Ziare.com

Ferma animalelor la CCR! Pumn in gura judecatoarei Livia Stanciu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Sambata, 24 Iunie 2017, ora 12:10

   

Ferma animalelor la CCR! Pumn in gura judecatoarei Livia Stanciu
O hotarare a CCR, semnata de presedintele Valer Dorneanu, introduce mai mult decat cenzura, introduce o forma de dictatura grosiera in institutia care ar trebui sa fie ultimul bastion al statului de drept si al legalitatii. Judecatorii nu mai sunt independenti decat pe hartia Constitutiei, fara valoare la nivelul CCR, unde critica a fost abolita.

Primul semn ca ceva nu este in ordine a fost disparitia de pe site-ul CCR a opiniei concurente formulata de judecatoarea Livia Stanciu la Decizia 392/2017, care, desi este una de respingere a exceptiei ridicata de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, obliga Parlamentul sa introduca pragul de prejudiciu in infactiunea de abuz in serviciu. Adica ceea ce facea OUG 13 si ceea ce a scos in strada sute de mii oameni in luna februarie.

Opinia concurenta a Liviei Stanciu, desi sustinea solutia de respingere a exceptiei, critica sever motivarea majoritatii si obligatia impusa Parlamentului aratand ca "Practic, Curtea se substituie Parlamentului, si, bazandu-se pe considerente de principiu ale unei decizii de admitere careia ii atribuie un alt sens, reconfigureaza reglementarea 39 infractiunii de abuz in serviciu".

Era a doua opinie concurenta severa a dnei Stanciu, fosta presedinta a ICCJ, dupa una le fel de severa formulata la Decizia 304/2017 privind interdictia condamnatilor de fi membri ai Guvernului. Anterior, Livia Stanciu a avut adesea opinii separate, inclusiv in chestiunea OUG 13 si a conflictului DNA - Guvern. Fosta presedinta a ICCJ, desi nu avea castig de cauza, a aratat mereu cu precizie care sunt viciile deciziilor majoratatii.

Sinistra dezlegare a misterului disparitiei opiniei concurente a venit vineri seara, cand in Monitorul Oficial nr. 477/23.06.2017 a aparut Hotararea CCR privind regulile de redactare a opiniei separate sau concurente. Documentul, semnat de presedintele CCR, Valer Dorneanu, este, in opinia mea, o autentica forma de stalinism. Regulile stabilite in premiera absoluta de Hotarare sunt parca desprinse din "Ferma animalelor" a lui George Orwell.De exemplu, potrivit art. 1 al. 1, opinia concurenta "sprijina solutia majoritara si pe alte considerente sau numai pe alte considerente decat cele retinute in decizia Curtii Constitutionale". Deci ori numai de bine, de si mai bine despre opinia majoritara, ori deloc.

Iar potrivit aliniatului 4, "opinia concurenta nu se poate transforma intr-o critica punctuala la adresa deciziei Curtii Constitutionale, neputandu-se constitui intr-un examen partinic sau intr-o critica fatisa la adresa acesteia". Deci critica e abolita. Daca un judecator e de alta parere, nu are decat sa fie la el acasa.

Potrivit Hotararii, opinia concurenta se prezinta in plenul Curtii, ca sa fie supusa analizei colectivului tovarasesc. Daca nu este pe linia stabilita de conducerea superioara, presedintele trebuie sa o refaca. Daca deviationistul nu renunta la critici, presedintele poate decide sa nu publice opinia concurenta pe pagina de Internet a CCR si in Monitorul Oficial.

Sunt astfel incalcate o multime de legi, in frunte cu Constitutia care spune in art. 145 ca "Judecatorii Curtii Constitutionale sunt independenti in exercitarea mandatului lor". Independent inseamna ca are dreptul sa isi expime opiniile profesionale fara absolut nicio limitare si fara binecuvantarea sefului.

Potrivit art 59 din Legea CCR, nr. 47/1992, "judecatorul care a votat impotriva poate formula opinie separata. Cu privire la motivarea deciziei se poate formula opinie concurenta. Opinia separata si, dupa caz, cea concurenta se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, impreuna cu decizia".

Hotararea CCR adauga asadar la legea organica, impune conditii care nu sunt stabilite de legiuitor, deci profund ilegale, pentru publicarea opiniei concurente in MOf. Niciun regulament de ordine interioara, fie el si al CCR, nu poate iesi din limitele legii, si un presedinte al CCR nu isi poate permite sa devina cenzor sef decat cu pretul unei grave ilegalitati.

Hotararea face trimitere la art 426 al. 2 din Codul de procedura civila: "In cazul in care unul dintre judecatori sau asistenti judiciari a ramas in minoritate la deliberare, el isi va redacta opinia separata, care va cuprinde expunerea considerentelor, solutia pe care a propus-o si semnatura acestuia. De asemenea, judecatorul care este de acord cu solutia, dar pentru considerente diferite, va redacta separat opinia concurenta".

Deci insusi CPC spune ca opinia concurenta are considerente diferite de ale celei majoritare, altfel nici nu ar avea rost, si nu interzice critica, nu conditioneaza valabilitatea opiniei de niciun element de continut.

Ca acest abuz este dedicat Liviei Stanciu o spun chiar premisele Hotararii care fac trimitere explicita la Deciziile 304 si 392. Si Hotararea merge pana la a acuza ca asemenea opinii ar afecta caracterul obligatoriu al deciziilor CCR. Cum?

De fapt, marea problema este ca aceste opinii concurente, elaborate cu desavarsit profesionalism de presedinte ICCJ, pun lupa pe ilegalitatile crase comise de CCR in aceste doua hotarari. Si este clar ca asa va fi si pe viitor. Ori asa ceva nu este de tolerat, nu-i asa?

