Ziare.com

Exclusiv documente Romania iraniana II: Cum se pregateste decapitarea judecatorilor. M-au constrans si intimidat

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Marti, 23 Iulie 2019, ora 07:00

   

Exclusiv documente Romania iraniana II: Cum se pregateste decapitarea judecatorilor. M-au constrans si intimidat
Familia Sacarin a ajuns cu bine in SUA, dar in spatele lor a ramas abuzul teribil, anatomia unei monstruozitati si, mai ales, precedentul extrem de periculos, care se poate repeta impotriva oricui.

Filmul contracronometru al salvarii Sorinei si abuzul de pe aeroport. "Argo" din Romania iraniana

Scandalul Sorina a inceput ca o lovitura impotriva procurorilor care, iata, nu mai abuzeaza doar politicieni, ci si oameni obisnuiti, chiar copii pe care "ii dau cu capul de asfalt" (ceea ce nu s-a intamplat, in fapt, niciodata).

Sectia speciala pentru anchetarea magistratilor - SS - a vazut in cazul Sorina Sacarin sansa de a-si arata importanta si s-a napustit asupra procurorului Maria Piturca. In opinia mea, dna Piturca a gresit doar tactic.

Adica luand cu forta un copil terorizat si panicat care credea ca se lupta pentru viata lui, in loc sa ia la audieri familia Saramat, pe care chiar sa o retina pentru privare de libertate, dupa care Sorina sa fie preluata calm. Pe fond, insa, sotii Saramat detineau in mod ilegal copilul altei familii, deci o privare ilegala de libertate la care se adauga nerespectarea hotararilor judecatoresti pentru care sper ca procurorii si judecatorii craioveni sa-i ancheteze si sa-i judece in mod corect.

Valul de isterie urias creat prin manipularea emotionala grosiera a greselii tactice a procurorului Piturca avea potential pentru mult mai mult decat anchetarea unei magistrat. Potential preluat de Mihaiela Iorga Moraru, o femeie procuror extrem de controversata, anchetata penal pentru favorizarea faptuitorului si recunoscuta ca eroina antiKovesi de tabara antiJustitie.

Dna Iorga Moraru a iesit din sfera eventualului abuz comis de dna Piturca si s-a apucat sa ancheteze adoptia, adica mult dincolo de limitele competentei sale. Planul era ca aceasta ancheta agresiva sa justifice, nelegal, dar prin intimidare, revizuirea adoptiei ceruta de procurorul Bogdan Licu.

Asadar, dna Iorga Moraru s-a napustit asupra familei Sacarin. In plangerea facuta catre Inspectia Judiciara, sotii Sacarin vorbesc despre cateva abateri foarte grave ale dnei Iorga Moraru in acest asalt.

pentru ca ea contine elemente extrem de importante despre banii pe care ii incasa familia Saramat de pe urma Sorinei, cam 3.500 de lei/luna, dar si despre teroarea la care familia asistentei maternale a supus-o pe Sorina.

In plangerea la IJ, dna Moraru este acuzata de exercitarea functiei cu rea credinta pentru ca, prin sechestrarea pasaportului Sorinei, "a dispus, in mod indirect, masura preventiva a controlului judiciar asupra fiicei noastre minore Sacarin Sorina, desi aceasta masura nu poate fi dispusa impotriva acesteia, cu atat mai putin de catre un procuror din cadrul SIIJ".

In felul acesta, spun sotii Sacarin, dna Iorga Moraru "a ingradit nelegal dreptul la libera circulatie, fara niciun temei de fapt sau de drept si a lipsit subsemnatii inclusiv de posibilitatea contestarii acestei masuri abuzive in fata judecatorului de drepturi si libertati (nefiind emisa si comunicata o ordonanta in acest sens, subsemnatii nu putem sesiza judecatorul de drepturi si libertati cu privire la aceasta ingradire ilegala a dreptului la libera circulatie) ".

