sa lupti pentru o cauza care nu are nevoie de inteligenta, ci doar de lipsa de caracter(e).

Adica vine functionarul-pensionar Tudorel sa isi dea cu

copitele despre tribunalele in care nu a fost niciodata...

nu ! Il pune pe fii-su, cum a facut Ceausescu cu

fii-su Nicu. Asa i-a invatat partidul, asta fac si acum :(.

lia_stoenescu Rank user: x5 31.05.2018, 19:41

Mă distrez, mă doare la bască de khmerii roșii sau bruni, de Dragnea sau Kovesi, viața este frumoasă! PE BUNE!

De la inceput !

De la inceput a sacrificat 1 milion de dolari pentru a o defaima pe sefa DNA. Pentru mafioti 1 milion de dolari inseamna pentru un fleac fata de cite miliarde au furat.
De modernizarea scolilor de la sate nici prin cap nu le trecea.
Dupa aceasta nereusita mafia tilharilor cu gulere albe
au inceput sa faca un plan pe termen lung.Au mobilizat toti cateii ,au cumparat cu bani grei tot felul de ,,analisti,,au santajat si au adus un judecator corupt care nu avea decit sarcina de a o demite pe Codruta.
Cu ajutorol majoritatii PSD-istilor din CCR au reusit pina la urma sa-si indeplineasca planul de sujugare a justitiei.
Nu stim cum va reactiona populatia,

O prostie!

Securistilor de procurori le este atacata independenta! Sa te crucesti! Cine v-o ataca mai nepriceputilor? Cred ca voi insiva! Ati lucrat numai la ordin ....se stie al cui ordin. Asa-zis-ul amestec nu exista decit in posibilitatea sa *** destituiti cind calcati pe bec. In rest va urez succes la dosarele alea multe care le tineti sub ***.

PSD - ciuma rosie

astfel de abordari ale procurorilor si judecatorilor simpli sunt fara precedent.

in mod normal trebuie sa se ia masuri pentru independenta justitiei.

in afara de cativa antenisti spalati pe creier nimeni in Romania nu mai vrea hotia ciumei rosii.

este OK,dar unde este formatia" Rezist "?

altfel degeaba Rares si Ene spun adevarul!
in mod necesarmente,ieri dupa zicerea ccr,jumatate de romanie trebuia sa fie pe strada!
sa inteleg ca circa treisferturi din bopulatie este corupta?
asta ar fi singura acoperire care i-ar tine pe romani in case!
sa traiti bine hotilor!

veverita a gresit nu 600 ci 60 au semnat !!!

frica procurorilor care au oseminte prin beci ca ies la suprafata facaturiile lor ....asta se numeste indpendenta si cei 10 judecatori care au semnat sint legati de interese si cu frica procurorilor ... sau a vazut cineva hartia cu cele 600+100 semnaturi ?

Soluția e simplă și o știe toată lumea!

Nu-ți place treci in privat! Ai și un avantaj nu mai trebuie să dai examen să intri in baroul de avocați. Să vezi ce greu se caștigă o paine!
Ca profesioniști ar fi trebuit să se abțină. La urma urmei CCR-ul sunt magistrați colegi ai lor! Acestă independență nu ascunde nimic?

 

Ce sa ascunda?

Ca vor sa nu depinda de politic!
Ce ti se pare atat de "ascuns"?
Va e frica de puscarie,talharilor!?

Apel catre semnatari

cei peste 600 de procurori si cei peste 100 de judecatori sa prezinte declaratiile de avere , partidul din care fac parte si istoricul lor , daca au fost implicati in acte de coruptie.

toti acestia sa prezinte probe ca nu au reprezentat marile corporatii straine cand au incheiat contracte cu statul roman , cand au cumparat fabrici , uzine sau alte obiective industriale/economice din Romania

600 procurori independenti vor sa fie ca portocala

ce vor procurorii independenti ? sa fie dumnezeii pe pamant sa fie ca lucica si ca portocala , sa fie procurori si judecatori in accelasi timp sa paradeasca tot ce vor ei ??? uite ca ,constitutia a avut ac de cojocul lor murdar ! pana cind procurori pe cont propriu !

Orice om de pe lumea asta are voie sa protesteze

Inclusiv procurorii.

Bine, e mai greu de inteles pentru unii chestia asta. Pentru comunisti, de exemplu.

Tudorel sterge pe jos cu procurorii protestatari!

