Dosare trimise in judecata sunt afectate de dezincriminarea conflictului de interese votata in Parlament. Cine scapa

Joi, 27 Aprilie 2017, ora 18:31
4720 citiri
Dosare trimise in judecata sunt afectate de dezincriminarea conflictului de interese votata in Parlament. Cine scapa
Foto: Facebook / Camera Deputatilor (arhiva)

Douazeci de dosare trimise pe masa judecatorilor si trei condamnari definitive care au la baza infractiunea de conflict de interese ar putea ramane fara obiect, dupa ce Camera Deputatilor a adoptat proiectul care modifica articolele 301 si 308 din Codul penal, se arata intr-o analiza a Ministerului Public.

In document se precizeaza ca dosarele prin care au fost trimisi in judecata 11 consilieri locali si judeteni, patru primari si cinci directori de institutii publice vor fi afectate de modificarile aduse infractiunii de conflict de interese.

Intr-o alta analiza intocmita de PICCJ se noteaza ca de noile modificari ar putea beneficia si trei persoane condamnate definitiv pentru conflict de interese, fiind vorba despre doi primari si un fost presedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 187 voturi pentru, 71 impotriva, 6 abtineri, proiectul de modificare a Codului penal, inlocuind "conflictul de interese" cu sintagma "folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane".

Citeste mai multe despre: Parlamentul a scos "conflictul de interese" din Codul Penal. Decizia e la Iohannis

Potrivit amendamentelor adoptate, titlul articolului 301 din Codul penal se transforma din "conflict de interese" in "folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane".

Camera Deputatilor a fost for decizional in legatura cu proiectul de lege pentru modificarea art. 301 si art. 308 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal.

#dosare inchise dezincriminare conflict interese , #justitie
Comentarii
Poza Idol
Idol
rank 1
Socialismul trebuia sa-si ia mu ie in 1989...