Directorul Administratiei Pietelor Sector 3, trimis in judecata pentru coruptie

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 16:16
2724 citiri
Directorul Administratiei Pietelor Sector 3, trimis in judecata pentru coruptie

Procurorii Capitalei l-au trimis in judecata pe Andrei Rona, director al Administratiei Pietelor Sector 3 Bucuresti, acesta fiind acuzat, alaturi de alti angajati ai institutiei si reprezentantii unor societati comerciale, de fraudarea unor contracte de achizitii si lucrari publice.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, Andrei Rona (director), Alin Florescu (jurist), Ionut Chirila (conducator de fapt al Administratiei Pietelor Sector 3), Ion Cosmescu (angajat) si reprezentanti ai unor societati comerciale - Maria Cristina Filip, Dragos Trandafir, Anton Eduard Puiu, Cristian Sorin Stamate, Dana Adascalitei si Nicolae Nataniel Vlad - au fost trimisi in judecata pentru luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu contra intereselor publice, fals intelectual, uz de fals, fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la spalarea banilor, precum si diferite forme de participatie la aceste infractiuni (instigare, complicitate).

Procurorii sustin ca, in perioada septembrie - noiembrie 2012, Andrei Rona, in calitate de director al Administratiei Pietelor Sector 3, a incalcat dispozitiile legale privind achizitiile publice, in scopul favorizarii mai multor societati comerciale si pentru a crea unui avantaj patrimonial acestora, atribuind direct catre aceste societati mai multe contracte.

Ulterior, desi lucrarile nu au fost finalizate ori bunurile nu au fost livrate, Andrei Rona a intocmit, conform intelegerii cu reprezentantii societatilor respective, procese-verbale de receptie a lucrarilor, atestand in fals ca acestea au fost efectuate si finalizate, iar in baza acestor procese-verbale s-a intocmit documentatia de efectuare a platilor si s-au efectuat aceste plati catre firmele contractante.

S-a mai retinut faptul ca inculpatul Ionut Chirila, in calitate de conducator in fapt, dar fara act de numire in functie la Administratia Pietelor Sector 3, a participat la comiterea infractiunilor, acesta determinandu-l si ajutandu-l pe Andrei Rona.

Activitatea lui Andrei Rona s-a desfasurat si cu sprijinul lui Alin Florescu, jurist al Administratiei Pietelor Sector 3, al lui Ion Cosmescu (angajat al institutiei) si al unor administratori sau reprezentanti ai societatilor implicate.

De asemenea, in perioada noiembrie - decembrie 2012, Andrei Rona a pretins de la Dragos Trandafir o suma de bani pentru atribuirea prin achizitie publica directa a unui contract de furnizare de bunuri.

Urmare a acestei intelegeri, a fost incheiat un contract cu o firma propusa de Dragos Trandafir, iar dupa efectuarea platii de catre Administratia Pietelor Sector 3 Trandafir i-a dat lui Rona respectiva suma de bani, in doua transe, in cursul lunii decembrie 2012.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#director piete sector3 judecat, #Andrei Rona judecata coruptie , #justitie