Educatoarele acuzate in dosarul Gradinita groazei au fost condamnate la inchisoare cu suspendare

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 17:02
2880 citiri
Educatoarele acuzate in dosarul Gradinita groazei au fost condamnate la inchisoare cu suspendare
Foto: Arhiva Ziare.com

Educatoarele de la Gradinita "Micul Regat" din Constanta, cercetate in dosarul numit "Gradinita groazei", au fost condamnate la inchisoare cu suspendare, pedepsele primite fiind intre un an si un an si jumatate, iar directoarea a fost achitata.

De asemenea, educatoarele vor trebui sa achite partilor civile 6.500 de lei daune materiale si 7.500 de euro daune morale.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta.

Directoarea si cinci dintre angajatele gradinitei private "Micul Regat" din Constanta au fost trimise in judecata pentru purtare abuziva, dupa ce, in 2014, ar fi agresat repetat copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani.

Abuzurile la care erau supusi copiii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, de Centrul de dezvoltare si educatie "Micul Regat", au fost descoperite tarziu de parinti.

La un moment dat, vazandu-si copilul ca se intorcea speriat de la gradinita si avea noaptea cosmaruri, unul dintre parinti i-a montat intr-o jucarie de plus un aparat de inregistrare. Astfel a putut auzi cum erau chinuiti micutii de cele care ar fi trebuit sa aiba grija de ei. Ulterior, au aparut si imagini filmate de camerele de supraveghere ale centrului, in care se vede clar cum copiii sunt agresati de catre ingrijitoare.

Parintii au facut plangere penala la Parchetul Tribunalului Constanta, procurorii demarand ancheta. Ulterior dosarul a fost trimis spre solutionare Judecatoriei Constanta.

Directoarea centrului, Eliza Pufleanu, si Cristina Alina Alma, Georgiana Vierescu, Larissa Victora Hercus, Irina Petre si Cristina Manolache, angajate ale gradinitei, au fost acuzate de rele tratamente aplicate minorului si purtare abuziva.

Dupa aproape trei ani de judecata, recuzarea in repetate randuri a judecatorului desemnat initial sa solutioneze dosarul, Bogdan Arhip, si, ulterior, suspendat chiar din functie, instanta a dat vineri verdictul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#educatoare Gradinita groazei suspendare, #Gradinita groazei educatoare condamnate, #proces Gradinita groazei , #justitie