"N-avem considerentele deciziei și nu știm care sunt considerentele ce susțin dispozitivele. Ceea ce se pune in executare va fi dispozitivul, acela că președintele trebuie să emită decretul de revocare a procurorului șef al DNA. Preocuparea lor nu o consider intemeiată. Statutul de magistrat nu il poate schimba nimeni, cată vreme Constituția prevede independența lor. Decizia nu diminuează funcționalitatea procurorilor, pentru că așa scrie in Constituție. Nu e o regandire, ci o clarificare a principiului constituțional care spune că procurorii iși desfășoară activitatea sub autoritatea ministrului Justiției. Autoritatea și-au știrbit-o singuri. Cand cei de la Brașov au cerut să se suspende deciziile CCR, să aplicăm deciziile GRECO, cand nu se poate. Cand au cerut astfel de lucruri și-au știrbit autoritatea profesională. Și-au știribit autoritatea cu fiecare achitare.", a spus Toader."

CCR sunt magistatii care au cotizat cel mai bine la partid

sau cum au ajuns acolo? Caci profesionisti nu prea par a fi. Ba unii dintre ei au avut si relatii tensionate cu DNA.

Saru' mina, tovarase Tudorel !

Noi, profesionistii, va lingem cazmaua !

Ziare.Com by DNA via Cipru

Aoleuuu! Pleacă Kodrutaaaaa! Steaua noastră, lumina noastră! Cui ne lași Kodrutoooo?😂😂😂

 

prevad ca nu va pleca Codruta si va fi jale in PSD

Vlasov i-a oferit aparatamentul lui Pivniceru , PSD ce i-a oferit ?? Sau.... d-ra a votat impotriva DNA ca sa-si razbune amantul???

Nu stiu ce au semnat,de fapt ei si-au semnat

demisiile.

@bengosul2007

De ce zbieri bengoaso? ti-ai adus aminte ca te doare in buba?Vai de capul vostru de trolii, nu aveti coloana vertebrala,pentru cateva ruble sunteti sa o vindeti si pe ***, milogilor bolshevici.

cu regret, prost nu-i el!! Noi suntem prosti ca-i

raspundem. Daca ar ajunge sa vorbeasca de unul singur sau sa se stimuleze intelectual doar trolii intre ei atunci ar insemna ca noi suntem inteligenti!

Propun sa ne desteptam asa cum spune imnul :) cei care stiu cares-s trolii sa puna cometraiu trol la postarile lor si nu mai posteaza nimeni nimic. :)

@gogu si cronos

vi-o trage bengosul cu argumente de va usuca !!! hahaha aici nu e vorba de troli ci de modalitate de a vedea lucrurile cu o minte deschisa sau cu una intunecata ca a voastra ....manipulatilor rezistenti la invatatura

@benga

Tare mult te distrezi pe acest forum. Impresionant! Si din intamplare faci nu ai glume bune cu pzd-ul. Le apreciem foarte mult si nu ne mai putem opri din diareia rasului. Bravo asta arata multa inteligenta! Faci o impresie fantastica pe acest forum. Cand scrii tu parca emite Latrina 3! Ne inselam si nu intelegem sub tilitatile tale? Te imploram! Ajuta-ne sa te intelegem!

Adica nu vor sa raspunda in caz de greseli sau intentie.Onea a semnt

Ia sa si dea demisia daca nu le convine sa raspunda ca orice persoana,ca sunt destui care vor sa le ia locul.Ciocul mic si sa si faca treaba,nu sa fie ingrijorati.

 

mai minte imprastiata lehamite de voi -slugi

Separatia puterilor in stat -cap de ceapa degerata!
Cand dragnea va va pune impozite pe tot va fi tarziu
luptati pentru independenta,domnilor magistrati.

mai usor cu separatia ca devenim confederatie...

vrei sa spui separati statului de societate......
ca par tot mai departe cu salariile,cu beneficiile,cu pensiile,cu casele,cu masinile...
tot separam puterile in stat ca ne trezim cu 4 state in loc de unul...
pai cineva trebuie sa faca legatura cu grupul ala de privilegiati economic...
sa-i aduca cu picioarele pe pamant si pe astia din justitie ...altfel incep sa se creada semizei...

Adevarul

In rromanika nici nu stii pe cine sa mai crezi.Toti sunt corupti de la procurori pana la ultimul politai .Sper sa ne scoata din Comunitatea Europeana sa ajugem la salarii de 50 de euro. Va spun eu sigur ca noi romanii nu suntem in stare singuri sa facem o economie si o agricultura serioasa fara europeni si ajutoarele europene. Noi nu suntem buni de nimic nici macar cu ajutoarele lor . Stai sa vezi furaciuni si coruptie cand nu vom mai fi in CE.Sosele vor fi in mileniul 3 fara ajutor de la CE .Ca si pana acum romanul va fi foarte destept dar numai din vorbe, cu toate guvernele bune si proaste pe care le-am avut nu am facut nimic in ultimii 30 de ani .Urasc sa spun asta dar daca traia Ceausescu in 30 de ani faceam sosele si autostrazi si in copaci. Huooooooo

 

Cei 600 procurori si 100 judecatori sunt Rezistenti?

Oare astia nu stiu legile pe care le folosesc?