O alta acuzatie este ca "dna procuror a divulgat catre presa de scandal documente si informatii confidentiale din dosar, despre care aceasta a luat la cunostinta in calitate de magistrat. (...) Jurnalista Sorina Matei a avut mai multe informatii din dosarul de urmarire penala nr. 2015/P/2019, care nu au fost facute publice, presa de scandal cunoscand inclusiv date si informatii cu privire la data si ora audierii martorilor si suspectilor in acest dosar penal, detalii ale urmaririi penale care NU puteau fi cunoscute decat prin comunicarea de catre procurorul de caz, aceasta fiind singura persoana care cunostea aceste detalii ale urmaririi penale in dosarul nr. 2015/P/2019".

Dar cea mai grava acuzatie este ca "dna procuror a incercat fabricarea unui dosar de urmarire penala impotriva judecatorilor Curtii de Apel Craiova, care au pronuntat hotararea de aprobare a adoptiei".

Detaliile sunt socante:

"Dna procuror Mihaiela Iorga Moraru, cu ocazia audierii subsemnatei Sacarin Ramona in dosarul nr. 2015/P/2019, a incercat sa determine subsemnata sa formulez declaratii impotriva celor doi judecatori care au intrat in componenta completului de judecare a apelurilor in dosarul de adoptie, precum si impotriva dnei procuror Piturca Maria din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Craiova.

Dna procuror Moraru Iorga Mihaiela a incercat sa determine subsemnata sa formulez declaratii prin incercarea de constrangere a subsemnatei si prin intimidarea subsemnatei.

Aceasta deoarece dna procuror incearca din rasputeri sa efectueze acte de urmarire impotriva judecatorilor, pentru a incerca justificarea existentei SIIJ, exploatand astfel scandalul mediatic pentru a crea aparenta de utilitate a Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie"
, acuza sotii Sacarin.

Deci dna Iorga Moraru este acuzata direct ca a incercat sa le confectioneze un dosar penal judecatorilor de la Craiova care au incuviintat adoptia. Adica o acuzatie de tipul celor aduse DNA si care motivau aparitia SS. Este o tehnica utilizabila impotriva oricarui judecator pentru orice acuzatie, pentru ca SS are competenta exclusiva de anchetare a magistratilor si arata exact modul de functionare a acestei sectii anticipat de GRECO, care spunea ca este o anomalie a sistemului care trebuie sa dispara.

Tot la IJ a fost reclamat si procurorul general Bogdan Licu, acuzat de exercitarea functiei cu rea credinta, pentru ca a formulat declaratii cu privire la urmarirea penala aflata in desfasurare exclusiv in baza celor aflate din mass-media de scandal, deci si-a incalcat obligatia de rezerva, a solicitat instantei civile ingradirea dreptului fundamental al minorei si al parintilor ei la libera circulatie, desi aceasta masura nu poate fi dispusa de instantele civile, a formulat cererea de revizuire a hotararii definitive de adoptie, contrar interesului superior al minorei Sacarin Sorina:

"Aceasta cerere este vadit inadmisibila, nefiind indeplinita niciuna dintre ipotezele limitativ prevazute de art. 519 NCPC pentru revizuire, iar admiterea acesteia ar conduce la trimiterea Sorinei intr-un orfelinat".

Totodata, spune familia Sacarin, procurorul Licu "a exercitat functia exclusiv in scopul de a-si crea o imagine favorabila in presa de scandal", a incurajat la nerespectarea hotararilor judecatoresti definitive, creand sugestia ca acestea ar fi ilegale si ca ar fi intervenit in activitatea judecatorilor Curtii de Apel Craiova.Daca dna Iorga Moraru este acuzata ca dadea informatii din dosar unei jurnaliste, dl Licu pare a fi intr-o situatie si mai penibila. Avocatii familiei Sacarin aflau din declaratiile la televizor ale sotului asistentei maternale ce urmeaza sa faca procurorul general in dosar.

De exemplu, dl Saramat le-a dat vestea ca procurorul general si-a suplimentat cererea de ordonanta presedintiala. Ceea ce dl Saramat putea sti numai daca i-a spus dl Licu personal sau cel caruia i-a scris dlui Licu actiunile.

