DNA: Avocatul lui Adamescu, barbatul care s-a sinucis la metrou, intermedia mita

Joi, 22 Mai 2014, ora 13:43
9397 citiri
DNA: Avocatul lui Adamescu, barbatul care s-a sinucis la metrou, intermedia mita
Foto: Arhiva

George Dumitru, avocatul omului de afaceri Dan Adamescu si barbatul care a murit marti calcat de metrou, este cel care intermedia mita pentru judecatori, sustin procurorii Directiei Natioanale Anticoruptie (DNA).

DNA suspecteaza ca Dumitru era intermediarul familiei Adamescu, in contextul in care in dosar apare si numele fiului omului de afaceri, care detine compania Astra Asigurari, Unirea Shopping Center si clubul de fotbal din Liga I Otelul Galati, transmite Digi 24.

Barbatul care s-a sinucis aruncandu-se in fata metroului era avocatul lui Adamescu

Procurorii anticoruptie sustin ca banii plecau de la un reprezentant al unei firme detinute de Dan Adamescu, suma fiind mascata sub numele de onorariu pentru asistenta juridica.

Avocatul scotea dintr-un cont bancar acesti bani si ii dadea mai departe unui lichidator judiciar, care, la randul sau, ii inmana magistartilor. Este vorba despre doi dintre cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, acuzati ca luau mita pentru a solutiona favorabil dosare de insolventa.

Avocatul a fost calcat de metrou la Universitate

George Dumitru, in varsta de 36 de ani, a murit, marti, in statia Universitate, dupa ce s-a aruncat in fata metroului. Ancheta legata de moartea acestuia este inca in desfasurare, insa politistii sustin ca toate indiciile arata ca este vorba despre o sinucidere.

Un barbat s-a sinucis aruncandu-se in fata metroului, la Universitate - circulatie blocata de zeci de minute

Avocatul a fost chemat la audieri la sediul DNA, in urma cu cateva zile, in calitate de martor in dosarul celor patru magistrati, in care este implicat si Dan Adamescu. Dosarul se refera la deschiderea procedurii de insolventa pentru clubul Otelul Galati, care, potrivit anchetei procurorilor anticoruptie, ar fi fost ilegala.

Adamescu, urmarit penal

DNA a mai anuntat, joi, ca omul de afaceri este urmarit penal pentru ca ar fi mituit doi dintre cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti arestati marti.

Adamescu a fost audiat la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunostinta acuzatiile. Procurorii cred ca una dintre firmele detinute de Adamescu s-a numarat printre cele favorizate de doi magistrati, respectiv Elena Roventa si Ion Stanciu, pe care acesta i-ar fi mituit.

Dan Adamescu, urmarit penal - este suspectat ca a mituit doi judecatori

Anchetatorii sustin ca Roventa a primit suma de 10.000 de euro, iar la Stanciu au ajuns 15.000 de euro printr-un intermediar, si anume un lichidator judiciar, care primea, la randul sau, bani de la avocatul George Dumitru.

Dan Adamescu s-a prezentat DNA, dupa ce, miercuri, au fost facute perchezitii la locuinta sa si la sediile unor firme pe care le detine, inclusiv Astra Asigurari.

Cei 4 judecatori de la TB acuzati de fapte de coruptie au fost arestati preventiv (Video)

De asemenea, judecatorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, toti de la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VII-a civila, acuzati ca primeau bani si bunuri pentru interventii in dosare de insolventa, au fost arestati preventiv, printr-o decizie luata marti de Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea procurorilor anticoruptie.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#avocat Adamescu sinucis, #avocat Adamescu intermediar, #avocat Adamescu intermediar mita , #justitie
Comentarii