CCR n-a adaugat nimic la Constitutie! Articolul 132 e DEMULT ACOLO! CCR doar v-a spus sa-l cititi. Asta nu afecteaza decat ignoranta voastra! ))))))))

CCR

CCR, din care facea parte si Tudorel Toader, a repetat in 2010 urmatoarele:
" Potrivit Constitutiei, Ministerul Public este o parte componentă a autoritătii judecătoresti, si nu a puterii executive sau a administratiei publice. "
Si, interesant, si in 2010 art 132 avea acelasi continut, doar ca legislatia se modificase fata de 1997 si 2002 (cand a mai existat aceasta interpretare a art 132), astfel incat garantia independentei procurorilor fata de politic ne-a permis sa facem parte din UE.

o intrebare

Daca de procurori raspunde ministrul justitiei de e mai are nevoie de Iohannis sa semneze?
Sa se descurce singur.
Eu unu nu as semna nimic, in locul presedintelui, fiindca teoretic, din ce zici tu, nu ar fi treaba presedintelui sa se ocupe de procurori.
Mai mult decat atat, nu incerca sa ma imbrobodesti ca nu merge.
Stii cum este faza asta, daca semnezi raspunzi pentru ce ai semnat.

mai sunt si magistrati verticali....?

Poate ca si judecatorii ar trebui sa militeze pentru independeta procurorilor.

Ar fi o palma dura la adresa CCR care de 30 ani, sta in poala policianului roman si-l linge pe unde apuca, doar, doar, sa primeasca niscai privilegii ....

 

O sa fie mai greu acum pentru PSD

Ca nu mai suntem in 2004, procurorii cei noi au prins gustul carnitei fragede de polician gras si bine hranit.

O sa fie cam greu sa ii convingi sa se intoarca la regimul ala constipant din 2003: doctori uscati sau sefi de tren ososi.

Dar PSD asta spera. O sa inceapa prelucrarea cat mai repede, de sus in jos. Intai procurorii sefi, care repede-repede or sa schimbe procurorii adjuncti si tot asa.

Sau cum zicea nenea Iancu, al mai tare scriitor de SF roman din toate timpurile: "Nu mai merge cu democratia, ma-ntelegi, ne trebuie o tiranie, ca-n Rusia!"

 

O reactie normala si sanatoasa a celor 500 de procurori.

Toate aceste reactii de respingere a dictaturii sobolanilor rosii in particular si a oricaror alte influente politice in general, sunt reactii normale, anticorpi ai statului de drept.

Societatea civila ar trebui sa sustina separarea puterilor din stat si sa impiedice accesul sobolanilor la putere ! Nu sunt capabil sa guverneze. Eu nu fac decat sa perpetueze coruptia, sa o legifereze si sa promoveze analfabetismul drept calitate guvernamentala.

 

Interesant

Se sterge mafia PSD cu declaratia pe la ... Dragnea, pe sub mustata !
Cu mafia PSD nu poti discuta decat dand cu scaunul in masa de negocieri !
Insa mafia PSD nu mai poate fi un partener de negocieri pentru romani prin dictatele pe care le impune!
Mafia PSD a devenit oficial dusmanul Romaniei !

 

E foarte clar

Stiti ce scrie pe poarta universitatii Salamanca, in latină, ca să ințeleagă tot amaratul… Salamanca nu-ți dă ceea ce nu ai deja. Tot cam asa si cu Harvardul. Credeti că o curte constitutionala care demonstreaza ca e perfect inconstituionala trebuie urmata orbeste? Pai si Maduro are in Venezuela un Tribunal Constitutional tot asa de plin de ji.godii ca asta de la Bucuresti si il asculta cuminte. E deci Venezuela un stat de drept? Diferenta dintre curtea de la Caracas si cea de la Bucuresti e doar aceea ca la Caracas sint toti ti.calosi, la Bucuresti doar majoritatea, Dragnea si mafia PSD mai are de invatat de la Maduro.

 

Au nevoie si de doi neticalosi ca sa salveze aparentele.

mimarea democratiei si atit, in vazul si cu acordul tacit al unei populatii indobitocite.

Lupta nu s-a terminat si nu se va termina niciodata.

Daca infractorii si sustinatorii lor pierd, vor ajunge in puscarie cativa politicieni corupti si cativa baroni locali, acolo unde de fapt ar merita sa petreaca cativa ani buni.
In schimb daca justitia pierde, nu numai noi cu totii pierdem, dar si viitoarele generatii care vin dupa noi vor avea de suferit.
Nu trebuie niciodata spus, ca nu merita, sau ca nu se poate face nimic, sau ca totul este de prisos. lupta trebuie dusa pana la capat, pentru ca avem prea mult de pierdut daca nenorocitii astia ajung sa ii dea deoparte pe cei care inca mai au un dram de putere sa ne ajute sa ne refacem tara. Fara o mana forte a justitiei, totul va devenii un haos asa cum a fost si imediat dupa revolutie cand ne-au furat pe fata practic acelasi tip de oameni dupa care ne-au ras in nas, asa cum fac si astia acum, incercand sa ne arate ca ei oricum fac ce vor.
Haideti sa le dam si noi peste nas si sa le aratam ca nu le mai merge ca pe vremuri!

