Femeia care santajat-o pe sefa Inaltei Curti, achitata definitiv

Joi, 21 Mai 2015, ora 15:05
4189 citiri
Femeia care santajat-o pe sefa Inaltei Curti, achitata definitiv
Foto: Arhiva Ziarul de Iasi

Mariana Rarinca, femeia care a santajat-o pe Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), de la care a cerut 20.000 de euro pentru a nu face publice informatii presupus compromitatoare, a fost achitata de Curtea de Apel Bucuresti.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a schimbat, astfel, sentinta primei instante, respectiv a Tribunalului Capitalei, care hotarase condamnarea Marianei Rarinca la trei ani de inchisoare cu suspendare.

Decizia de miercuri a CAB este definitiva.

Femeia care santajat-o pe presedinta ICCJ, condamnata

Dosarul in care Mariana Rarinca este acuzata de santaj a fost trimis Tribunalului Bucuresti in 1 iulie 2014.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada august/septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a amenintat-o pe Livia Stanciu, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu darea in vileag a unor fapte imaginare, compromitatoare pentru aceasta si pentru sotul acesteia.

"In schimbul nedivulgarii catre presa a acestor informatii, presupus compromitatoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vatamate suma de 20.000 de euro", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Livia Stanciu, presedintele ICCJ, santajata: Cineva va avea musafiri la usa

Amenintarile cu divulgarea catre presa a unor informatii presupus compromitatoare si cererea ca Livia Stanciu sa ii dea 20.000 de euro drept compensatie pentru "datorii" care ar fi fost platite de Mariana Rarinca in numele sotului judecatoarei au fost transmise unei rude de-a acesteia.

"In perioada aprilie 2014 - 3 iunie 2014, persoana vatamata a primit amenintari prin intermediul unei convorbiri telefonice si prin mesaje tip SMS. Inculpata a amenintat-o pe persoana vatamata cu divulgarea catre presa (un post important de televiziune) a unor date compromitatoare despre persoana vatamata si familia acesteia. In schimbul nedivulgarii acestor informatii compromitatoare, inculpata Rarinca Mariana i-a pretins persoanei vatamate o suma de bani", au precizat procurorii in rechizitoriu.

Anchetatorii au mentionat in actul de sesizare a instantei ca probele administrate au aratat ca faptele pe care Mariana Rarinca intentiona sa le divulge cu privire la Livia Stanciu si la membrii familiei acesteia sunt imaginare, "intrucat nici persoana vatamata, nici sotul acesteia nu au avut si nu au vreo datorie fata de inculpata".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#femeie santaj Livia Stanciu achitata, #santaj sefa Inalta Curte , #justitie
Comentarii
Poza Mos bazil
Mos bazil
rank 5
Poza jaya
jaya
rank 1