Judecatorii nu numai ca trebuie sa poata comite orice abuz doresc ei, dar nu mai suporta nici macar ca cineva, de la acelasi nivel de autoritate profesionala cu ei, sa devoaleze acest abuzuri. Omerta, asta vor domniile lor. Nu numai sa isi faca de cap, dar sa nu indrazneasca nimeni sa spuna asta.

Daca ei isi permit sa cenzureze un judecator constitutional cu opinii incomode, incalcand Constitutia si alte legi, cat de usor ar fi sa inchida gura oricui altcuiva. Recent, cand un judecator si-a permis sa critice o alta decizie a CCR, onorabilii l-au reclamat la Inspectia judiciara pentru a fi sanctionat.

Aceasta alergie la critica arata, in opinia mea, o mentalitate profund viciata, ceea ce este extrem de periculos pentru ca judecatorii CCR sunt singurii oameni din tara asta care nu au nicio raspundere pentru ceea ce fac la servicu, nici penala, nici adminstrativa, nici disciplinara.

Si nu exista nico instanta deasupra deciziilor lor care sunt definitive si general obligatorii. Daca maine CCR decide sa abroge Codul Penal cu totul, o va face in motivarea unei decizii de respingere. Daca vrea sa declare Romania parte a Ungariei, o poate face si nu exista nicio instanta, nicio institutie care sa poata desface asa ceva. Si de acum toate acestea se pot face in liniste, fara opozitie interna, fara ca cineva sa poata spune oficial ce e aberant, ilegal si toxic.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre CCR prag abuz CCR Livia Stanciu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 45272 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
58 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Paralele

Basescu avea criteriile sale proprii de a-si promova oamenii in functii inalte . Timpul a dovedit ca in imensa majoritate acestia au fost nulitati fara nici o tangenta cu competenta . Pentru Basescu erau probabil importante alte 'calitati' , despre un personaj cocotat aiurea de el in jilturi inalte pronuntandu-se ulterior ca este SLUGA . Prin extensie se poate deduce ca si restul promovatilor au indeplinit aceasta conditie (printre altele dar si acelea fara tangente cu competentele) . Johannis nu s-a dovedit nici el mai corespunzator la acest capitol al competentelor . Desi a parut ca cugeta mai indelung (daca nu cumva altii au cugetat pentru el) a tras din caciula personaje aiurea incepand cu duduia Alinuta pusa sefa peste liberalii masluiti , continuand apoi cu premierul Ciolos Zero , apoi cu pensionara Livia Stanciu . Lista este lunga , dar m-am oprit doar la cei aflati mereu in lumina reflectoarelor . Consider ca daca Romania nu ar fi fost acaparata de acest sistem ticalosit mafiot si securist , prezenta dnei Stanciu ca capetenie la ICCJ si apoi judecator la CCR nu ar fi fost posibila . Este o parere personala formata pe un fler personal .

 

Inca e bine !!!

Daca Sultanul de Deliorman trimite firman la Pasa de Cecere trebuie respectat.
Inca e bine!
"Cine nu e cu noi, e impotriva noastră" spunea tovarasul Stalin.
Cei care se impotriveau luau drumul gulagurilor siberiena!
Pasa de Cecere&ciracii inca mai urala,cenzureaza si ameninta pe cei care nu sunt cu ei dar sunt la capatul rabdarilor.
Pasa de Cecere&ciracii sunt ramasi in urma la Programul De Guvernare(cunoscut numai si numai de Sultan din scoarta in scoarta) si le e frica de de mania Sultanului.
Vizirul Grindeanu a fost calcat in picioare de Sultan si de Pasi pentru nelegalizarea coruptiei!
Pasa de Cecere&ciracii au vazut ce inseamna mania Sultanului si lucreaza cu frenezie pentru starpirea anticoruptiei si legalizarea coruptiei.

 

CU CEVA VID IN CAP si cu venin in gusa, A3 e iar in voce ..

ORICE DIVA DIN ANTENA 3 poate avea mai mult succes pe site-ul CCR , de cind Elena Udrea a descoperit un presedinte ideal , facindu-i un elogiu fara precedent , fapt ce a produs ingrijorare in cloaca cea fetida a varanului .

Nu credem ca acest munte de bromura va ezita sa mai faca vizite de tip blitz , prin lume , cu a lui consoarta .
O consolare fara prea multa greutate intr-un moment cind BOSSUL PSD a cazut cam rau de pe un cal, pe care nu-l poate stapani , cu toti hotomanii ce ii are-n spate , cind cosmarul are un nume din popor , mai simplu
e COPILA DE CODRUTA !!!

 

Declaratie Serban Nicolae

"Nu il mai votez pe Tudore Toader in noul Guvern. Nu este o chestiune personală, il prețuiesc in continuare ca pe un bun profesionist, dar ca ministru al Justiției trebuie să ai un om care să impingă ministerul in direcția normală. Sunt foarte multe intarzieri, deciziile ***ții Constituționale incă nu sunt puse in acord."

.......................

Reiau finalul declaratiei senatorului S.N. "Sunt foarte multe intarzieri, deciziile ***ții Constituționale incă NU sunt puse in acord."

Ce vorbești ...

Mai lăsați-mă cu Livia Stanciu, o fostă procuroare ceaușistă, ajunsă mare judecătoare propulsată de Toader de la Galați, adică pentru a susține politica portocaliilor băsiști! Ca să nu mai vorbim de cazul Rarinca, interzis total pe Mocirla.Com! Desființați CCR, puneți cătușele doamna Senior Editor!

Dacă in decembrie 1989 era revoluție, atunci ar fi

fost impușcați toți bandiții care au alcătuit aparatul securisto-comunist. Dorneanu era și el unde merita, nu președintele CCR in anul 2017!!!

D-na Ene Dogioiu este toxica si se joaca cu

vorbele.