Toate sunt motive pentru excluderea din magistratura, daca ancheta IJ va fi una corecta. Nu am mari sperante ca institutia condusa de Lucian Netejoru va face o asemenea ancheta. Dar clasarea poate fi atacata de familia Sacarin si, dupa aceea, jocul se poate complica, pentru ca nu stiu cate completuri ar putea considera ca a incerca sa fabrici un dosar unor judedecatori nu reprezinta abatere disciplinara.

Impotriva celor doi, familia Sacarin a facut si plangere penala pentru acuzatii foarte grave legate de cele reclamate la IJ:

"1. LIPSIRE DE LIBERTATE IN MOD ILEGAL prevazuta de art. 205 alin (1) si (3) lit c) Cod penal
2. FAVORIZAREA FAPTUITORILOR Saramat Mariana si Saramat Vasile - conform art. 269 alin. (1) Cod penal;
3. INFLUENTAREA DECLARATIILOR prevazuta de art. 272 Cod penal;
4. RAZBUNARE PENTRU AJUTORUL DAT JUSTITIEI, prevazuta de art. 274 Cod penal;
5. COMPROMITEREA INTERESELOR JUSTITIEI, prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 277 Cod Penal;
6. TORTURA PSIHICA, prevazuta de art. 282 alin. (1) lit c) Cod penal;
7. TRAFIC DE INFLUENTA prevazuta de art. 291 Cod penal;
8. ABUZ IN SERVICIU prevazuta de art. 297 Cod penal;
9. COMUNICARE DE INFORMATII FALSE prevazuta de art. 404 Cod penal".

Este adevarat ca si aceasta plangere va fi anchetata de SS, dar si in acest caz clasarea poate fi contestata.

In plus, este posibil ca, pana la urma, SS sa dispara si atunci aceasta plangere, clasata sau nu, va ajunge pe mana altor procurori, care ar putea considera ca a sechestra pasaportul unui copil fara nicio comunicare oficiala atacabila in instanta este o privare de libertate si un abuz in serviciu.

Plangerea a ajuns la procurorul SS Sorin Iasinovski, cunoscut sub porecla de Zilierul, dupa ce a fost anchetat pentru ca ar fi avut obiceiul sa-si ia lungi concedii fara plata de la DIICOT Suceava ca sa munceasca in strainatate.

Cam asa arata echipa SS care are in mana soarta tuturor magistratilor: Florea - protocol, Iorga Moraru - Walter, Stan cu vot politic la CCR.

Si despre aceasta situatie presedintele Klaus Iohannis a fost informat de dna Sacarin printr-un memoriu in care ii cere ajutorul. Este un memoriu in care dna Sacarin vorbeste despre presiunile la care a fost supusa de procurorul SS ca sa dea declaratii false pentru constituirea unui dosar fals impotriva judecatorilor, despre felul in care dl Licu isi bazeaza actiunile profesionale pe site-uri rusesti.

Va invit sa cititi aici memoriul cu informatii socante, de o gravitate extrema, care a ajuns la presedintele Romaniei. Presedintele care, si de aceasta data, a tacut.Este posibil ca SS sa faca acelasi lucru oricaruia dintre noi: sa ne ancheteze fara drept pentru orice, sa ne confiste pasaportul fara acte, sa ne haituiasca si sa ne umileasca pentru simplul motiv ca poate.

Si poate pentru ca SS este sigura in masura sa se autoancheteze. Deci, orice abuz ar face, nu risca nimic.

Aici nu mai e vorba despre un abuz punctual. E vorba despre o situatie extrem de periculoasa, despre o permanenta sursa de abuzuri impotriva oricui se nimereste in zona intereselor SS.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 37792 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
27 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doamna IED are de data asta finetea unui elefant intr-un magazin de

portelanuri. Ne re-scrie tot cea au indurat familia Sacarin si micuta lor ca sa ajunga la concluzia articolului, tot Iohannis este de vina:

"Va invit sa cititi aici memoriul cu informatii socante, de o gravitate extrema, care a ajuns la presedintele Romaniei. Presedintele care, si de aceasta data, a tacut. Memoriu adresat presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis".

