Deputat PSD, trimis in judecata - si-a angajat fiul si nora (Video)

Vineri, 01 Noiembrie 2013, ora 10:10
4001 citiri
Deputat PSD, trimis in judecata - si-a angajat fiul si nora (Video)
Foto: romaniacurata.ro

Deputatul PSD Anghel Stanciu a fost trimis in judecata, vineri, acesta fiind acuzat de conflict de interese. El si-a angajat fiul si nora in biroul sau parlamentar, unde acestia au lucrat timp de patru, respectiv trei ani.

Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata a deputatului Anghel Stanciu sub aspectul savarsirii infractiunii de conflict de interese, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Deputat PSD trimis in judecata pentru abuz in serviciu

In rechizitoriul intocmit de procurori se precizeaza ca Stanciu, in calitate de deputat in cadrul Parlamentului, si-a angajat fiul in biroul sau parlamentar, acesta lucrand in institutie in perioada 2007-2011.

"Stanciu Anghel a incheiat cu fiul sau doua contracte civile prin care acesta din urma a fost angajat in perioada 2007-2011 in cadrul biroului sau parlamentar, contracte in baza carora s-a realizat in mod direct un folos material pentru fiul sau in cuantum de 38.945 lei", se arata in rechizitoriul procurorilor.

Totodata, deputatul si-a angajat si nora in biroul parlamentar in perioada 2008-2011. "Inculpatul, in aceeasi calitate, a incheiat cu nora sa un contract civil, angajand-o in perioada 2008-2011 in cadrul biroului sau parlamentar, activitate in urma careia aceasta a realizat un folos material in cuantum de 26.934 lei", mai mentioneaza anchetatorii. Dosarul a fost inaintat Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Deputat PNL trimis in judecata pentru inselaciune

Stanciu a declarat, la B1 TV, ca i se pare normal sa angajeze in Biroul parlamentar pe cineva in care are incredere si ca fiul sau a desfasurat toate activitatile normale pentru postul pe care l-a ocupat.

"Eu sunt in slujba poporului, nu a statului. Era normal sa aduc oameni in care am incredere", a spus acesta, adaugand ca fiul sau a desfasurat "toate activitatile care necesitau unui birou parlamentar".

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Anghel Stanciu judecata, #Anghel Stanciu fiu, #Anghel Stanciu conflict interese , #justitie