Dosarul mitei de la pompe funebre: Sase persoane arestate

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 22:00
1541 citiri
Dosarul mitei de la pompe funebre: Sase persoane arestate

Sase dintre cele zece persoane retinute luni in dosarul mitei de la firme de pompe funebre au fost arestate preventiv pentru 29 de zile.

Decizia a fost luata marti de magistratii Tribunalului Bucuresti, la propunerea procurorilor, dar nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti, transmite Mediafax.

Alte patru persoane au primit interdictia de parasi localitatea pe o perioada de 30 de zile.

Perchezitii la angajati MAI si SMURD - ar fi luat mita de la pompe funebre

Oamenii legii au facut zeci de perchezitii, luni dimineata, la mai multe persoane, printre care se numara politisti ai sectiilor de politie 25 si 22 din Capitala, angajati si ISU, personal medical din cadrul serviciului de Ambulanta si SMURD, dar si reprezentanti ai unor firme de pompe funebre.

In urma descinderilor, 26 de persoane de persoane, printre care se numara zece oameni ai legii, au fost fost puse sub invinuire in acest dosar.

Care era circuitul spagii

Anchetatorii au scos la iveala faptul ca reprezentantii firmelor de pompe funebre ofereau bani angajatilor de la politie, ISU, ambulanta sau SMURD, in schimbul datelor de contact ale rudelor victimelor unor accidente rutiere sau de alta natura.

Dosarul mitei de la pompe funebre: Cat luau angajatii MAI si SMURD pe mort

Astfel, pentru fiecare deces semnalat, politistul sau angajatul serviciului medical primea intre 300 si 700 de lei. Angajatii ISU, politistii sau paramedicii care luau parte la diverse interventii dadeau numerele de telefon ale rudelor victimelor ranite foarte grav sau decedate celor de la pompe funebre, care ii contactau apoi pe cei afectati si le faceau oferte de pachete funerare.

Uneori, angajatii spitalelor le dadeau celor de la servicii funerare datele de contact ale rudelor unor pacienti inca in viata, dar aflati in stare grava. Cei de pompe funebre isi sunau apoi potentialii clienti si le propuneau diverse oferte avantajoase pentru inmormantare.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#mita pompe funebre arestari, #persoane arestate SMURD politie, #spaga pompe funebre arestari , #justitie