Functionarii DSP care l-au ajutat pe falsul chirurg italian au fost arestati sau plasati sub control judiciar

Marti, 26 Martie 2019, ora 16:49
3447 citiri
Functionarii DSP care l-au ajutat pe falsul chirurg italian au fost arestati sau plasati sub control judiciar
Foto: Arhiva Pixabay

Doi dintre cei trei functionari ai Directiei de Sanatate Publica Bucuresti care au falsificat documente pentru a oferi drept de practica pentru doi medici italieni, unul dintre acestia fiind Matteo Politi, au fost plasati sub control judiciar. Cel de-al treilea, alaturi de consilierul juridic care a facut acelasi lucru au fost plasati sub control judiciar.

Decizia a fost luata de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

In decizia procurorilor se arata ca in 2018, cei trei functionari au falsificat mai multe inscrisuri, atestand in fals ca doua persoane de cetatenie italiana au calitate de doctor si dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul Romaniei, eliberandu-le coduri de parafa in baza unor dosare incomplete.

"Cu privire la cea de-a patra persoana s-a retinut ca in calitate de consilier juridic, reprezentant al celor doua persoane de cetatenie italiana, a inlesnit eliberarea codurilor de parafa in baza dosarelor incomplete si a falsificat mai multe inscrisuri, prin care se atesta in mod fals ca au fost depuse la dosarele sus mentionate toate inscrisurile necesare eliberarii codurilor de parafa", au transmis procurorii intr-un comunicat de presa.

Mediafax transmite ca pentru doi dintre functionarii de la DSP Bucuresti au fost plasati sub control judiciar, iar altul si un consilier juridic au fost arestati preventiv.

Citeste mai multe detalii despre cazul medicului fals italian:

#functionari DSP Matteo Politi, #Matteo Politi ajutor DSP , #justitie