Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fost vicepresedinte ANRP, retinut impreuna cu fiul: Mita de 1 milion de euro

Joi, 20 Martie 2014, ora 17:00
5188 citiri
Fost vicepresedinte ANRP, retinut impreuna cu fiul: Mita de 1 milion de euro
Foto:indrumari-juridice.eu

Catalin Dumitru, fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a fost retinut, joi, impreuna cu fiul sau pentru luare de mita si spalare de bani. Suma ceruta a fost de 1 milion de euro.

Procurorii DNA spun ca in cursul lunii martie 2013, Catalin Dumitru, vicepresedinte ANRP la aceea data, a pretins de la un om de afaceri, suma de 1.000.000 euro din totalul de 5.213.222 euro pe care acesta ar fi urmat sa o incaseze de la ANRP ca urmare a unei executari silite.

Persoana respectiva era titularul unui drept litigios, iar vicepresedintele ANRP a promis ca, in schimbul banilor, isi va incalca atributiile de serviciu in timpul procedurilor administrative.

La data de 13 mai 2013, Catalin Dumitru a primit de la omul de afaceri echivalentul sumei de 1 milion de euro, prin intermediul fiului sau, Catalin Alexandru Dumitru Radulescu.

"Pentru ascunderea adevaratei destinatii a sumelor de bani care au facut obiectul cumpararii de influenta si dare de mita, persoana respectiva a intocmit in fals, inscrisuri sub semnatura privata intitulate 'Contract de imprumut', intocmite de rude ale persoanelor implicate in activitatea infractionala.

Pentru ascunderea originii ilicite a banilor, din suma de 1.000.000 euro pretinsa si primita de inculpatul Dumitru Catalin a cumparat, pe numele celor trei fii ai sai, bunuri mobile (autoturisme de lux) si imobile", arata procurorii DNA.

Mai mult, in paralel, in cursul lunii mai 2013, acelasi om de afaceri i-a dat lui Bran Daniel - Marin (inculpat in acelasi dosar) si suspectului Dragos Vasile Nicolae suma de 1.220.000 lei (echivalentul sumei de 276.000 Euro) respectiv 730.000 lei (echivalentul sumei de 170.000 Euro).

Banii au fost dati dupa ce acestia au sustinut ca au o influenta asupra lui Catalin Dumitru si il pot determina sa faca ce a promis.

Catalin Dumitru si fiul sau vor fi prezentati la Curtea de Apel Oradea cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

DNA reaminteste ca in aceeasi cauza se efectueaza urmarirea penala si fata de inculpatul Daniel Bran, care a fost retinut pentru infractiunile de trafic de influenta si spalare de bani in decembrie 2013.

De asemenea, in acelasi dosar, se efectueaza acte de urmarire penala si fata de Dragos Vasile Nicolae, pentru complicitate la trafic de influenta si spalare de bani.

Procurorii, in instrumentarea cauzei au beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vicepresedinte ANRP retinut mita, #Catalin Dumitru ANRP retinut mita, #mita ANRP , #justitie