 

Dar cu SECURITATEA le-a placut?! Cata injosire si obedienta!

Orice roman cu ceva in cap realizeaza adevarul crunt ca acesti procurori de pripas s-au dat singuri de gol. Probabil majoritatea au primit ordin sa semneze acea facatura securista jenanta dezvaluindu-se astfel romanilor ca fiind manevrati copios si fara scapare de sistemul securist mafiot. In mod sigura ca le-a placut grozav cand erau calariti la propriu de securitate conform acelui protocol clocit de niste minti demente. Baietii astia nu dau pe-afara nici de vreo mare stiinta de carte, nu vad absolut nici un motiv ca un procuror dotat intelectual si pregatit corespunzator profesional sa se bage intr-un astfel de joc autocompromitator in final. Cifra de 500 este naucitoare chiar si pentru un pesimist. Se confirma una din explicatiile dezastrului din justitie.

 

!Gica

Stai jos si nu te mai screme! Sa nu pierzi ceva din gandirea profunda pe alta teava

Sfat pentru Johy de la un cetatean

Referendum - singura optiune.
1) Doriti ca sa fie demisa LCK? si justitia sa fie aservita politicului?
Daca DA - acest taram sa devina paradisul infractorilor si prostituatelor. Daca NU toti membri CCR sa fie inlocuiti cu profesionisti apolitici.

2) Doriti ca sa fie interzis politicianismul in urmatorii 28 de ani cel putin in Romania?
Daca NU - aceasta tara nu va mai exista.
Daca DA - inlocuirea in trepte a politicienilor cu cetateni competenti in mai multe forme de organizare dupa competenta si aptitudini. Se va numi era organizarii directe a cetateanului. Oricarui politician ii va fi interzis sa lucreze intr-un sector de stat, administratie, parlament, senat etc. Singura lor optiune de lucru va fi exclusiv sectorul privat.

 

ai de mama lu' stefan cel mare

let me guess...hastag rezist?
minunate idei naziste/neo-comuniste. Tot n-am inteles cine ar conduce tara cat politicienii au interdictie si sunt trimisi la canal. vama veche, astia? Cine decide cat de competenti sau ce aptitudini au astia? Chirila? Si cine dreak mai sunt parlamentarii? sandy cu dide?
" inlocuirea in trepte a politicienilor cu cetateni competenti in mai multe forme de organizare dupa competenta si aptitudini. Se va numi era organizarii directe a cetateanului. Oricarui politician ii va fi interzis sa lucreze intr-un sector de stat, administratie, parlament, senat etc. Singura lor optiune de lucru va fi exclusiv sectorul privat."
Puah credeam ca astia ca tine nu mai exista in 2018, dar se pare ca tu de-abia te-ai nascut. Unde ai decis toate astea mah in piatza? Mai sunt multi ca tine?

Mai acesta, ce ti-ai luat poza lui Johny Depp

Nu am legatura cu mama marelui voievod Stefan cel Sfant.
Iti raspund ca sa nu pieri nestiutor si sa incerci sa gasesti raspunsuri false in zona crepusculara a filmelor lui Depp...
1) nu am nimic de a face cu rezist. Daca chiar vrei, poti sa spui eventual ca sunt adept patriot si ecologist Rosia Montana
2) conceptul de democratie a cetateanului directa este mult mai larga si incepe de la Pericle, vechii greci, trece prin Hegel, Kant si Descartes, are valoare cognitiv proiectional semantica in sensul lui Dostoievski, Gogol, Cehov si Tolstoi, filtreaza imbecilismul dogmatic de tip Marx, Engels, Lenin si Stalin si se finalizeaza in timpurile noastre unde acesta devine o necesitate pentru a rezolva problemele directe ale cetateanului si nu a alesilor (reprezentativilor) ce sunt gunoaie umane spirituale si morale, in cazul nostru cete de ticalosi, hoti si retardati mintali fara rusine si verticalitate cognitiv umana intr-o proiectie ideosincretica a Sinelui in decorul universului magic in miniatura.
As putea sa continui asa pana maine dimineata oferindu-ti exemple din lumea cartilor si ideilor dar nu stiu daca ai capacitatea cognitiva de a le intelege si de a trece de la semn si simbol la ideatie si de la sublim la cognitiv uman evolutiv!?
Da-mi un fir daca ai priceput ceva ca sa nu imi pierd timpul cu ageamii... totusi


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor