Deputat PSD, judecat pentru coruptie: Noi suntem la putere!

Marti, 29 Aprilie 2014, ora 14:57
3013 citiri
Deputat PSD, judecat pentru coruptie: Noi suntem la putere!

Deputatul PSD de Arges Catalin Radulescu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie, isi coordona afacerile din Parlament si ii ameninta pe partenerii de afaceri cu influenta in partidul aflat la putere, pentru a incheia contracte favorabile cu firma sa, Concordia Con.

In rechizitoriul prin care Radulescu a fost trimis in judecata, procurorii il acuza de efectuarea de operatiuni financiare ca acte de comert, incompatibile cu functia, si dare de mita, principalele probe fiind mai multe denunturi ale unor afaceristi si stenogramele unor discutii telefonice, scrie Evenimentul Zilei.

Unul dintre denuntatorii amenintati este Marian Adam, angajat al lantului de magazine Dedeman, care le-a relatat procurorilor DNA cum i-a cerut Radulescu sa-i asfalteze supermarketul din Pitesti.

El a semnat contractul dupa ce a fost amenintat repetat. "Daca ati fi incercat sa nu faceti lucrarea cu mine, v-as fi blocat toata activitatea pentru ca noi suntem la putere. Va trimiteam permanent controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiara, va blocam si la primarie, pana va blocam total activitatea", i-ar fi spus Radulescu.

Unul dintre cei amenintati, Marian Adam, angajat al lantului de magazine Dedeman, s-a dus la DNA si a povestit cum i-a cerut Radulescu sa-i asfalteze supermarketul din Pitesti.

El a semnat contractul ca urmare a amenintarilor repetate. "Daca ati fi incercat sa nu faceti lucrarea cu mine, v-as fi blocat toata activitatea pentru ca noi suntem la putere. Va trimiteam permanent controale de la Garda de Mediu, de la Garda Financiara, va blocam si la primarie, pana va blocam total activitatea", i-a transmis Radulescu lui Adam.

In dosar exista zeci de stenograme ale unor discutii telefonice din care reiese ca deputatul PSD isi conducea firmea in mod nemijlocit.

In luna martie, Agentia Nationala de Integritate Radulescu a stabilit ca deputatul PSD a incalcat legea, fiind in incompatibilitate, iar daca raportul ANI va ramane definitiv ca urmare a unei decizii a instantei el isi va pierde mandatul si nu va putea sa ocupe timp de trei ani aceeasi functie.

Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orba acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#deputat Catalin Radulescu coruptie, #deputat PSD Arges judecat , #justitie