 

Pesedizarea justitiei merge decat inainte, cu documente adica, dupa

ce pesedizarea sociala s-a desavarsit, care va sa zica. Ar fi interesant daca nu chiar hilar daca mai avem in vedere ce statut si ce castiguri inregistreaza justitia chiar daca nu semneaza condica inca la partidul stat.
Mai pe intelesul tuturor, d-na Ene, pesedeul isi continua cursa anacronica de dezvoltare impotriva insasi a spiritului democratic clamat, daca nu stiati inca; orice ati face si oricate eforturi depuneti sa evidentiati ceea ce tot romanul vede si stie, pesedeul invinge total spiritul democratic in chiar numele democratiei, bineinteles ca fara discernamant, iar decapitarea judecatorilor ramane decat un simplu, umil si firesc efect al cauzei generale pe care nu o mai vede nimeni.
Adica victoria limitatilor si inadaptatilor, ca sa fiu decent totusi, impotriva normalilor, nu mai amintesc despre inteligenti sau vizionari caci e tardiv sau sunt plecati deja, asta e neamul romanesc care a iesit din comunism fara a scoate comunismul din el. Iar cand ma refer la neam in intregul sau vizez neamul ala inteligent care a debarcat primul din barcuta subreda a democratiei in corabia opulenta a traditiei, dupa care toti au urmat exemplul telectualilor, fireste.
Natura are un curs distinct de evolutie chiar daca e vorba despre oameni sau jungla, asa ca e tardiv sa mai justificati decapitarea judecatorilor ca urmare decat a atacului impostorilor, ferma animalelor in varianta damboviteana e mai vie si activa ca niciodata, tot natura e de vina sa stiti.
Pacat, dar nu de tot. caci de unde nu e, nici Dumnezeu nu mai cere, doar mai da din cand in cand si doar muiat, sa fim corecti pana la capat. Asa ca Nopate Buna RO civilizata, barbarul din fiecare invinge la lumina zilei legal farama de respect si cultura democratica, caci costa mai mult decat sa nu faci nimic bun si sa traiesti ca bulibasa.
PS Bulibasa este un fel de sef recunoscut de toata etnia tiganeasca cu cel mai al dra.kk-u respect, daca nu stiati.

 

M-au constrans si intimidat

Citez:

"1. LIPSIRE DE LIBERTATE IN MOD ILEGAL prevazuta de art. 205 alin (1) si (3) lit c) Cod penal
2. FAVORIZAREA FAPTUITORILOR Saramat Mariana si Saramat Vasile - conform art. 269 alin. (1) Cod penal;
3. INFLUENTAREA DECLARATIILOR prevazuta de art. 272 Cod penal;
4. RAZBUNARE PENTRU AJUTORUL DAT JUSTITIEI, prevazuta de art. 274 Cod penal;
5. COMPROMITEREA INTERESELOR JUSTITIEI, prevazuta si pedepsita de dispozitiile art. 277 Cod Penal;
6. TORTURA PSIHICA, prevazuta de art. 282 alin. (1) lit c) Cod penal;
7. TRAFIC DE INFLUENTA prevazuta de art. 291 Cod penal;
8. ABUZ IN SERVICIU prevazuta de art. 297 Cod penal;
9. COMUNICARE DE INFORMATII FALSE prevazuta de art. 404 Cod penal".

Cred că am găsit "statul paralel" și "abuzurile".
Hai că nu mai e mult, zbaterile ăstea denotă disperarea unor penali care știu că urmează să dea socoteală...

 

Au incercat sa profite politic de acest caz,

dar pana la urma se va intoarce probabil impotriva lor.
Mai devreme sau mai tarziu (cel tarziu după alegerile parlamentare de la anul) vor incepe sa plătească pentru toate nelegiuirile.
Au intrat deja in criza finala.

Daaaaa...

...Doboratzi sistemul judiciar corupt shi anacronic.
Avetzi shtampila shi timp de gandire , problema e ca nu avetzi pe ce pune shtampila!
Bafta!

