Fiul lui Miron Cozma, lasat liber de procurori dupa ore de audieri

Miercuri, 25 Aprilie 2012, ora 08:17
1582 citiri
Fiul lui Miron Cozma, lasat liber de procurori dupa ore de audieri

Dan Cozma, fiul fostului lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma, a fost lasat liber de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, care l-au audiat, marti seara, timp de aproximativ cinci ore intr-un dosar de evaziune fiscala.

Dan Cozma a iesit insotit de avocata sa, dupa aproximativ cinci ore de audieri intr-un dosar de evaziune fiscala, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

El a declarat presei ca toata intamplarea a fost o greseala si ca el nu are de-a face cu acest caz.

"A fost o greseala. Am raspuns la toate intrebarile. Nu e vorba de nicio evaziune fiscala", a spus Dan Cozma la iesirea de la audieri.

Miron Cozma sosise, marti seara, la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, fostul lider al minerilor declarand ca Dan Cozma este nevinovat.

"Fiul meu nu este vinovat de nimic. Nu are cum sa faca evaziune fiscala pentru ca nu are nicio firma. Sotia lui detine o firma", explica Miron Cozma.

Fostul lider al minerilor a incercat timp de o jumatate de ora sa intre in sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Timis, unde era audiat fiul sau, el aratand o legitimatie de "consilier la Drepturile Omului" si spunand ca este in control, insa nu i-a fost permis accesul in cladire.

Procurorii au facut zece perchezitii in cazul persoanelor cercetate la Timisoara intr-un dosar de evaziune fiscala, intre care se afla si Dan Cozma, iar potrivit Parchetului ICCJ pana acum nu au fost dispuse masuri preventive.

Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalului Timis fac cercetari pentru infractiuni economice, respectiv evaziune fiscala, spalare de bani, in cazul mai multor persoane - cetateni romani si italieni.

Conform sursei citate, in urma cercetarilor, s-a stabilit ca cetateni romani si italieni, in calitate de administratori ai unor societati, efectuau importuri de bunuri (obiecte de imbracaminte si instalatii sanitare), sustragandu-se de la plata taxelor vamale datorate statului, iar "printr-un circuit financiar fictiv realizau tranzactii astfel incat sumele rezultate reveneau in conturile acestora".

"In cursul acestei zile, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalului Timis, au fost facute noua perchezitii, fiind in curs de derulare inca o perchezitie. De asemenea, sunt audiate mai multe persoane, nefiind dispuse pana in prezent masuri preventive, astfel ca informatiile vehiculate in presa privind retinerea fiului lui Miron Cosma nu corespund realitatii", se preciza, marti seara, in comunicatul instantei supreme.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Dan Cozma audieri evaziune fiscala, #fiu Miron Cozma evaziune fiscala, #fiu Miron Cozma eliberat , #justitie