Ziare.com

EUObserver: Raportul pe Justitie poate intarzia intrarea Romaniei in Schengen

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 10:54

   

EUObserver: Raportul pe Justitie poate intarzia intrarea Romaniei in Schengen
Raportul pe Justitie al Comisiei Europene, critic fata de Romania, ar putea intarzia intrarea tarii noastre in spatiul Schengen, arata EUObserver.

Oficialii din Bulgaria si Romania se tem ca mai multe state europene ar putea sustine, in toamna, ca problemele legate de sistemul judiciar ineficient si coruptia in randul politiei si vamesilor sunt motive pentru ca UE sa nu acorde incredere celor doua tari cu un sistem de monitorizare a granitei comun si cu sistem de vize comun, scrie EU Observer.

Se pare ca ideea de a intarzia aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen, din cauza problemelor din sistemul judiciar, a fost vehiculata la inceputul acestui an, insa ar fi fost eliminata in ultimul moment din ultima versiune a raportului Comisiei Europene.

Se pare ca oficialii CE au decis, in ultimul moment, ca problemele in justitie ale Romaniei si Bulgariei nu vor influenta ascensiunea euro si spatiul Schengen.

Decizia va fi luata de Consiliul Ministrilor, potrivit unui oficial de la Bruxelles. Se pare insa ca unele state membre importante si-ar dori ca aceasta masura sa fie pusa in practica.

"Cele doua tari au deja o rata de absorbtie a fondurilor europene foarte mica. Nu le ajutam daca ighetam fondurile. Insa sper ca Consiliul sa citeasca acest raport si sa il ia in considerare, in ceea ce priveste spatiul Schengen", a declarat Ingeborg Grassle, parlamentar german.

(L.S.)

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2044 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

CE acuza azi lucruri pe care l-a incurajat in 08

Comisia Europeana - COMPLICITATE LA NIVEL INALT

Comisia Europeana dadea, in 2008, un certificat in alb PUTERII de la Bucuresti si Guvernului PSD-PNL, ASCUNZAND opiniei publice regresul constatat de experti.
In 2008 CE a protejat astfel ofensiva fara precedent a celor 2 partide de la putere, PSD si PNL, impotriva justitiei si a reformelor pe care PDL le incepuse in guvernarea anterioara, 2005-2006. Inchizand ochii si ascunzand regresul fata de 2005-2006, CE a a dat practic unda verde distrugerii reformelor.

Astazi PUTEREA de la Bucuresti este cu totul alta, dar se afla in fata aceleiasi ofensive de distrugere a reformei justitiei, condusa de aceleasi 2 partide, PSD si PNL, carora le opune eforturi vizibile si vointa politica pt. a impedica distrugerea ANI
Cu toate astea, de aceasta data, CE “acuza", iar acuzatiile nu privesc nici de aceasta data vinovatii – aceiasi din 2008: PSD si PNL - ci pe cei care lupta si astazi (cum au luptat si in 2008), impotriva distrugerii reformei in justitie


»»» The Economist: UE ascunde regresul Romaniei in justitie

»»» Ziare.com, 04 Iulie 2008

Articolul despre coruptia din Romania are titlul "In plina negare" si subtitlul "Uniunea Europeana ascunde regresul Romaniei in privinta luptei anticoruptie".
Articolul invoca o evaluare foarte dura facuta justitiei romane in noiembrie 2007 de un expert al Comisiei Europene, procurorul belgian Willem de Pauw, un vechi consilier al UE cu o solida expertiza in domeniu.

 

04 Iulie 2008 »»» The Economist: UE ascunde regresul Romaniei in justitie

»»» The Economist: UE ascunde regresul Romaniei in justitie

»»» Ziare.com, 04 Iulie 2008

Articolul despre coruptia din Romania are titlul "In plina negare" si subtitlul "Uniunea Europeana ascunde regresul Romaniei in privinta luptei anticoruptie".
Articolul invoca o evaluare foarte dura facuta justitiei romane in noiembrie 2007 de un expert al Comisiei Europene, procurorul belgian Willem de Pauw, un vechi consilier al UE cu o solida expertiza in domeniu.

Documentul intocmit de expertul belgian in noiembrie 2007 NU A FOST PUBLICAT, iar raportul Comisiei Europene din februarie a fost mult mai bland, limitandu-se sa spuna ca "in domenii precum lupta impotriva coruptiei la nivel inalt nu au fost demonstrate rezultate convingatoare", scrie The Economist.

"In loc sa progreseze in lupta impotriva coruptiei la nivel inalt, Romania a inregistrat regrese pe toate fronturile. Daca efortul romanesc anticoruptie continua sa se evaporeze in ritmul actual, in circa sase luni Romania se va intoarce acolo unde era in 2003", mai scrie The Economist.
http://www.ziare.com/adrian-nastase/stiri-adrian-nastase/the-economist-ue-ascunde-regresul-romaniei-in-privinta-luptei-anticoruptie-347851

Raportul CE este unul politic, se mai sterge o partedin raportul initial, se mai adauga formulari diplomatice

UE este tot mai nerabdatoare cu Romania. Mi se pare normal: ne-au primit inchizand ochii la anumite probleme, au sperat ca dupa aderare ne punem pe treaba. Ciuciu, imediat dupa aderare, parca Tariceanu era premier, s-a uitat ce s-a promis.
Anii trec, RO nu inainteaza, evident ca rapoartele CE vor deveni mai dure si tot mai putin diplomatice...

rapoarte INCORECTE - incorectitudinea n-are nimic de-a face cu diplomatia

Diplomatia te ajuta sa nu spui adevarul

Cand il spui dar il spui IN-CORECT, arati ca de fapt doresti tocmai contrariul a ceea ce declari (adica: "nicio reforma in justitie").

TARA GUVERNATA DE HOTI

Ce ne trebuie mai mult ?, ca sunt PDL-isti, UDMR-isti, este clar, SUNT HOTI, nu poti pacali UE.

 

Ca justitia este ghinionul Romaniei devine din ce in ce mai evident.

ceea ce nu s-a vazut NICIODATA este tragerea la raspundere a justitie si a politicienilor ptr TOATE NEPLACERILE CREATE !!

 

Jmecherii interesate ale oficialilor uie... parte pro parte contra ... fonctie de cate enterese mishuna captive pe plaiurili mioritice...

Lau cu rau dar mai lau fara rau.... Spell ca am fost colect in iesprim oare a cardaciunii egzistente la propashirea entereselor ieuropane prin romanika...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor