Deputat PSD trimis in judecata pentru ca a condus baut

Marti, 19 Mai 2015, ora 15:55
3514 citiri
Deputat PSD trimis in judecata pentru ca a condus baut

Procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au trimis in judecata pe deputatul PSD Mircia Muntean sub aspectul savarsirii infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substante.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, la data de 30 octombrie 2014, organele de politie din cadrul municipiului Deva au fost sesizate cu privire la faptul ca, in zona aflata in intersectia semaforizata dintre str. Zarandului si str. Mihai Viteazu, pe banda 1 de circulatie a sensului de mers Sibiu - Arad, s-a produs un eveniment rutier in care au fost implicate mai multe autoturisme, dintre care unul era condus de Mircia Muntean, fost primar al municipiului Deva.

Din probele administrate in cauza, a reiesit ca Mircia Muntean, aflat in stare de ebrietate, a intrat in coliziune cu vehiculele aflate in stationare la culoarea rosie a semaforului, venind din spatele acestora si nereusind sa opreasca la timp autoturismul la volanul caruia se afla, ulterior indepartandu-se de zona accidentului.

Mircia Muntean (foto centru) a fost descoperit, dupa aproximativ 20 minute, incercand sa escaladeze un gard imprejmuitor din apropiere si dus la locul accidentului de catre un politist.

Deputatul PSD Mircia Muntean, despre accident: Nu eram eu la volan. Totul e o facatura

In buletinul de analiza toxicologica-alcoolemie emis de Serviciul Judetean de Medicina Legala Hunedoara, se atesta faptul ca Mircia Muntean avea o alcoolemie de 1,30 gr la mie la prima proba de sange recoltata, respectiv 1,10 gr la mie la cea de-a doua proba.

Raportat la decizia nr. 732 din 16 decembrie 2014 a Curtii Constitutionale, referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 336 alin. 1 si 3 Cod penal, prin ordonanta din data de 10 martie 2015, s-a dispus recalcularea valorii alcoolemiei lui Mircia Muntean la momentul depistarii in trafic, imediat dupa producerea accidentului, respectiv orele 18:30, in data de 30 octombrie 2014.

Astfel, prin raportul de expertiza medico-legal al IML Timisoara, din data de 18 martie 2015, prin interpretarea retroactiva a alcoolemiei s-a concluzionat ca "la data de 30 octombrie 2014, la ora 18:30, inculpatul Muntean Mircea era in eliminare si ar fi putut avea o alcoolemie teoretica de aproximativ 1,80 gr la mie".

Actul medico-legal mai mentioneaza ca s-a constatat o neconcordanta intre alcoolemia teoretica rezultata din datele de consum si valorile certe stabilite la analiza, neconcordanta ce denota un consum real de bauturi alcoolice mai mare decat cel declarat.

Prin acelasi act, procurorii au dispus clasarea cauzei cu privire la comiterea de catre Mircia Muntean a infractiunii de parasire a locului accidentului, motivat de faptul ca in urma accidentului s-au produs doar pagube materiale.

Dosarul se va judeca la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...
Comentarii