Dezbatere despre Justitie cu Tariceanu, Stanoiu si Severin: Cand o lege e incalcata de prea multa lume, trebuie schimbata

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 20:31
4484 citiri
Dezbatere despre Justitie cu Tariceanu, Stanoiu si Severin: Cand o lege e incalcata de prea multa lume, trebuie schimbata
Foto: Pixabay

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, el insusi cu probleme penale, a organizat, joi, o dezbatere despre independenta Justitiei.

Printre cei care au participat la discutie s-a numarat si fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, condamnat in prima instanta pentru fapte de coruptie, in februarie 2016, la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare.

"Cand o lege este incalcata de prea multa lume inseamna ca legea trebuie schimbata, ca nu o sa schimbam poporul", a sustinut acesta, in cadrul dezbaterii pe tema independentei Justitiei, citat de Digi 24.

"Ne miram ca poporul este corupt, ca toata lumea incalca legea. Daca toti suntem corupti inseamna ca nimeni nu e corupt. Coruptia inseamna deviere si devierea nu poate fi a majoritatii sau a unanimitatii", a adaugat acesta.

Severin a deplans si faptul ca Parlamentul e sub asaltul oamenilor legii si sustine ca Justitia devine din ce in ce mai mult "calaul libertatilor".

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a plusat si a mentionat ca s-au produs abuzuri flagrante sub paravanul luptei impotriva coruptiei.

In viziunea sa, unele drepturi fundamentale ale omului au fost anulate, anume dreptul la propria imagine si prezumtia de nevinovatie.

In plus, el a adus in discutie si serviciile de informatii, despre care a spus ca invart lucrurile in acest domeniu dupa bunul plac, devenind campul lor tactic.

"Banuielile privind ofiterii acoperiti in randul autoritatilor judecatoresti persista si nu vad nicio actiune care sa inlature aceasta banuiala teribila", a declarat Tariceanu, el insusi judecat la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului.

La randul sau, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, Constantin Sima, a declarat ca "nu putem avea o justitie independenta cu un procuror lipsit de independenta" si ca "urmarirea penala trebuie desfasurata cu respectarea tuturor principiilor constitutionale".

In replica, prim-adjunctul procurorului general, Bogdan Licu, a aratat ca "cel mai important castig l-a reprezentat impunerea statutului de magistrat al procurorului", caci acest lucru e o garantie a faptului ca anchetatorii isi pot desfasura impartial si independent activitatea.

In alta ordine de idei, fostul ministru al Justitiei Rodica Stanoiu a criticat modul in care functioneaza Consiliul Superior al Magistraturii. Ea considera institutia ca fiind "o clona a ministerului" si crede ca e formata "din demnitari rupti complet de realitatile sistemului".

Ba mai mult, sustine ca CSM e "un organism obez, birocratic, care nu are nicio legatura cu ceea ce noi am conceput sa fie".

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#dezbatere justitie Tariceanu, #Severin schimbare legi , #justitie