Au profitat deja si profita inca din plin, dealt-

fel putem admira natang cum victimele de la revolutie se zvarcolesc uitate de toti, cum maria sa Ilici cel cu fata umana isi traieste linistit batranetile, cum fostii tovarasi comunisti s-au reinventat domni veritabili si traiesc ca bulibasa pe spatele unui popor aproape vegetal. Samd, caci sunt multe aspecte de subliniat, dar sa ne concentram DECAT pe esential.
Anume ca economia DUDUIE, ca tineretul nostru studios invata cu sarg pe bancile scolilor romanesti doar ca sa ingroase cultura productiva occidentala, ca ne tratam bolnavii cu cel mai al dra.kk-u respect si consideratiune chiar daca onlineul nu functioneaza, samd..
Off-off si mai-mai.. am uitat cumva ceva ?

sunt curios,cine raspunde,daca fata dispare ca celelalte zeci

de mii de copii romani,din 90 incoace !!!!......tineti ochii dupa ea !!!!

Dar oare cine-ar raspunde daca-ar dispare un

i-iot ca tine? Du-te, neica, la control! Voua vi le fac gratis. Macar profita de ele! O trepanatie nu ti-ar strica la creierul ala de pasare!!

@k....semnat,

daca dispare un rezistoid ca tine sunt sigur ca nu are sa se ingrijoreze nimeni. Mai mult, planeta ar arsufla ushurata de emanatziile tale epocale.

nu va dispare

pentru ca de aceasta data s-a deschis o cutie a pandorei. la nivelul unui ong, de utilitate publica, deci autorizat de statul roman, s-a luat initiativa identificarii copiilor adoptati in ultimii 3 ani de familii straine si de verificare a situatiei lor actuale la familiile care le-au adoptat. primele semnale sunt ingrijoratoare.

va straduiti

d-na nadine forga alias ioana dogioiu sa fabricati in laboratoarele vostre specializate cat mai multe falsuri cu care incercati sa influentati opinia publica. greseala. d-na sacarin, a dat recent o declaratie la o alta publicatie, stirea este deja pe net, si a povestit cum instrumentele voastre au contactat-o solicitandu-i documente si dreptul de a publica in numele ei. a refuzat oferta. sunteti ce ati fost intodeauna. madam nadine forga. las pe altii sa va numeasca..

Medgidnicolai, sa stii ca atunci cand acuzi pe

cineva trebuie sa vii si cu dovezi.Opinia publica te va crede numai atunci cand vei dovedi ca numele real al d-nei Dogioiu este Nadine Forsa, si nu Dogioiu, dat de serviciile speciale SRI.Daca dovedesti acest lucru vei fi un erou, daca nu inseamna ca vei raspunde penal pentru calomnie. Shalom

Dăncilă cu guvernul ei ZERO,trebuie sa PLECE!

Actuala guvernare psd-alde-udmr s-au folosit si se folosesc inca de cozi de topor ca Iorga,Licu,Stefan,Floarea care au pactizat cu siguranta cu mafia interlopă,
si-au plasat oameni in pozitii-cheie chiar si la varful justitiei, pană in CSM, construind practic temelia unei societăti a violentei fizice si verbale, a infractionalitătii induse si tolerate.
O asemenea desfasurare de forțe numai in Rusia Terorista am vazut,doar ca aia sunt profesionisti in asemenea operatii teroriste folosindu-se de oameni civili.

 

@belu, pai sa plece, cine-i impiedica?

Doar atzi votat schimbarea iobagi fugind ce suntetzi, continuatzi cu schimbarea si nu mai guitzatzi pe forumu asta ca niste godaci flamanzi!

nu ma "shifonez",de injuriile prostilor,ca Semnat-

ul,ba dimpotriva,ma bucura pentru ca stiu,ca-i doare,daca se vaicaresc asa !....:)))))))....proshtii,crezand ca mi te-ai adresat,te-au saltat,la punctaj !!!!!!.....:))))))))....

:)Din manualul de propagandă: "Romania iraniană I, II etc.". Cum

faci să inciți prostimea impotriva Iranului, dacă așa e acum ordinul pe unitate? O metodă e să legi Iranul de marșaviile PSD-iste: "Romania iraniană". Cand era ordin de creat isterie anti-Rusia, făceau cumva să lege acțiunile PSD-ului de Rusia, in ideea că ura impotriva PSD-ului se va transfera și asupra Rusiei. Acum e randul Iranului.

