Brandusa Novac, acuzata de ANI de conflict de interese

Luni, 16 Mai 2011, ora 10:26
4250 citiri
Brandusa Novac, acuzata de ANI de conflict de interese
Foto:mondonews.com

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in cazul deputatului PD-L Brandusa Novac, pe care a acuzat-o de conflict de interese.

ANI sustine ca, incepand cu 22 februarie 2008 si pana in prezent, Brandusa Novac detine, in baza unor contracte de management, functia de director/manager al "Circ & Variete Globus" Bucuresti.

In acelasi timp, Brandusa Novac este deputat din 2008, avand functia de secretar al Comisiei pentru cultura, arte si mijloace de informare in masa a Camerei Deputatilor.

"Agentia Nationala de Integritate, in conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, a constatat(...) incalcarea de catre doamna Brandusa Cornelia NOVAC, Director/ manager al "Circ & Variete Globus" Bucuresti si Deputat in Parlamentul Romaniei a dispozitiilor art. 70, si art. 72 din Legea nr. 161/2003 privind conflictul de interese in materie administrativa", informeaza site-ul ANI.

ANI sustine ca Brandusa Novac s-ar afla in conflict de interese in materie administrativa, deoarece ar fi semnat, in calitate de persoana fizica, cu "Circ&Variete Globus" Bucuresti, doua contracte de realizare a scenariilor si regiei pentru doua spectacole, precum si un contract de colaborare incheiat intre "Circ&Variete Globus" Bucuresti si SC Sidus Artis SRL, societate in cadrul careia a detinut, pana la 23 iunie 2010, calitatea de asociat. Valoarea totala a celor trei contracte semnate este de 443.440 lei.

De asemenea, ANI declara ca exista indicii privind savarsirea de catre Brandusa Novac a infractiunii de conflict de interese, deoarece ar fi semnat, in perioada 5 decembrie 2006 - 10 aprilie 2008, in calitate de director/manager la "Circ & Variete Globus" Bucuresti, contracte de realizare a regiei si a scenariilor pentru spectacole cu SC Sidus Artis SRL, societate in cadrul careia avea calitatea de asociat, cu o cota de participare de 50%.

Valoarea totala a celor 11 contracte semnate cu incalcarea legislatiei privind conflictul de interese in materie administrativa precum si a celei prevazute de Codul penal al Romaniei este de 1.194.032 lei. ANI sustine ca a initiat demersuri in vederea anularii acestor contracte.

La 23 februarie 2011, ANI a constatat si starea de incompatibilitate in care s-ar afla Brandusa Novac ca urmare a exercitarii simultane a demnitatii de deputat si a functiei de director manager la "Circ & Variete Globus Bucuresti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Brandusa Novac ANI, #ANI acuzatie Novac , #justitie