Sa incercam sa-i explicam "babeste" ca la cei cei lipsiti de scoala, ori mai putin dotati.

Intr-o circumscriptie electorala, dintr-o tara democratica, chiar in tara simbol al democratiei, Statele Unite ale Americii, cand un candidat castiga "scaunul' din camera inferioara, Camera Reprezentantilor, ori scunul din camera superioara, Senatul,
acel politician este un castigator absolut, ii reprezinta pe toti cetatenii din circumscriptie, INCLUSIV pe ELECTORII CARE NU L-AU ALES. Acel politiciean face parte din corpul legiuitor, expresia suveranitatii poporului roman.

In acelasi fel, rezolutiile CCR se valideaza prin majoritatea voturilor obtiune pentru redactarea si publicarea acelei rezolutii. Este lipsit de insemnatate daca un vot a fost impotriva acelei rezolutii, ABSOLUT LIPSIT DE INSMNATATE.

Oricum, chiar daca LS ar fi votat pentru rezolutie, d-na Dogioiu ar fi scos mascatii sa incatuseze membrii CCR, fiindca acestia au emis o hotararii contrare ('concurenta", sac :-))) )opiniei doamnaei Dogioiu.

Tinerii frumosi si liberi, trebuie pacaliti si scosi la demonstratie de protest. Va reusi Doamna Dogioiu si papusarii tinerilor dezaxati sa provoace o noua revolta ? Dupa cat de determinata e D-na Dogioiu, se pare ca da.
Sorosistii si cazaturile din seviciile secrete care vor sa-i infiga beizadelele in posturi grase, "vor face totul" ca impruna du D-na dogioiu sa-si aduca la indeplinire planul diabolic .

Legea C. Constitutionale a Romaniei trebuie modificata de

catre urmatorul Parlament in care PSD_ul nu va mai avea majoritate:
-membrii CCR trebuie alesi NUMAI dintre membrii ICCJ.
-Judecatorii CCR nu au nici un fel de imunitate, au statut de magistrati.
-Guvernul, Parlamentul si un grup de minimum 50.000 de cetateni pot initia atacarea hotararilor CCR la un complet de Judecata alcatuit din TOTI judecatorii ICCJ care pot reanaliza o hotarare contestata a CCR.
- Decizia plenului reunit al ICCJ este valabila daca intruneste 80% din voturile tuturor judecatorilor.
- Hotararea Plenului Reunit al judecatorilor ICCJ ramane de neatacat.

@zbengosu' 2007 08.48

- zbengoaso , da' ia vezi , in caz ca-i gasesti ceveu dorneanului , el ce-a fost ! :o(((

"Ferma animalelor la CCR! Pumn in gura judecatoarei Livia Stanciu"

Parlamentul este plin

de puscariabili.
Alegem CCR - ul puscariabililor ?

Nu au ce cauta in CCR persoane care au fost membru al unui partid.

Aceia judeca dupa statutul partidului, la ordin si nu dupa Constitutie.
Numai societatea civila sa propuna presedintelui ,judecatori in CCR

 

care societati civile,ale lui Limbriceanu,Patapievicz & co ?

...sau,poate Mugiu Pipidi ?....haide bre,ce dragu !!!

@copilul 07.35

- nu tata, peceristu' dorneanu e numa' bun sa fie sluga deliormaneanului ! :o)))

"Ferma animalelor la CCR! Pumn in gura judecatoarei Livia Stanciu"

CIOCOII_NOI_ROZALII Rank user: x5 24.06.2017, 08:53

Numai acesta Declaratie merita luata in Considerare si notata cu 5*+5*....Restul parerilor este o "scaldare " in canalu de scuregere de reziduri !!

@I_Deleanu

Aveti vreo legatura cu Ion Deleanu, numit judecator al CCR in 1995, de presedintele Romaniei de atunci - Ion Iliescu - si demisionar in 1996 (anul alegerii lui Emil Constantinescu)? Sau sunteti doar un mare admirator?

Iata lista fostilor membri ai Curtii Constitutionale

Vasile Gionea (1992–1995)
Ion P. Filipescu (1992–1995)
Miklós Fazakás (1992–1995)
Antonie Iorgovan (1992–1996)
Viorel-Mihai Ciobanu (1992–1998)
Mihai Constantinescu (1992–1998)
Victor-Dan Zlătescu (1992–1998)
Ioan Muraru (1992–2001)
Florin Bucur Vasilescu (1992–2001)
Ioan Deleanu (1995–1996)
Lucian Stangu (1995–2004)
Costică Bulai (1995–2004)
Romul Petru Vonica (1996–2001)
Nicolae Popa (1996–2004)
Lucian Mihai (1998–2001)
Constantin Doldur (1998–2006)
Gábor Kozsokár (1998–2007)
Șerban Viorel Stănoiu (2001–2007)
Petre Ninosu (2001–2008)
Ioan Vida (2001-2010)
Nicolae Cochinescu (2001-2010)
Aspazia Cojocaru (2004-2013)
Acsinte Gaspar (2004-2013)
Ion Predescu (2004-2013)
Iulia Motoc (2010-2013)
Toni Greblă (2013-2015)
Augustin Zegrean (2007-2016)
Valentin-Zoltán Puskás (2007-2016)
Tudorel Toader (2006-2016)

Si lista actualilor membri ai CCR

Valer Dorneanu (din 2013), președinte al ***ții din 2016.
Simona-Maya Teodoroiu (din 2015)
Mircea Ștefan Minea (din 2010)
Petre Lăzăroiu (din 2008)
Mona Pivniceru (din 2013)
Marian Enache (din 2016)
Daniel Morar (din 2013)
Attila Varga (din 2016)
Livia Stanciu (din 2016)

:):):)

Societate civila, tare horror gluma ta... Chrila ori aia din ONG-uri?

E foarte simplu, cei din CCR + sefii CSM, parchete, tribunale, ICCJ, DNA and so on trebuie sa fie alesi de catre toti judecatorii (ce depinde de judecatori) din tara prin alegeri libere, iar ce depinde de procurori la fel...

Doar judecatorii si procurorii in lumea lor pot face alegeri bune, politicienii NU dar nici macar "societatea civila", daca-i cauti la interese si la bani pe astia din ONG-uri (marea lor majoritate)ajungi la concluzia clara ca cea mai buna forma de a face trafic de influenta si spalare de bani este sa-ti infintezi un ONG, politicienii sunt copii mici pe langa bani care scurg prin ONG-uri...

@Ene

In democratie majoritatea decide, simplu, cat despre parerile lui Stanciu, vai Doamne, daca i-ai cunoaste trecutul nu ai mai scrie absolut nimic in apararea ei...

Fa petitie draga Ene + cei cu rezist pentru alegeri libere (apropo de ce am scris mai sus) si sunt primul care semnez petitia...

@Android

"...cat despre parerile lui Stanciu, vai Doamne, daca i-ai cunoaste trecutul nu ai mai scrie absolut nimic in apararea ei."

Aici este vorba despre cenzurarea dreptului constitutional al unui judecator CCR, nu despre trecutul sau.

De aceea v-a preocupat atat de mult arhiva SIPA? Pentru ca exista "dovezi" cu care magistratii pot fi santajati?

nevertebratele

muc tu sluga pesedista pe linie de ghita ai [ aveti ] un singur scop , niciolaie serban il tot spune :

---legi ca sa scape de puscarie , si cu furtisagurile intregi , stapanii vostri ---.
in rest sa ma piiiiis pe tine ....si pe rolari , ''oameni'' fara coloana vertebrala niste, moluste ,rame, viermi!!!

Singura solutie ar fi fost a lui Ciocoii ..8:53

"Dacă in decembrie 1989 era revoluție, atunci ar fi
fost impușcați toți bandiții care au alcătuit aparatul securisto-comunist. Dorneanu era și el unde merita, nu președintele CCR in anul 2017!!!"
Dar voua va trebuit Bulibash Ilici kgb de 3 ori Presedinte !!!
!!!

@george2 - "Paralele"

"Basescu avea criteriile sale proprii de a-si promova oamenii in functii inalte . Timpul a dovedit ca in imensa majoritate acestia au fost nulitati fara nici o tangenta cu competenta"

De Traian Basescu si maretele lui binefaceri am tot scris aici la vremea respectiva. Dar acum suntem in anul 2017, cand un singur om - ca altadata Basescu - vrea sa detina monopolul absolut asupra puterii. Cu orice pret (dar nu al lui personal). Cu orice risc (dar nu al lui personal).

Hai sa facem paralele la "paralele".
Prezentul lui 2017 dovedeste ca Liviu Dragnea are criteriile sale proprii de a-si promova oamenii in functii inalte. Tot prezentul lui 2017 dovedeste ca in imensa majoritate acestia sunt nulitati fara nici o tangenta cu competenta. Altfel nu se explica discreditarea lor in ultimul hal si fortarea demisiilor, in urma unei evaluari careia doar 2-3 i-au corespuns cat sa treaca de la domnul centaur Valcov-Dragnea citire si notare clasa. Motiunea de cenzura a fost formulata impotriva intregului guvern care va sa zica incompetent, nu se poate depune motiune de cenzura impotriva unui om, unui premier, oricat de indezirabil ar fi el.

Cu ce aplomb vii, in atare conditii, sa ne vorbesti despre "premierul Ciolos Zero", cand voi ati dat o tara intreaga peste cap ca sa ne convingeti ca premierul Vostru este premierul ZeroZeroZero si ca trebuie crucificat in piata publica precum altadata Barabas?

Pentru voi, Imposibilul devine Posibil.

@lia_stoenescu

buna dimineta, again!

Aduceti in discutie exclusiv Prezentul, intr-o tentativa de a oculta cu oarecare gratie Trecutul! Nu va fie frica, Tentativa , in acest caz, NU se pedepseste !
Va garanteaza cineva ca Prezentul dvs. nu va fi ignorat la fel cum dvs.incercati sa refuzati/anulati Trecutul recent invocat in alte opinii??? Basismul militant distructiv, mincinos si intrigant, promotor al incompetentei agresive si imposturii profesionale precum si Ciolosismul plat, fara esente politico economico sociale viabile sunt un Trecut banal, fara importanta, de neluat in seama ??
Cine isi uita Trecutul.......cunoasteti prea bine continuarea!
Nu neg faptul ca hotararea CCR de reglementare a regimului opiniilor concurente in raport de Opinia majoritara poate crea anumite perspective ale scopului urmarit in care semnele de intrebare sunt justificate, legitime.
Dogioiu are dreptul legitim sa-si exprime dubiile, umorile, pasiunile politice, chiar cele juridice. Astept insa de la Dogioiu, recunoasterea ignorantei sale in materie juridica si citarea acelora care i-au alimentat articolul cu parerile juridice emise in spatiul mass-media. S-ar pune la adapost de oribilul iz de sfertodoct.ism care transpira din toate comentariile sale.
Toate cele bune,

Deci e buna critica

Ca de un deceniu ne-ati sufocat cu amenintarile, jignirile si eventual amenzile ,pretinzand ca "aducem atingere imaginii justitiei", de cate ori semnalam un abuz.
Acum e buna critica ?!Cum a ajuns un judecator care se declara partenerul procurorilor la CCR ca sa apere drepturile constitutionale? Cum a ajuns un judecator din procese pierdute la CEDO sa fie numit la CCR ca sa apere drepturile constitutionale?
Atributia CCR este apararea drepturilor constitutionale , daca nu ati stiut , aflati acum.
Cat despre ce opinie are dna Stanciu -sa vi-o dea sa o cititi dumneavoastra , ca in niciun caz nu are vreo legatura cu principiile constitutionale.

