Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Furtul de tablouri din Olanda: Cu ce pedepse definitive au ramas hotii

Sambata, 01 Noiembrie 2014, ora 10:30
7208 citiri
Furtul de tablouri din Olanda: Cu ce pedepse definitive au ramas hotii
Foto: article.wn.com

In dosarul furtului de tablouri din Rotterdam, Curtea de Apel Bucuresti (CAB) i-a condamnat pe Adrian Procop si pe Alexandru Bitu si Olga Dogaru la cate sase ani si 10 luni de inchisoare, respectiv doi ani de inchisoare cu executare, ultimii doi.

Petre Condrat, in cazul caruia instanta de fond decisese sa plateasca o amenda de 45.000 de lei pentru tainuire, CAB a hotarat ca acesta nu va mai trebui sa achite aceasta suma, informeaza Mediafax.

Adrian Procop, Eugen Darie si Radu Dogaru vor trebui sa plateasca 18,1 milioane de euro pentru furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal. Initial, si mama lui Radu Dogaru, Olga Dogaru, ar fi trebuit sa plateasca aceasta suma, conform unei dispozitii a Judecatoriei Sectorului 3.

Prin aceasta decizie, au fost mentinute sentintele dispuse in 14 iulie, in prima instanta, de Judecatoria Sectorului 3, in cazul lui Alexandru Bitu si al Olgai Dogaru. In cazul lui Adrian Procop, perioada de detentie a fost marita cu doua luni de inchisoare.

Adrian Procop a fost condamnat la patru ani si 10 luni de inchisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat si la patru ani si opt luni inchisoare pentru furt calificat, ambele in stare de recidiva. Acesta va sta in detentie sase ani si 10 luni deoarece a mai fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare, intr-un alt dosar.

Furtul de tablouri din Olanda Martor: Anchetatorii mi-au promis bani daca spun unde sunt

Alexandru Bitu a primit o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu executare deoarece a aderat la grupul infractional,ajutandu-i pe Procop, Radu Dogaru si Eugen Darie sa incerce valorificarea tablourilor furate si intermediind discutiile privind o eventuala vanzare a acestora.

Tot doi ani de inchisoare cu executare a primit si Olga Dogaru, mama lui Radu Dogaru, ea fiind gasita vinovata de favorizare a faptuitorului si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Ceilalti doi inculpati din dosar - Eugen Darie si Radu Dogaru - au fost deja condamnati definitiv. Acestia si-au recunoscut faptele si au fost judecati prin procedura simplificata. CAB i-a condamnat, la icneputul acestui an, pe Radu Dogaru la sase ani de inchisoare cu executare si pe Eugen Darie la cinci ani si patru luni de inchisoare.

Tablourile furate din Olanda: Hotii si-au recunoscut fapta - vor sa dea in judecata muzeul

In iulie 2013, procurorii DIICOT i-au trimis in judecata pe Radu Dogaru, Eugen Darie, Alexandru Bitu, Olga Dogaru, Petre Condrat si Adrian Procop, in dosarul privind furtul celor sapte tablouri de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, valoarea prejudiciului fiind estimata la 18 milioane de euro.

De la muzeul din Olanda au fost furate atunci tablourile "Tete d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" si "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenetre ouverte, dite la fiancee" de Paul Gauguin, "Autoportrait" de Meyer de Haan si "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#sentinte romani furat tablouri Olanda, #condamnari romani furat tablouri Rotterdam, #CAB sentinta romani tablouri Rotterdam , #justitie