Fostul deputat Marko Attila, urmarit international prin Interpol

Luni, 04 Mai 2015, ora 19:13
4159 citiri
Fostul deputat Marko Attila, urmarit international prin Interpol
Foto: Interpol

Fostul deputat Marko Attila a fost dat in urmarire internationala prin Interpol, dupa ce a fost arestat preventiv in lipsa la solicitarea DNA, potrivit unor oficiali din cadrul Politiei Romane.

Conform anchetatorilor, fostul deputat este urmarit din data de 29 aprilie, data la care mandatul de arestare a ajuns la Politia Covasna.

Potrivit procedurii, acesta a fost dat initial in urmarire nationala, dupa care, in conditiile in care exista date certe cu privire la faptul ca se afla pe teritoriul Ungariei, a fost dat in urmarire internationala, iar fotografia sa a fost publicata pe pagina electronica a Politiei Romane, la sectiunea "Urmariti".

DNA cere arestarea in lipsa a fostului deputat Marko Attila

Surse din randul anchetatorilor au declarat ca mama lui Marko Attila le-a dat politistilor numarul de telefon pe care acesta il foloseste in Ungaria, dar fostul deputat nu a raspuns.

Fostul deputat UDMR, fostul sef al ANI, Horia Georgescu si parlamentarul Theodor Nicolescu au fost trimisi in judecata, in 9 aprilie, in dosarul in care sunt acuzati de DNA ca au aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor.

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a opt persoane care, la data faptelor, faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, din cadrul ANRP, precum si a patru inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizati.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Marko Attila si ceilalti inculpati au produs un prejudiciu statului roman de peste 84 de milioane de euro.

Marko Attila sustine ca a fost condamnat pe nedrept in Romania si ca vrea o noua viata in Ungaria

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, pe 29 aprilie, arestarea preventiva in lipsa a fostului deputat Marko Attila.

Solicitarea de arestare preventiva in lipsa a fost depusa de procurorii DNA, care au aratat ca exista date suficiente care sa ateste faptul ca Marko Attila s-a sustras urmaririi penale.

DNA a solicitat Camerei Deputatilor, pe 26 martie, incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui Marko Attila, iar pe 22 aprilie a primit raspuns ca acesta isi depusese, din 1 aprilie, demisia din functia de deputat. La data de 16 aprilie 2015, presedintele Camerei Deputatilor a luat act de aceasta demisie, prin urmare solicitarea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a ramas fara obiect.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Interpol urmarire Marko Attila, #Marko Attila urmarit international , #justitie