 

Ceva imi spune că ați criticat maniera in care

ințelegea Băsescu să facă politică. Intotdeauna cand nu avea un instrument care să-i fie obedient, a promovat un altul care să-i fie. Parlamentul era declasat prin deciziile CCR sau prin asumarile lui Boc, austeritatea era pentru ceilalți, nu și pentru dezvoltarea Elenei Udrea, dna exista doar pentru adversarii politici.
Dacă nu v-a plăcut Zegrean atunci, e ingrozitor să vă impună Dorneanu acum. Nici măcar ca să le arătați altora ca greșeau nu merită!

Livia Stanciu ...

Livia Stanciu este un personaj băsist sinistru, condamnată de 2 ori la CEDO ... trebuia dată afară de mult timp ...

Sa dam niste motoare de cautare, stimati colegi indignati!

Ce gasim de cand cu vanzolelile privind legea lustratiei:

"Potrivit simularilor interne efectuate la cererea secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, in 2010, Partidul Social-Democrat risca sa fie declarat ca lustrabil in proportie de 70% din numarul de consilierilor locali la nivel national.

De altfel, 75% din totalul consilierilor locali considerati lustrabili ar fi provenit de la acest partid, sfertul rămas putandu-se impărti intre PDL, PNL si restul partidelor neparlamentare."

 

dor de nea nu...nu!!!

In curind il vom declara NUL!!!!!!!!!Pterodactil comunist si lingau de elucubratii pesediste!!!

 

In nici o tara europeana una ca Stanciu nu ajungea la CCR!

A fost implicata in multe scandaluri, as aminti Procesul Abuzurilor(Rarinca), Procesul Politic(condamnarea lui Dragnea fara Motivare), Procesul SS(Spalarii Sasului de incompatibilitate)! Cam multe abuzuri la cineva care trebuie sa ne apere drepturile deci "opinia" ei ...

ba postacule, da' mai e Romania o tara europeana

de cand ne conduce PSD-ul ?
ei uitat deja cate suturi in dos v-au tras astia de la UE, ca sa puna iar pe sine ? OUG 13, pentru spalarea mafiei PSD-iste, nu-ti spune nimic ?
mama ei de propaganda, ca nici pe aia nu stii s-o faci cum trebuie... si mai aveti pretentia de partid cu oameni competenti...

mery,

sluga scarboasa , cauta altceva ,eventual cauta l pe rolari la rama.

Marin2134, indivizi ca tine duc aceasta tara in

prapastie. Indivizi ca tine lovesc in persoane care lupta impotriva coruptilor,gen Livia Stanciu, si premaresc indivizi, precum Dragnea si Tariceanu certati cu legea. Shalom

voi fi scurt ....

...la vorba : scorpia asta trebuie INCATUSATA!!!!

 

''scorpia asta trebuie INCATUSATA!!!!''

De ce nu si torturata, impuscata, ghilotinata?

Binefacerile Maretei Epoci Dragniene ce mai are de trecut doar o minuscula cumpana!

Corect

Trebuie incercata cu apa , cu foc si trasa pe roata .
Da' libertatea cuvantului (opiniei) e garantata de constitutie, care se pare ca nu mai e. A ramas nunai o cu rte parasita ...

''scorpia asta trebuie INCATUSATA!!!!'' De ce nu

si torturata, impuscata, ghilotinata ? "

Nu trebuie pedepsita ca voutl ei "concurent" e contra.

Este neglijabil votul ei fiindca opinia-i minoritara. voturile se iau cu majoritate simpla, in toate CC din tarile deomcratice. Votul ei e singular, e ngelijat, uitat ! Asta e, nicidecum nu trebuie, incatusata, pedepsita torturata. Ideea asta este o idee aberatnta a d-nei Dogioiu......parca la un post de televiziune a cerut INCATUSAREA tuturor membrilor CC, nu numai a unuia.

D-na Dogiou are obsesia unei idei gresite. Ori, e o corupta care chiar daca intelege manipuleaza pentru castig necinstit, adica e atinsa, ea insasi, de coruptie, plaga pe care pretinde ca o combate. Combate cu darzenie, cu talent, cu persistenta, cu inteligenta, cu insolenta. Cum ar zice Don Semaca, ca "o furnicuta". Daca IED nu e corupta, s-ar putea sa ajunga acolo unde se duc numai 'glumetii".

nu trebuie impuscata sau ghilotinata

la "tencuiala" care o are pe fata, de parca s-ar crede tanara si imbujorata, i s-ar asorta foarte bine niste ...smith & wesson nichelate....ma pricep la moda(pentru femei)...pot sa le imbrac si sa le dezsbrac...instantaneu😁😁😁

@I_Deleanu - 9:18

Dvs. ati citit articolul Ioanei Ene?
Sau faceti parte din armada celor carora le e suficient sa citeasca numele Liviei Stanciu sau/ si al Ioanei Ene, ca sa dea drumul la ghiulele din dotare?

Cititi-l, si dupa aceea sa veniti cu afirmatii stupefiante gen "Este neglijabil votul ei fiindca opinia-i minoritara. voturile se iau cu majoritate simpla, in toate CC din tarile deomcratice. Votul ei e singular, e ngelijat, uitat"

Este vorba despre UN JUDECATOR AL CCR, domnule Deleanu, nu despre opinia unui membru al asociatiei de bloc. Nici macar de partid PSD.

 

Doamnă , schimbarea dumneavoastră este impresionantă .

M-a surprins o postare de-a dumneavoastră :

"In familia domnului Hamurabi

atributiile sunt bine delimitate:
- unul dicteaza
- cativa scriu
- ceilalti supravegheaza introducerea bilelor in urna

Nu se stie daca facultatile sunt de stat sau private."

Cu excepția faptului că nu vorbiți birjărește , dar jigniți , gratuit și grosier , opinia unui comentator - lucru care mie mi s-a intamplat de nenumărate ori aici , de la haterii postaci ai regimului de tristă amintire , imi arată că metamorfoza este impresionantă . Extrem de dezamăgitoare pentru mine . Mă inșel rareori in viață , dar metamorfoza asta nu am prevăzut-o . Și-mi ziceați mie de basilic sau moș bazil ? Eu nu am provocat , persiflat sau atacat niciodată un forumist decat după ce am fost jignit grosier . Inchei și nu aștept răspuns .

PSD - un partid cu o structură clară : Jupanul și slugoii . Vătaful de pe plantație și lingăii . Dragnea , un zapciu de joasă speță , cu structură anatomică de Tănase Scatiul , restul - o adunătură de pițifelnici slugarnici , umilindu-se pană la greața totală a răzeșilor , lingăi care de care mai de culturnici , așa caCodrin Ștefănescu (voită alăturarea), țucălarul fidel al lui Vadim sau ca Șerban Nicolae , un Manivelă mai libidinos decat Miron Mitrea pentru Năstase . Vroia cineva să caștige Grindeanu ? Cu infectul ăla de Ponta care a slugărit parșiv la Băsescu , servicii și alți țuțări de putere ca Coldea jumate de binom , Ponta care a făcut pensii speciale strigătoare la nesimțire , făcand ca 100.000 de privilegiați din servicii , poliție , armată și SECURITATE să aibă pensiile totale mai mari decat restul de 5 meleoane din bizonii neștiutori ? Bizoni care slujesc in poziție de drepți la urne față de PSD-ul care ii spoliază și jecmănește de 28 de ani . Deci , asta este . Iubiți-i . Cinstiți-i . E doar coloana voastră-n joc . La dr*cu , l-ați adulat pe Băsescu ! De ce n*iba să nu vă prosternați la Dragnea?

Și vine furnicuța , care zicea citeț in limba romană că Judecătorii CCR trebuie arestați , să ne deschidă ochii despre jocuri de binom și auxiliare . Acum plange de nedreptatea făcută altei slujnice fidele de băsău - Lidia Stanciu . Cand aveți coerență , ăăăă domnu Răcaru ? Hă ? Că urați patologic PSD-ul , pot să ințeleg . Pentru că eu il detest . Dar cand ataci instituții fundamentale ale statului de drept , opinand ca TOȚI JUDECĂTORII CCR TREBUIE ARESTAȚI , atunci este deja paranoia facistoidă . Că așa făcu și Hitler , cand l-au ținut curelilii . Mai bine te lăsam să iți faci damblaua și să-ți termini TREABA la mausoleul ăla de nisip , mocirlă și scuipat . Și lustruiai și-acum la dos de băsău .

Textul parca ar fi scris cu vitriol! Il mai citesc

de vreo doua ori, poate ghicesc si ce-mi scapa!

Mda . Mutulică imbacsit , gras , grăsuț șamd

Te ințeleg de ce vrei să-l citești incă de vreo două ori ca să vezi ce iți scapă . Tu intotdeauna ai fost mai greu de cap . Așa că ai parte de toată ințelegerea mea . Pentru că mama m-a invățat să am milă de ăștia care fac pe proștii . Pentru că nu știi niciodată dacă e pă bune sau doar se prefac . Așa că citește , băiete , citește . Vezi să nu ți se ardă finalii .

@lia_stoenescu

Riscati foarte mult! Sunteti deja intr-o vizibila pierdere de suflu combativ obiectiv ! M-ati obligat sa fiu ceva mai atent cu argumentatiile dvs. Iata un prim rezultat: afirmati "... Este vorba despre UN judecator al CCR, domnule Deleanu, nu despre opinia unui membru al asociatiei de bloc. Nici macar de partid ..."
daca "ati citit articolul d-nei Dogioiu" sper ca ati retinut ca este vorba de o "opinie concurenta" contrapusa altor 8( opt ) opinii ale unor, ce sa vezi, judecatori ai CCR , nu membri ai asociatiei de bloc (!!!???- nota mea)!
Oricat de proLS/IED ati fi, nu sunteti oarba ori lipsita de organul discernamantului si sa nu observati nota discordanta , stridenta , a "opiniei concurente" si a sustinatoarei IED. O minima circumspectie v-ar obliga la atitudini rezervate fata de acel 1 din raportul 8/1.
Si inca ceva: achiesati la formularea "Ferma animalelor la CCR! Pumn in gura judecatoarei Livia Stanciu " ?? Credeti ca acest... titlu provine dintr-o minte sanatoasa ??
In caz afirmativ, sa fiti.....sanatoasa !

@argint

Numele Ioanei Ene sau al Liviei Stanciu nu au absolut nicio relevanta in aceasta problema care vizeaza respectarea Constitutiei.

Asa cum n-au relevanta nici trecutul Liviei Stanciu, nici aspectul sau despre care spuneati la un alt articol ca este “de o rautate ce apare ca orbitoare pe chipu-i lombrozian mascat/pomadat in tot felul de creme si creioane dermatograf".

Nu sunt psiholog, nu ma aventurez in asertiuni pe care le dezavuez in legatura cu aboslut oricine ar fi pus in discutie la acest mod. Dupa cum o alta observatie a dvs. “LS va fi vesnic un procuror. LS nu are calitati umane pentru a rationa juridic precum un judecator." mi se pare a aduce lezare TUTUROR procurorilor, care, odata cu meseria aleasa, insinuati ca isi pierd calitatile umane.

Imi atrageti atentia asupra pierderii “de suflu combativ obiectiv".
Dvs. insa nu riscati sa-l pierdeti, pentru ca ma vad nevoita sa constat ca nu-l aveti, atata timp cat spuneti ca L.S. care are 60 de ani “ar putea face un gest maret, acela de a se rezuma totusi doar la pensie, gest prin care ar dovedi existenta unor conexiuni neuronale active in zona rationamentului uman.", dar il privati pe Valer Dorneanu de acelasi “gest maret", desi are… 72 de ani.

Aceeasi dubla masura este folosita si cand se folosesc argumente gen “procuroare ceausista".

Hai sa vedem ce scrie in dreptul lui Valer Dorneanu, fara a detalia insa si activitatile sale de dupa’89, strict sub aceeasi umbrela politica PSDR-PSD, care i-ar putea justifica, pe deplin, actiunile intreprinse in calitate de judecator CCR, numit de PSD.

“A lucrat, succesiv, ca procuror la procuraturile locale ale sectoarelor 5 si 6 Bucuresti (1967-1974); expert pe probleme de legislatia muncii la Uniunea Generală a Sindicatelor din Romania (1974-1980); procuror la Directia recursuri extraordinare civile la Procuratura Generală (1980-1985); consilier la Consiliul Legislativ (1985-1989); membru in Comisia juridică si constitutională din cadrul Consiliului Provizoriu de Uniune Natională (CPUN) (1989 - iunie 1990); consilier la Presedintia Romaniei pe probleme de legislatie (iunie 1990 - noiembrie 1992)."

http://romanialibera.ro/politica/institutii/cine-este-valer-dorneanu--noul-presedinte-al-ccr-422689

@don_Semaca -Scuze dar nu gasesc despre Lidia Stanciu decat

articolul de la link-ul: https://octavpelin.wordpress.com/tag/biografia-procurorului-ceausist-livia-stanciu-care-a-ajuns-seful-judecatorilor-din-romania/
Nu sunt sigur daca poate fi crezut si alte surse de informare n-am!
Aveti vreo recomandare mai de incredere?

@argint (continuare)

Spuneam, mai jos, ca este plina Justitia de magistrati daca nu ceausisti ei insisi, atunci fii si fiice, rude apropiate de magistrati ceausisti, de persoane cu "greutate" politica dupa 1989. Nu s-a vrut o lustrare autentica. In spatiul public sunt rostogolite numele devenite incomode, se aplica pana la perfectiune tehnica filigranului in discreditarea temeinica, tovaraseasca, avalansa odata pornita se toarna ritmic benzina, se aduga mereu combustibil, se gadila vulnerabilitatile emotionale ale oamenilor, pana cand persoana in cauza care se incapataneaza sa nu cedeze psihic este linsata. Tehnica denigrarii trebuie sa-si atinga scopul. Cu cat mai spectaculoase executii in piata publica, cu atat mai bine, poporul isi primeste ratia de paine si circ. Nu trebuie sa i se dea ragaz sa se dezmeticeasca, sa gandeasca cu propria-i minte, exista minti care sa decida pentru el, in numele lui.

Ar fi fost de preferat sa ne limitam strict la problema in cauza, fara a face apel la recuzita indeobste utilizata cand vrem sa abatem atentia de la problematica de fond.

Care este, deci, fondul problemei: abuzul presedintelui CCR, Valer Dorneanu.

Exista un anume art. 59 din Legea nr. 47/1992 privind CCR: "Judecătorul care a votat impotrivă poate formula opinie separată. Cu privire la motivarea deciziei se poate formula opinie concurentă. Opinia separată si, după caz, cea concurentă SE PUBLICA in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, IMPREUNA cu decizia".

Motivarea a fost publicata miercuri d.a, continand, in continuarea opiniei majoritare, punctul de vedere al Liviei Stanciu.

O zi mai tarziu, joi d.a, Decizia 392 publicata pe site-ul CCR nu mai continea opinia concurenta.

D-l Dorneanu a gasit insa “gaselnita" (pleonasm asumat) si joi, 22 iunie 2017, a scos din joben un Nou Regulament al CCR, in baza caruia presedintele Curtii POATE CENZURA publicarea opiniilor separate ale judecatorilor.

In baza acestei decizii cel putin socante, opinia concurenta a Liviei Stanciu a fost retrasa RETROACTIV,
desi
Constitutia Romaniei spune clar, la art. 15 (2): “Legea dispune numai pentru viitor, cu exceptia legii penale sau contraventionale mai favorabile."
In traducere este OBLIGATORIU Principiul NERETROACTIVITATII!

Deci, despre care alba-neagra discutam noi aici?

Practicile astea de-a CENZURA nu va dau fiori reci?

P.S. In jurul nostru sunt din ce in ce mai multe masti si mai putine chipuri.

Lasa vrajeala ghighi

In toate tarile democratice judecatorii sunt numisti de catre politicieni, din grupul de opozitie care odata au fost la putere, dintre cei in grupul la putere care odinioara au fost in opozitie.

"Sociatatea civila" este o gaselnita, ea nu exista nicaieri, nu exista un mecanism de alegere a unor elite in justitie ori in alta putere domeniu, in nici o tara din lume. "Societatea civila" este o vorba in vant, nu are putere de decizie, vorba in vant. Ca poate ciripi, pe ici pe colo si descopera ceva pozitiv, da. Dar ca "societatea civila" sa ALEAGA este exclus.
Statura morala a unora cum sunt cei din GDS este destul de precara, ca sa aiba pretentie, vreun cuvant de spus in ceea ce priveste competentele judecto4rilor CCR. Ei insisi sunt incompetenti in ceea ce priveste afacerile de justitie, ei insisi sunt niste capuse pe bugetul statului.

 

Este plina Justitia, domnule Deleanu,

de magistrati daca nu ceausisti ei insisi, atunci fii si fiice, rude apropiate de magistrati ceausisti, de persoane cu "greutate" politica dupa 1989. Cum ii selectati pentru denigrare, in functie de culoarea ochilor, masura incaltarilor?

Ori militati, dvs. cei oripilati doar de unii, pentru o lustratie autentica, ori acceptati ca unic criteriu competenta, profesionalismul.

Nene Delene,bre,matale dai meditatii ? Ca vaz,esti o adevarata

enciclopedie politica si as vrea sa prinz si io cate ceva,de la sursa ! da sa nu-mi ceri bani,ca n-am,...o sita cu malai,un crod de sapun,o gaina.....o sticla cu tuica,pe care o bem aman2 !.... sau mai multe....:)))....

plaga sub forma de politica

Ce vrajba este printre voi
Cu'mpingeri si cu ghionturi,
Stiti, nu veti deveni eroi
Cel mult, 5 centi in conturi..!

Nu va mai certati , politica este o koorva in esenta ei si asa va ramane ! Important este ca noi sa ne pastram minim minimorum de caracter dar si sa amplificam treptat ceea ce se numeste CARACTER ! Zau asa ! Agreed?

La ceea ce face CCR acum - ar trebui ca Iohannis

sa aresteze toti membrii PSD de acolo.
Pentru ca avem atat o dictatura parlamentara cat si o dictatura a CCR .
Nu se poate ca tot ce misca in tara asta sa miste numai ca asa vrea Dragnea !

 

Da cine ie bre Johanis asta,a preluat ekipa nationala de la

Daum ala ?....parca ala nu vrea sa demisioneze,ca de la iel s-a inspirat Grindeanu !

CCR

CCR trebuie sa fie independenta si nu politizata !

In (buna) traditie romaneasca

ccr e bine sa nu existe. Problemele de constitutionalitate sa fie judecate de ICC-J, de judecatori/magistrati adevarati...Altfel vom fi mereu pe ultimul loc la orice .

Xorect ! Justitia sa propuna pe membrii CCR,pe...

.....cei mai buni si mai cinstiti judecatori,trecuti printr-o selectie.

Ghilotina, in afara de dictatura CCR si a Parlamentului se va

declansa o noua dictatura, cea a Proletariatului. Prin aceasta dictatura vor fi adunati toti politicienii nostri corupti, gen Dragnea, care s-au imbogatit pe seama celor multi si saraci,si vor fi dusi la Manastirea Tanacu, pentru exorcitare. Shalom

ccr-eaua lu'pesedeaua

ghita 2 sluga patetica ,sa re arda grebla'n cuur cu toti tiganii nasiti de el.
sa te arda si dorneanu cu toate hoastele comuniste pe care le a slujit toate viata
si in generale sa i *** la oua , ca e meseria ta de baza ,pe toate javrele promovate de pesdeaua la curtea de ccacat a romaniei .

 

protest #rezist

la CCR pentru demisia acestui comunist Dorneanu și a slugilor lui, Morar, Pivniceru și ceilalți, altfel cine știe ce ne mai așteaptă cu acești infractori.

 

Decizia scandaloasa, reactie palida a societatii civile!

Decizia ccr este absolut scandaloasa! Se comporta aidoma unui buldozerul care sapa inaintea lui Dragnea. N-am mama, n-am tata, n-am stat de drept, eu trebuie sa-l scap pe teleormanean, asta e deviza lui Dorneanu. Stie ca are imunitate absoluta si isi bate joc de ceea ce numim stat de drept.

De remarcat reactia slaba a societatii, a scris Ioana Ene Dogioiu si Tapalaga. In rest pauza si apa minerala.

Eu in locul lui Iohannis as iesi si as cere viitorului guvern sa dea o ordonanta de genul:

"1. Se albesc de toate pacatele trecute, prezente si viitoare ale domnului Liviu Dragnea, care va fi numit in continuare Alba ca Zapada Teleormaneana.
2. Toate functiile politice din stat (presedinte, prim ministru, sef senat, sef CD etc vor fi atribuite lui Liviu Dragnea cel albit
3. Numele tarii va fi schimbat in Teleormania "

Poate ca asa domnul dorneanu va lasa ccr sa functioneze normal.

 

Comentatori certati cu logica

Unul din sofismele (greseli de gandire săvarsite cu intentie) despre care se invată la Logică in clasa a VIII-a de liceu se numeste ignoratio elenchi (ignorarea subiectului), adică vorbim despre altceva decat despre lucrul despre care este vorba.
In articolul de fată este vorba despre incălcarea de către presedintele ***tii Constitutionale a două foarte importante texte de lege si anume:
- art. 145 din Constitutie: "Judecătorii ***tii Constitutionale sunt independenti in exercitarea mandatului lor";
- art. 59 din Legea nr. 47/1992 privind Curtea Constitutională: "Judecătorul care a votat impotrivă poate formula opinie separată. Cu privire la motivarea deciziei se poate formula opinie concurentă. Opinia separată si, după caz, cea concurentă se publică in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, impreună cu decizia".
Presedintele CCR, fost membru si parlamentar al PSD, si-a asumat sub semnătură măsura de a nu publica opinia separată a Liviei Stanciu. Măsura luată de Valer Dorneanu nu este semnată de niciun alt judecător al CCR.
Comentatorii care ignoră subiectul acestui articol, care refuză să raporteze nepublicarea opiniei separate la prevederile legii, au ales să discute despre caracterul unor persoane, despre trecutul lor etc. Insă folosirea stărilor afective in locul argumentelor logice nu ajută la aflarea adevărului. Dimpotrivă, in conditiile războiului hibrid pe care Federatia Rusă, ajutată de Ungaria, l-a declansat impotriva tării noastre, acest gen de comentarii poate duce la cucerirea mintii romanilor in favoarea neadevărului, la transformarea ***tii Constitutionale intr-o slujnică a politicului, la alienarea si divizarea romanilor.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor