Fosta conducere a ARDAF Dambovita, trimisa in judecata

Vineri, 03 Decembrie 2010, ora 17:58

   

Fosta conducere a ARDAF Dambovita, trimisa in judecata
Fostul director S.C. ASIGURARE REASIGURARE ARDAF S.A. - Sucursala Dambovita (ARDAF Dambovita), fostul director adjunct, fostul sef al biroului contabilitate si fostul inspector verificator de la aceeasi societate si alte doua persoane au fost trimisi in judecata de DNA pentru prejudicierea firmei de asigurare ARDAF cu peste 6,7 milioane de lei.

Fostul director al ARDAF Dambovita, Marius Daniel Pietricica, fostul director adjunct de asigurari, Cristian Marius Stan, fostul sef al biroului contabilitate, Silvia Loredana Iacob, si fostul inspector verificator, Cristina Sanpetrean, vor fi judecati pentru doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, in forma calificata si doua infractiuni de instigare fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata, conform unui comunicat DNA.

In acelasi dosar, vor mai fi judecati administratorul firmei SC Luisa Casa de Moda SRL Bucuresti, Luiza Cazanescu, si administratorul SC Transoceanic SRL Targoviste, Ioan Igescu, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor persoanelor in forma calificata si fals in inscrisuri sub semnatura privata, ambele in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii anticoruptie arata ca, in perioada octombrie 2003-octombrie 2005, cei patru membri din conducerea ARDAF Dambovita, trimisi ulterior in judecata, au aprobat incheierea mai multor contracte (de consultanta, de inchiriere si de marketing) intre societatea de asigurari si firmele reprezentate de Luiza Cazanescu si Ioan Igescu in conditii nelegale si cu incalcarea atributiilor de serviciu, derularea acestora fiind, de asemenea, contrara Normelor ARDAF si prevederilor legale.

Decontari pentru nimicIn principal, contractele de consultanta vizau promovarea si vanzarea politelor Caminul, asigurari de sanatate si asigurari de viata, instruirea agentilor de asigurari si distribuirea de fluturasi publicitari, contractele de marketing aveau ca obiect prestarea serviciilor de promovare si publicitate a produselor de asigurare ARDAF. Aceste contracte au fost decontate in conditiile in care Igescu, prin SC Transoceanic S.R.L. nu a prestat niciun serviciu in favoarea ARDAF iar Luiza Cazanescu nu a respectat clauzele contractuale in integralitatea lor.

Prejudiciul total retinut in dauna societatii de Asigurare Reasigurare Ardaf Bucuresti se ridica la suma de 6.779.754,85 de lei (echivalentul a 1.857.314 de euro, calculat la cursul din luna octombrie 2005), suma pentru care persoana juridica ARDAF s-a constituit parte civila in procesul penal.

In vederea recuperarii pagubei produse prin infractiunile susmentionate s-au luat masuri asiguratorii prin instituirea unor sechestre asupra unor imobile apartinand lui Marius Pietricica si Luiza Cazanescu.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecatoria Targoviste, se mai arata in comunicatul DNA.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2728 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Cob
rank 5
Se putea fara hotii ?
Tot vechiul regat este plin de hoti. O emblema nationala la acestia.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor