Fostul presedinte moldovean Petru Lucinschi, despre retinerea fiului: Le-a placut numele de familie, nu-i frumos

Marti, 31 Martie 2015, ora 14:54
3403 citiri
Fostul presedinte moldovean Petru Lucinschi, despre retinerea fiului: Le-a placut numele de familie, nu-i frumos
Foto: Pentruea.md

Fostul presedinte moldovean din perioada 1997-2001 Petru Lucinschi a comentat faptul ca fiul sau, Sergiu, a fost retinut de procurorii DNA pentru santaj si trafic de influenta, sugerand ca anchetatorilor "le-a placut numele" acestuia.

"Eu cunosc ca fiul meu are un business si eu nu inteleg un lucru, un litigiu de business este prezentat ca la un nivel politic. Probabil ca e nevoie de un show, e cam putin ce se intampla in Romania si mai este nevoie inca de unul, fiindca s-ar parea ca e un litigiu economic.

Din ceea ce stiu eu feciorul meu un an si jumatate in urma mi-a spus ca el pe partenerii lui i-a dat in judecata fiindca i-au furat businessul. Pe parcursul acestui timp tot il mai intrebam, iar el raspundea ca nu vor sa-l ia in examinare. Nu-l examineaza. Peste un an si jumatate pleaca procurorul care s-a ocupat cu chestia aceasta si nu l-au pus pe rol acest dosar.

Apoi au vrut sa se impace si amabil sa rezolvam aceasta problema. A trecut timpul, iar apoi feciorul imi spune ca gata ne-am inteles. Ei au recunoscut ca ii sunt datori si parca problema a decazut, ca peste cateva saptamani sa aud aceasta informatie la televizor. Eu pur si simplu sunt socat!

El s-a adresat in judecata ca l-au furat, ca peste un an si jumatate sa se intample ceea ce s-a intamplat acum. Detaliile o sa le vedem, dar eu sunt foarte mirat. In toate domeniile sunt niste limite. Eu il cunosc pe feciorul meu, el nu are calitatile acestea, este un om foarte deschis, intotdeauna este disponibil sa discute", a spus Petru Lucinschi, citat de Prime Tv.

Fiul fostului presedinte al R.Moldova Petru Lucinschi a fost retinut de DNA

Fostul lider de la Chisinau s-a declarat increzator ca fiul sau "n-a luat nimic", facand referire la presupusa mita pentru care este acuzat Sergiu Lucinschi, argumentand ca acesta nu are casa sau avere.

"Eu sunt absolut convins ca el n-a luat nimic, fiindca eu stiu ca el n-are. Ca daca ar avea ceva... ca omul care a luat ceva are o casa, are una, alta. El n-are nimic.

(...) Situatia asta de un litigiu intre doi parteneri devine un eveniment... Probabil ca le-a placut numele de familie.

(...) El n-a avut niciodata niciun fel de activitate politica, n-a fost in nicio administratie. Acum mai ca nu-l egaleaza cu cei care sunt de rang inalt, inca un eveniment in Romania. L-au transformat in ceva de primele pagini.

Nu-i frumos, in primul rand, sunt niste limite. Eu am fost intotdeauna un om care a respectat legea, a respectat omenia, dar nu se poate asa ceva de facut", a mai afirmat Petru Lucinschi.

Ginerele lui Traian Basescu, la DNA: E urmarit penal in dosarul fiului fostului presedinte Lucinschi

Omul de afaceri Sergiu Lucinschi a fost retinut luni seara, fiind acuzat ca, in perioada decembrie 2014 - martie 2015, a facut presiuni asupra unui om de afaceri pentru ca acesta sa ii dea 4 milioane de euro, pentru retragerea unei plangeri penale formulate la DIICOT pentru mai multe infractiuni, potrivit unui comunicat DNA.

In plus, dupa remiterea sumei, Lucinschi ar fi urmat sa faca demersurile necesare astfel incat incadrarea juridica a faptelor sa fie schimbata intr-o infractiune pentru care, la retragerea plangerii prealabile, ancheta inceteaza.

Fiul fostului presedinte moldovean Lucinschi, retinut de DNA - acuzatiile din dosar (Video)

De asemenea, fiul fostului presedinte moldovean l-a convins pe omul de afaceri ca poate face demersurile pentru ca dosarele acestuia sa fie solutionate favorabil, indiferent de probele existente. Astfel, pe 17 martie, fiul fostului presedinte moldovean a primit de la omul de afaceri dreptul de creanta asupra sumei de 2 milioane de euro, in forma unui contract fictiv de imprumut. Prin acest document, omul de afaceri recunostea ca ar datora personal lui Lucinschi suma respectiva, angajandu-se sa ii restituie pana la data de 24 decembrie 2015.

In acest dosar, a fost audiat la DNA, marti, timp de o jumatate de ora, in calitate de suspect, si unul dintre ginerii fostului presedinte Traian Basescu, acesta fiind urmarit penal. Surse judiciare citate de Romania TV sustin ca Radu Pricop l-ar fi ajutat pe Sergiu Lucinschi sa-l santajeze un omul de afaceri, ginerele lui Traian Basescu fiind astfel acuzat de complicitate la santaj.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Petru Lucinschi fiu DNA, #Petru Lucinschi reactie fiu, #Sergiu Lucinschi retinut, #Sergiu Lucinschi DNA , #justitie