Gruia Stoica acuza "presiuni publice": Cere mutarea dosarului la alta instanta

Joi, 15 Mai 2014, ora 15:30
1783 citiri
Gruia Stoica acuza "presiuni publice": Cere mutarea dosarului la alta instanta
Foto: Arhiva

Gruia Stoica cere magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca dosarul sau, judecat de Curtea de Apel Bucuresti, sa fie mutat la o alta instanta din tara, din cauza "presiunilor publice".

Cererea de stramutare a dosarului in care este judecat Gruia Stoica urmeaza sa fie luata in discutie de magistratii instantei supreme in 17 iunie.

Avocatul lui Gruia Stoica, Ovidiu Budusan, a declarat ca aceasta cerere de stramutare a dosarului la o alta curte de apel din tara a fost formulata din cauza "presiunilor publice din jurul cazului".

Primul termen din procesul lui Gruia Stoica a avut loc miercuri, la Curtea de Apel Bucuresti. Instanta a decis sa amane discutarea cazului, dupa ce avocatii au cerut sa studieze inregistrarile Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) aflate la dosar.

Stoica, acuzat de cumparare de influenta

Gruia Stoica a fost arestat preventiv in 30 ianuarie, fiind acuzat de procurorii anticoruptie de cumparare de influenta, dupa ce i-ar fi dat avocatului Doru Bostina trei milioane de euro pentru a afla pretul cerut de CFR Marfa la licitatia pentru transportarea carbunelui, organizata de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa si firma acestuia, GFR.

La jumatatea lunii februarie, procurorii i-au trimis in judecata pe Gruia Stoica in stare de arest preventiv si pe Doru Bostina cu interdictie de a parasi tara. Saptamana trecuta, instanta suprema a decis ca Gruia Stoica sa fie judecat in arest la domiciliu.

Gruia Stoica iese din inchisoare: va fi plasat in arest la domiciliu - decizie definitiva (Video)

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in luna mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia S.A (CEO) Targu Jiu a lansat public procedura de licitatie ce avea ca scop incheierea acordului cadru si a contractelor subsecvente avand ca obiect "Servicii de transport feroviar de carbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni.

Anchetatorii au stabilit ca, la data de 22 ianuarie 2014, Gruia Stoica, "persoana ce controleaza SC GFR SA, membra a grupului Grampet", i-a promis avocatului Doru Bostina ca-i va da trei milioane de euro, pentru "a-si exercita influenta pe care a lasat sa se creada ca are o asupra directorului general al CFR Marfa (functionar public), pentru a-l determina sa isi incalce atributiile de serviciu si sa-i comunice pretul oferit de societatea pe care o conduce, la licitatia din 29 ianuarie 2014, asadar sa divulge date confidentiale".

Gruia Stoica vrea eliberarea sau arest la domiciliu: Avocatii sustin ca interceptarile sunt ilegale (Video)

Din 23 ianuarie si pana in ziua licitatiei, respectiv 29 ianuarie, Doru Bostina l-a tinut la curent pe inculpatul Stoica Gruia cu stadiul demersurilor sale de intermediere a traficarii influentei, in scopul adjudecarii contractului la licitatia avand ca obiect contractul de transport carbune, au mai aratat procurorii.

"Interventia autoritatilor judiciare in data de 29 ianuarie 2014 a pus capat demersurilor infractionale si a 'stopat' o licitatie afectata de activitatea infractionala a celor doi inculpati, care nu mai putea fi derulata, deoarece era incompatibila conditiilor de concurenta reala, loiala si care ar fi putut determina prejudicierea unei unitati de stat cu suma de 473.068.410 lei, fara TVA", au mai scris procurorii in rechizitoriu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Gruia Stoica stramutare dosar, #Gruia Stoica DNA, #Gruia Stoica CFR Marfa , #justitie
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Cere mutarea dosarului