Românul judecat pentru defăimare, după ce a acuzat un cetățean arab din Austria că este membru ISIS

Autor: N.G.
Miercuri, 17 Noiembrie 2021, ora 23:36
3271 citiri
Românul judecat pentru defăimare, după ce a acuzat un cetățean arab din Austria că este membru ISIS
Românul l-a acuzat în fals pe arab că susține organizația Stat Islamic

Un cetățean român în vârstă de 66 de ani din municipiul Brașov a fost plasat în arest la domiciliu în urma punerii în executare a unui mandat european emis de autoritățile judiciare din Innsbruck, Austria.

Nicolas Horia D. C. este la al doilea mandat european emis pe numele său pentru aceeași infracțiune. Precedentul, din 2016, nu a fost pus în executare de justiția din România. În noiembrie 2020, Tribunalul Innsbruck a emis un nou mandat pe numele românului care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de defăimare, pedepsită cu închisoare de la un an la 3 ani sau cu amendă

După mai mule amânări și o sesizare la Curtea Constituțională, pe 11 noiembrie 2021, Curtea de Apel Brașov a hotărât că bărbatul poate fi predat autorităților din Austria.

Nicolas Horia D. C. este suspectat de faptul că că l-ar fi expus pe un cetățean de origine arabă riscului unei urmăriri penale oficiale la data de 25 noiembrie 2016 în Innsbruck, prin faptul că l-a acuzat de infracțiunea de terorism, deși știa că această acuzație este falsă. Concret, românul a transmis un mail Ministerului de Interne din Austria prin care a susținut că cetățeanul arab este membru ISIS, respectiv al organizației teroriste Stat Islamic.

Cetățeanul român a susținut că Înalta Curte a dispus respingerea unei cereri de executare a mandatului european de arestare privind aceeași faptă, în raport cu primul mandat european de arestare și a solicitat ca și noua cerere să fie refuzată.

Curtea de Apel Brașov a precizat, însă, că dreptul de a nu fi judecat de două ori pentru aceeași faptă penală vizează doar fondul cauzei și nu este aplicabil altor proceduri precum sunt cererile de executare a unui mandat european de arestare. Noul mandat de arestare a fost emis de un judecător, ulterior sesizării instanței de judecată, în scopul judecării pentru fapta ce face obiectul său. Cu alte cuvinte, cetățeanul român a fost deja trimis în judecată la o instanță din Austria.

Nicolas Horia D. C. a fost plasat în arest la domiciliu până la executarea mandatului. Bărbatul a contestat decizia Curții de Apel Brașov, dosarul urmând să fie transmis pentru o hotărâre definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Român îngrozit de pericolul pe care îl reprezintă în trafic unchiul său. "Conduce tot timpul mort de beat! Zilnic bea, zilnic conduce! De ani de zile!"
Român îngrozit de pericolul pe care îl reprezintă în trafic unchiul său. "Conduce tot timpul mort de beat! Zilnic bea, zilnic conduce! De ani de zile!"
Consumul de alcool la volan este una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave în România, punând în pericol viețile șoferilor și ale celorlalți participanți la trafic....
Teroare înainte de EURO 2024! O zonă pentru fani a fost evacuată de urgență
Teroare înainte de EURO 2024! O zonă pentru fani a fost evacuată de urgență
Cu câteva ore înainte de începerea meciului de debut de la Campionatul European de fotbal, o zonă pentru fani, aflată în apropiere de Poarta Brandenburg din Berlin, a fost evacuată....
#roman, #arestat, #defaimare, #Austria, #terorism, #mandat european , #justitie
  1. Medicamentul pe care nu-l putem lua în vacanța din Grecia. E folosit la dureri de cap și dinți
  2. Anunț ciudat din partea unei primării: Conducta de apă ar putea fi avariată "accidental". La ce trebuie să se aștepte localnicii
  3. Câți români trăiesc în Germania. Cifrele dure ale exodului din ultimii 30 de ani
  4. Reacția Chinei după ce șeful NATO a acuzat Beijingul că a agravat conflictul din Ucraina prin susținerea Rusiei
  5. Achiziția tramvaielor Imperio de către Primăria București de la Astra Arad este anchetată de Parchetul European și DNA
  6. Majoritatea ucrainenilor vor ca Zelenski să rămână președinte până la finalul războiului
  7. Generația „Afară cu străinii!“ din țară. De ce votează tinerii europeni extrema dreaptă
  8. Mai multe medicamente pentru durere și febră ar putea fi retrase din farmacii. Care este motivul
  9. Alexandru Cumpănașu a scăpat de un dosar penal. Instanța tocmai a pronunțat decizia
  10. Se interzice publicitatea explicită la toate țigările electronice și la pliculețe cu nicotină