DNA a sesizat CSM in legatura cu judecatoarea care l-a lasat liber pe Mazare

Luni, 28 Aprilie 2014, ora 11:57
7554 citiri
DNA a sesizat CSM in legatura cu judecatoarea care l-a lasat liber pe Mazare

Procurorii DNA au sesizat Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii in legatura cu Rodica Cosma, judecatoarea care l-a lasat liber pe Radu Mazare, primarul municipiului Constanta.

Procurorii DNA sustin ca magistrata este suspecta de abateri judiciare, pentru ca nu ar fi analizat toate probele de la dosar, potrivit Antena 3.

Astfel, din dosar ar lipsi o proba anume indicata, discutia dintre Radu Mazare si Avraham Morgenstern, care nu a fost luata in considerare de judecator, sustine sursa citata.

Radu Mazare, liber de Paste - decizia ICCJ (Video)

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, inainte de Paste, ca primarul Constantei, Radu Mazare, va fi judecat in stare de libertate, in cazul de luare de mita instrumentat de DNA.

Instanta a judecat constestatia depusa de procurorii DNA la decizia unui judecator ICCJ de a-l elibera pe Radu Mazare. Decizia magistratilor este definitiva si nu poate fi atacata cu recurs.

DNA sesizeaza CSM pentru afirmatiile lui Mazare

Radu Mazare a declarat, dupa ce judecatorii au hotarat ca va fi cercetat in stare de libertate, ca dansa cand a a primit decizia: "Dansam, pentru ca o carte care m-a calauzit in viata a fost 'Zorba grecul'".

Radu Mazare si omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost retinuti in 8 aprilie, dupa audieri la DNA.

Cei doi au fost eliberati o zi mai tarziu, dupa ce judecatoarea Rodica Cosma, de la ICCJ, a decis ca procurorii nu au adus probe care sa creeze suspiciunea rezonabila ca edilul a primit bani pentru comiterea unor fapte de coruptie.

Procurorii DNA il acuza pe Radu Mazare ca a primit 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru a-i acorda acestuia contractul de construire a unui cartier cu destinatie sociala.

In dosar mai apar fratele lui Radu Mazare, Alexandru Mazare, care ar fi primit si el mita, si omul de afaceri Elan Schwartzemberg, care ar fi fost intermediar pentru banii primiti de primarul Constantei.

Citește și:
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară, 29 septembrie, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin...
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...