Functionarii de la CJ Arges cecetati de DNA nu au voie sa vorbeasca intre ei

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 16:30
2094 citiri
Functionarii de la CJ Arges cecetati de DNA nu au voie sa vorbeasca intre ei
Foto: Adevarul

Mai multi angajati ai Consiliului Judetean (CJ) Arges pusi sub urmarire penala de procurorii DNA in dosarul privind construirea podului de la Cateasca au primit interdictia de a mai vorbi intre ei, conducerea institutiei fiind nevoita sa ia masuri pentru ca acestia sa nu se intalneasca la serviciu.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Arges, Florin Tecau, spune ca la nivelul institutiei este tensiune foarte mare si ca este foarte greu sa asigure accesul functionarilor cercetati de catre DNA astfel incat acestia sa nu se intalneasca.

"Din pacate, la nivelul institutiei este o tensiune si o incertitudine foarte mare. Ne punem intrebarea ce documente mai putem semna, cine nu mai semneaza, cum le mai semnam. Astazi am fost pus intr-o situatie foarte delicata, pentru ca trebuie sa asigur accesul functionarilor care fac parte din acest dosar astfel incat sa nu se mai intalneasca si sa nu mai stea de vorba, pentru ca au primit interdictia de a mai vorbi intre ei", a declarat Florin Tecau, miercuri, in cadrul conferintei saptamanale de la CJ Arges.

De asemenea, activitatea institutiei este partial blocata dupa ce procurorii DNA au ridicat calculatoare de la mai multe directii. Vicepresedintele CJ Arges a mai spus ca incearca sa obtina de la procurorii DNA copii dupa softurile instalate pe calculatoarele ridicate in timpul perchezitiilor, pentru a putea lucra.

"Avem licitatii de facut, sper ca, la insistentele noastre, DNA sa ne dea voie sa copiem softurile de pe calculator si sa putem lucra in continuare. Avem cateva situatii urgente de trimis la ministere", a mai spus Tecau.

Procurorii DNA Pitesti au efectuat, luni, perchezitii in opt birouri din cadrul Consiliului Judetean Arges, printre care si cel al presedintelui CJ, Constantin Nicolescu (PSD), dar si la sediile unor societati. Potrivit unor angajati ai CJ Arges, procurorii DNA au perchezitionat opt birouri, de la Directia de Dezvoltare, Directia Economica, Directia de Implementare a Proiectelor, Directia de Achizitii Publice si biroul lui Constantin Nicolescu. In urma perchezitiilor, au fost ridicate mai multe calculatoare si documente.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a mers, marti, in jurul orei 9.00, la DNA Pitesti. Dupa aproximativ 30 de minute, la DNA Pitesti a fost solicitata o ambulanta, iar, la scurt timp, Nicolescu a fost scos pe o targa din sediul DNA. Presedintele CJ Arges a fost dus cu ambulanta la Spitalul Judetean din Pitesti, iar medicii au afirmat ca acesta a fost diagnosticat cu "sindrom coronarian acut". Marti seara, Constantin Nicolescu a fost transferat la Spitalul Floreasca din Capitala. In prezent, Nicolescu este internat in Sectia de Terapie Intensiva coronarieni, unde este supus in continuare investigatiilor medicale si urmeaza tratamentul prescris.

DNA a anuntat, marti, ca procurorii din Pitesti au inceput urmarirea penala fata de presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, fals intelectual si folosire de documente false pentru obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Nicolescu este urmarit penal, alaturi de alte 11 persoane, pentru fraude cu fonduri PHARE de peste 1,2 milioane de euro, in cazul constructiei podului de la Cateasca. Marti, celor 12 invinuiti li s-au adus la cunostinta acuzatiile, precizeaza DNA.

Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Politicienii români care au fost țintiți de hackeri sprijiniți de Rusia. „Agresiunile se desfășoară împotriva demnitarilor vocali”
Războiul hibrid dus de Rusia afectează și politicienii români. Mai multe grupuri de hackeri sprijiniți de Rusia, China și Iran au avut ca țintă în ultimii ani politicieni și oficiali...
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
#functionari Arges DNA, #Constantin Nicolescu DNA, #Florin Tecau DNA , #justitie