 

Gospodine,confunzi marfa cu ambalaju'....

Cand pronunțați Iran de ce gandiți imediat la o tară europeană???
Ce scoala ati făcut???
https://www.google.com/amp/s/www.digi24.ro/amphtml/stiri/actualitate/politica/gafa-viorica-dancila-a-inclus-iran-si-pakistan-in-ue-861565

https://youtu.be/9hKJv86dGqs

Cei care citesc ziare.com nu reprezintă in mod necesar

*prostimea*, iar articolele scrise de redactorii acestei publicații nu sunt neapărat destinate *incitării*. Orice scriitor are dreptul să folosească simbolul ca procedeu de exprimare pentru a sugera o idee. In cazul de față procedeul este corect folosit de autoare, dat fiind că Iranul condus de ayatolahi a devenit intr-adevăr simbolul incălcării drepturilor omului.

Marlania sekurista in actiune !!!!

Cica la prokuroarea filmata cand lovea si tara pe jos un copil e "un eventual abuz", iar alegatiile unui avocat sunt evident dovezi concludente.
Cei care nu vor sa plateasca pensii speciale unor asemenea sekuriste si sekuriti ar fi bine sa se gandeasca serios sa plece din tara.
Sau sa se faka si ei sekuristi. daca au obraz de asa ceva...

Metafora ?!

Poate e mai greu pentru tine sa realizezi decat pentru noi toti ceilalti, dar comparatia cu Iranul este doar o metafora prin care leaga intamplarile "romanesti" de secventele filmului, pe cand alaturarea psd-ului de Rusia e un fapt confirmat, vezi pasaportul diplomatic rusesc al lui Orlando sau faptul ca este guvernatorul bancii de investitii rusesti. Aceasi banca ce sa dovedit ca finanteaza propaganda partidelor anti-europene din Europa.

plangeti

...ati privit cu ura eforturile lui Basescu de a mentine independenta justitiei...sa va fie de bine...

 

Draga MosCraciun, ma dezamagesti pe zi ce trece, chiar daca stiu ca

esti bine intentionat si iubesti pesedeul si cultura acestuia la fel de mult cum iubea Ebenezer Scrooge spiritul craciunului, candva. Efectiv o insotesti pe mme Ene in magazinul de portelanuri ca sa notezi doar ce pagube poate face un elefant portelanurilor, prea putin zic eu.
Democratia nu incepe si nu se termina la capitolul in care pesedeul controleaza totul, mai putin spiritul inca, si in care prezedintele care este dovedeste din plin ca este un veritabil presedinte conjunctural, atat.
Democratia are in centrul vederii sale omul inconjurat de libertati asumate responsabil si vizeaza acel set de reguli sociale, juridice si morale in care libertatea unora nu-i uda pe altii, simplu. Dar extrem de complicat de inteles, de patruns si de asumat aceasta cultura a libertatii responsabile, draga mosule, din varii si nenumarate motive in care coruptibilitatea este recunoscuta oficial ca inamicul nr 1 al civilizatiei.
Iar cum coruptia este indubitabil o manifestare pur umana, ar trebui sa dai dovada de mai multe intelegere, de rabdare si uneori intelepciune chiar si acolo unde tesla si cuiul sunt apreciate clar in defavoare culturii si a spiritului, caci unul din celebrele paradoxuri ale umanitatii civilizate are la baza morala simpla a greselii asumate si corectate, bineinteles. Deci cheia evolutiei sta in asumarea nestiintei, greselii sau a relei vointe, straniu pana aproape de ciudat, nu crezi ?
Asa ca s-o lasam pe mme Ene sa valseze elefantesc in magazinul de bibelouri si sa ne orientam spre ceea ce conteaza cu adevarat si care este omis aproape de toti, anume ce reprezinta cu adevarat pesedeul si cat de pregatiti suntem sa ne asumam greseala si sa corectam eroarea, umana dealtfel, de a crede ca, deseori, ca noi nu mai e nimeni.
Suntem inca un popor prigonit de neputinta de a infrunta viata responsabil si de a se bucura sincer strict de ceea ce poate crea constient de valoarea ceatiei personale. Simplu si profund in acelasi timp, de aceea avem nevoie ca de aer de rabdare, intelegere si unitate in fata evidentei care ne invaluie constant sub aspectul imoral triumfator al culturii pesediste care nu poate accepta natural evolutia, diversitatea, frumosul si libertatea tuturor. Doar a lor, ca ca ei..

