Dezvaluire dintr-un mare dosar de coruptie: Mi s-a cerut mita pentru intampinarea lui Crin Antonescu

Marti, 16 Februarie 2016, ora 10:34
8044 citiri
Dezvaluire dintr-un mare dosar de coruptie: Mi s-a cerut mita pentru intampinarea lui Crin Antonescu
Foto: captura YouTube/ClujAM

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a declarat, luni, in instanta ca fostul presedinte al Consiliului Judetean Cluj Horea Uioreanu ii cerea insistent mita, cu mai multe ocazii, una dintre ele fiind inaugurarea aeroportului din Cluj Napoca, la care a participat si fostul lider PNL Crin Antonescu.

Ioan Bene a fost audiat, luni, la Tribunalul Cluj, unde se judeca dosarul de coruptie al lui Horea Uioreanu, scrie Evenimentul Zilei.

Omul de afaceri a sustinut in fata instantei ca, in vara anul 2012, dupa alegerile locale, Uioreanu l-a sunat, in calitate de presedinte ales al Consiliului Judetean Cluj, si i-a transmis ca are "restante financiare de 50.000 de euro din campania electorala".

Bene a explicat ca a inteles "mesajul" si i-a dat curs. "Eram prins in capcana. Aveam o singura solutie, sa ii fac flagrant, dar nu sunt genul, si atunci am acceptat sa platesc (...) Cand avea nevoie de bani era foarte insistent si ma tot suna", a sustinut omul de afaceri, care este judecat in dosar pentru dare de mita.

Prima transa a fost de 100.000 de lei si s-a platit in octombrie 2012, iar urmatoarele in 2013, de 40.000 de lei si respectiv 20.000 de euro.

Horea Uioreanu, eliberat - va fi cercetat in arest la domiciliu

Melescanu, mentionat in dosarul lui Uioreanu. Trebuia sa intervina pentru "cartita" din SRI

La finalul anului 2013, Uioreanu l-a sunat sa ii ceara bani cu ocazia inaugurarii noului aeroport din Cluj Napoca, la care a lucrat chiar firma lui Ioan Bene.

"Spunea ca are obligatii pentru ca va veni Crin Antonescu si toata trupa si mai avea nevoie de bani pentru protocoale. Cu aceasta ocazie i-am mai dat 20.000 de lei", a declarat Ioan Bene.

Prezent in sala, Horea Uioreanu nu a negat afirmatiile facute de Bene.

Horea Uioreanu a fost trimis in judecata, in iunie 2014, alaturi de oamenii de afaceri Ioan Bene, Vasile Pogacean si Gabriel Radu Davidescu, precum si de consilierul judetean Ioan Petran, pentru 3 infractiuni de luare de mita din care 2 in forma continuata (10 acte materiale, respectiv 7 acte materiale), fals in inscrisuri sub semnatura privata in forma participatiei improprii ca instigator, in forma continuata (2 acte materiale), precum si pentru complicitate la spalare de bani.

Horea Uioreanu a fost trimis in judecata

La randul sau, Ioan Bene a fost trimis in judecata pentru dare de mita in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si spalare de bani.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Uioreanu mita Crin Antonescu, #Bene Uioreanu mita Crin , #justitie