Deputat PNL, dat in judecata pentru conflict de interese - a facut afaceri cu fiul (Video)

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 10:35
2369 citiri
Deputat PNL, dat in judecata pentru conflict de interese - a facut afaceri cu fiul (Video)
Foto: infopresspascani.ro

Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost trimis in judecata, joi, pentru conflict de interese de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Acesta este acuzat ca, in perioada in care isi exercita functia de primar al orasului Pascani, a incheiat un numar de noua contracte cu mai multe firme, al caror actionar era fiul sau, potrivit B1 TV.

Procurorii sustin ca a favorizat societati comerciale in care fiul sau este actionar principal sau administrator, atribuind contracte fara licitatie. Craciunescu a facut aceste afaceri in perioada 2008 - 2012.

Inca un deputat urmarit penal pentru conflict de interese: Grigore Craciunescu (PNL) Video

Urmarirea penala impotriva deputatului a inceput la sfarsitul lunii martie, el declarand la acea vreme ca nu este vinovat de conflict de interese.

"Deci eu cred ca nu sunt in niciun conflict de interese. Deci firma baiatului meu nu are niciun contract, e firma de prestari medicale", a spus Grigore Craciunescu, precizand ca este vorba despre niste acte aditionale si de firme ale fiului sau, care nu numai ca nu ar fi luat "niciun ban de la primarie", ci ar fi platit bani pentru niste concesiuni.

Conform legilor in vigoare, parlamentarii, care sunt inalti functionari publici, nu au voie sa isi angajeze rudele la cabinetul lor parlamentar, acest lucru constituind infractiune.

Rosca Stanescu, acuzat de ANI si dat pe mana Parchetului: A ascuns bani in Elvetia

De asemenea, senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a fost acuzat, marti, de Agentia Nationala de Integritate (ANI) ca s-a aflat in stare de incompatibilitate deoarece a exercitat mai multe functii si calitati, contrar prevederilor legale, si ca a mintit in declaratia de avere.

Mai exact, inspectorii au descoperit ca, in perioada 19 decembrie 2012 - 16 aprilie 2013, Sorin Rosca Stanescu s-a aflat in incompatibilitate, pentru ca a detinut, simultan, calitatea de senator si functia de administrator in cadrul S.C. AERO MARINA CLUB S.R.L.

Penalii din uriasul Parlament - mita, fals, abuz in serviciu...

Mai multi parlamentari au probleme cu legea, cum ar fi deputatul UDMR Laszlo Borbely, care este in vizorul procurorilor. Acestia au cerut Camerei Deputatilor, in luna aprilie, acceptul pentru a incepe urmarirea penala fata de fostul ministru al Mediului. El era acuzat de trafic de influenta si fals in declaratiile de avere. Totusi, colegii sai politicieni nu si-au dat avizul pentru cercetarea lui Borbely.

Parlamentarii l-au salvat si pe deputatul PNL Victor Paul Dobre, dupa ce procurorii DNA au cerut Parlamentului, in august, aviz pentru cercetarea penala a fostului ministru delegat pentru Administratie. El este suspectat de fapte de coruptie savarsite la referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea presedintelui. Parlamentul a blocat insa dosarul si a dat aviz negativ cererii procurorilor anticoruptie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Grigore Carciunescu judecata, #Grigore Carciunescu conflict interese, #Grigore Carciunescu firme fiu , #justitie