 

Ori,ori

"Scandalul Sorina a inceput ca o lovitura impotriva procurorilor care, iata, nu mai abuzeaza doar politicieni, ci si oameni obisnuiti, chiar copii pe care "ii dau cu capul de asfalt" (ceea ce nu s-a intamplat, in fapt, niciodata)." Madame colonel, e adevarat ca Piturca nu dat -o cu capul de asfalt pe fetita, ci numai a tarat-o pe asfalt. Ori esti toanta, ori ticaloasa!Mai scuteste-ne de analizele tale gretoase, acoperito!

 

"Cazul Sorina" e greu de inteles.

Stiu ca SS este un servitor al puterii. Inteleg ca procurorul Bogdan Licu face ce face ca sa-si mentina pozitia. Am vazut si cu alte ocazii cat de incorecta poate fi procuroarea de caz ... , ce ticaloase sunt autoritatile care au dictat politiei abuzul de la Otopeni asupra fam Sacarin. Stiu cata nesimtire si coruptie, ce legi prost incropitesunt in institutiile de protectie a copilului. Stim de cata ticalosie sunt capabile televiziunile aservite politic si cat de contaminati sunt "oamenii simpli", "cei de acasa", deci nu ma mira ticalosia familiei --- si nici demonstrantii galogiosi.
Pot intelege dorinta fam Secarin de a face bine unui orfan, desi imi explic mai greu incapatanarea de a se fixa exact pe acest orfen greu de obtinut, cand existau atatea cazuri disperate de salvat. Sa fie si dorinta de a infrunta autoritatile mafiote?
Ce nu inteleg este excesul de zel rau.al autoritatilor romane. De ce puterea, care acum are de "rezolvat" dusmani puternici, o opozitie in plina ofensiva, ziaristi care descopera secretele ei mafiote, concentreaza atata forta intr-un caz particular, din care nu are de tras mare profit, nici macar electoral. fiindca Romania e deja polarizata. Iar presedintele tace. Care este motivul?

 

Urmeaza campanie electorala

Tinta e presedintele Iohannis; memoriu trimis de familia Sacarin! De ce sa fie implicat presedintele!?
Sa nu fie o făcătură intre autorități si familia Sacarin pentru discreditarea lui Iohannis.

KWJ nu poate fi discreditat mai mult decat a facut

-o el insusi prin timiditatea afisata si noncombatul asumat, de parca avea de infruntat cine stie ce somitati de renume care mai au de afirmat, demonstrat ca pamantul se invarte datorita lor.
Facatura prezenta ramane, in opinia mea, o alta dovada a ilustrei noastre culturi limitate deontologic, in cazul de fata, adica ce nu poti intelege si exprima rational, merge la capitolul negare, dezavuare sau distrugere. Presedintele este el insusi un castigator al confuziei sociale de pana-n aderarea la UE, decat din meditatii, ori sa-i cer sa-si care singur paltonul sau sa renunte constient la prerogativele castigate conjunctural e prea mult, ii depaseste puterea de intelegere, actiune si starea empirica de bine castigata temeinic cu sudoarea fruntii, asa ca facatura este, activeaza si e chiar sub ochii nostri care transmit creierului ca ceva e putred in tara romaneasca modelata dupa ferma lui Orwell. Iar cum creierul are propriile limite desemnate de cultura care este, mergem inainte numai ca rakul!

Iran

Pentru a compara colonia numita inca Romania, cu Iranul, trebuie s-a asteptam sa se ridice la nivelul acestuia, la capitolul demnitate, verticalitate si independenta. Nu exista vreun domeniu in care sa-i putem invata ceva decat hotie, jaf, tradare, interese personale, caciuleala la straini, etc.!! Iranul este net superior Romaniei din orice punct de vedere!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor