Fost senator UDMR, dat in urmarire internationala: Surse locale spun ca a fugit in Ungaria

Joi, 03 Ianuarie 2019, ora 13:10
6449 citiri
Fost senator UDMR, dat in urmarire internationala: Surse locale spun ca a fugit in Ungaria
Foto: Facebook / Olosz Gergely

Fostul senator UDMR, Olosz Gergely, condamnat la 3 ani de inchisoare pentru trafic de influenta, a fost dat in urmarire internationala de politistii din Covasna, iar surse locale declara ca ar fi fugit in Ungaria.

Purtatorul de cuvant al IPJ Covasna, Nicoleta Tolvaj Marin, a declarat, joi, ca politistii fac in continuare verificari pentru depistarea lui Olosz Gergely.

"A fost dat in urmarire internationala dupa ce, la sfarsitul anului trecut, a fost dat in urmarire nationala si in consemn la frontiera. A fost cautat la domiciliu, nu a fost gasit, se fac in continuare verificari pentru identificarea si depistarea persoanei respective", a spus Tolvaj Marin.

Surse din judetul Covasna au sustinut insa ca Olosz ar fi fugit in Ungaria.

"Se pare ca este prieten bun cu vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, cu care ar fi mers de mai multe ori la vanatoare in Secuime", au spus sursele citate.

Fostul senator UDMR si fost presedinte ANRE Olosz Gergely a fost condamnat de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie la 3 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta. Decizia este definitiva.

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au mentinut hotararea din 2016 a Curtii de Apel Bucuresti, cand Olosz Gergely a primit tot o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu executare.

Instanta a mai decis confiscarea de la fostul presedinte ANRE a sumelor de 384.000 euro si de 400.000 lei.

Alaturi de Gergely a fost condamnat, la un an si patru luni de inchisoare, finul fostului judecator al Curtii Constitutionale Toni Grebla, Ion Bircina, pentru cumparare de influenta.

Procurorii DNA i-au trimis pe cei cinci inculpati in judecata in octombrie 2012.

Citeste mai multe despre: Dupa cinci ani de judecata, fostul senator UDMR Olosz Gergely a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare.

In rechizitoriul intocmit s-a precizat ca, in perioada mai 2010 - februarie 2011, inculpatii Bircina Ion, Iliescu Costin, Stan Catalin si Badea Ovidiu Ionel s-au asociat cu scopul de a cumpara influenta inculpatului Olosz Gergely, in vederea obtinerii de contracte oneroase pentru firmele a caror activitate o coordonau prin asociere. In schimbul banilor, Olosz Gergely ar fi lasat sa se creada ca are influenta pe langa o persoana cu functie de conducere din cadrul CEZ Romania SA.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#senator UDMR condamnat urmarit international, #Olosz Gergely dat urmarire internationala , #justitie