Discutii in CSM pentru numirea unui nou sef la Sectia Speciala. Birchall: Iordache, Toader si Savonea nu renunta

Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 16:33
11750 citiri
Discutii in CSM pentru numirea unui nou sef la Sectia Speciala. Birchall: Iordache, Toader si Savonea nu renunta
Foto: Arhive Ziare.com

Comisia de Resurse Umane si Organizare din CSM a inaintat Plenului CSM doua propuneri de organizare a unui concurs pentru numirea in functia de procuror-sef al Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie, cunsocuta ca Sectia Speciala, si de organizare a unui concurs pentru numirea procurorilor cu functii de executie in cadrul Sectiei Speciale.

Deciziile din aceasta comisie au fost luate marti cu majoritate de voturi, conform procesului verbal postat pe site-ul CSM.

Propunerile au fost facute in contextul in care ministrul Justitiei, Catalin Predoiu a pus in dezbatere publica un proiect legislativ de desfiintare a acestei sectii. In plus, infiintarea acesteia este criticata de asociatiile de magistrati, de societatea civila si mai multe organisme internationale.

Sectia Speciala este fara sef, dupa ce Lia Savonea a incercat de sapte ori anul trecut sa o impuna la conducere pe procuroarea Adina Florea. Atunci, cea care s-a opus vehement a fost fostul ministru al Justitiei, Ana Birchall, care s-a pozitionat mediatic in fruntea taberei anti-Sectia Speciala.

Intre timp, componenta Plenului CSM a fost schimbata, in primul rand Ana Birchall este inlocuita cu Catalin Predoiu, iar in locul procurorului general va intra Gabriela Scutea, anul trecut la aceste sedinte participa Bogdan Licu, care era interimar pe aceasta functie.

Sursa: CSM

Birchall: Dincolo de cuvinte, se intampla!

De altfel, Ana Birchall a comentat pe Facebook initiativa Comisiei Resurse Umane si Organizare din CSM.

"Asadar, "competentele" de a solicita retragerea cailor de atac din dosarele in curs sau solicitarea de "analiza a unor dosare" par sa fie foarte importante, chiar critice, nu??

Votul final si decisiv va fi dat de plenul CSM. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa se avanseze cu analiza proiectului de lege privind desfiintarea SIIJ, nu sa se declanseze proceduri de ocupare a unor functii in cadrul SIIJ. Dar se pare ca Iordache, Tudorel Toader, Savonea si gasca care au mosit si promovat aceasta sectie, o sectie care in forma actuala este toxica pentru sistemul judiciar si justitia din Romania, nu renunta! Dincolo de cuvinte, se intampla!"

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#sectia speciala Adina Florea, #Adina Florea CSm , #justitie