Ziare.com

Guvernul schimba noul Cod de Procedura Penala - vezi masurile controversate modificate (Video)

Sambata, 01 Februarie 2014, ora 12:23

   

Guvernul schimba noul Cod de Procedura Penala - vezi masurile controversate modificate (Video)
Un proiect de ordonanta de urgenta care cuprinde mai multe modificari ale Noului Cod de Procedura Penala, intrat sambata, 1 februarie, in vigoare, a fost publicat spre dezbatere publica pe site-ul ministerului Justitiei.

In proiect apar si modificari cu privire la interceptarea suspectilor, una dintre cele mai controversate prevederi din noul Cod. Potrivit modificarilor, metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun si daca urmarirea penala este inceputa in rem.

Astfel, Proiectul de act normativ privind modificari la Codul de Procedura Penala cuprinde o prevedere referitoare la articolul 138, care reglementeaza conditiile in care se poate face interceptarea telefonica a unui suspect.In completare, "la articolul 138, dupa alineatul (13) se introduce un alineat nou, alin. (14), cu urmatorul cuprins: ' (14) Metodele speciale de supraveghere sau cercetare se dispun si in cazul in care urmarirea penala este inceputa potrivit art. 305 alin. (1) '".

O alta modificare, care decurge din cea anterioara este cea a articolului 305.

"Alineatele (1) - (3) ale articolului 305 vor avea urmatorul cuprins: (1) Cand actul de sesizare indeplineste conditiile prevazute de lege, organul de urmarire penala dispune inceperea urmaririi penale cu privire la fapta savarsita ori a carei savarsire se pregateste, chiar daca autorul este indicat sau cunoscut".

De asemenea, proiectul lamureste si unele situatii interpretabile in legislatia intrata in vigoare de la 1 februarie.

Astfel, se precizeaza: "completele de 5 judecatori judeca apelurile impotriva hotararilor pronuntate in prima instanta de Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, solutioneaza contestatiile impotriva incheierilor pronuntate in cursul judecatii in prima instanta de Sectia Penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitiei, solutioneaza cauzele in materie disciplinara potrivit legii si alte cauze date in competenta lor prin lege."

De asemenea, "pentru contestatiile impotriva incheierilor pronuntate in cursul judecatii in prima instanta de curtile de apel si Curtea Militara de Apel, completul de judecata este format din 3 judecatori", iar "contestatiile impotriva incheierilor pronuntate in cursul judecatii in materie penala in prima instanta de judecatorii si tribunale se solutioneaza in complet format dintr-un judecator".

Proiectul de OUG mai prevede si ca "pana la intrarea in vigoare a actelor normative subsecvente, emise in executarea prezentei legi, se vor aplica prevederile actelor normative existente, in masura in care nu contravin acesteia, tuturor unitatilor penitenciare, centre educative, centre de detentie, centre de retinere si arestare preventiva, precum si in centrele de arestare preventiva".

In plus, prin modificarile aduse se da competenta Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), pentru o serie de infractiuni, "daca in cauza, indiferent de numarul infractiunilor concurente, s-a produs o paguba materiala mai mare decat echivalentul in lei a sumei de 500 000 euro".

Proiectul de OUG va ramane in dezbatere publica pana miercuri, cand urmeaza sa fie adoptat de Guvern.

Misterele stranii ale noilor coduri. Cand s-a inselat Traian Basescu?

O disputa violenta a izbucnit in ultimele zile a saptamanii trecute dupa ce au aparut sesizari ca Noul Cod Penal si Noul Cod de Procedura Penala cuprind unele prevederi prin care procurorii vor trebui sa anunte suspectii in dosarele de coruptie ca vor fi supravegheati, in momentul in care incep urmarirea penala.

Presedintele Traian Basescu a iesit intr-o conferinta de presa si a cerut premierului Victor Ponta sa modifice de urgenta continutul articolului 140, cel care obliga procurorul sa anunte suspectul ca urmeaza sa fie suprevegheat prin mijloace tehnice speciale. Premierul a refuzat sa faca acest lucru.

A.V.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9421 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
53 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acest comentariu a fost postat de un cititor ,,Tot eu'' pe site-ul

Gandul.
Basistii urla sa sparga plamanii. Solicitand o ordonanta de urgenta. Pe ultima suta de metri. Care sa modifice o lege organica. Codul de Procedura Penala. Si nu orice fel de basisti. E vorba de insusi presedintele. De procurorul sef DNA. De oameni din ditamai CSM. Este ca si cand noile coduri au cazut ieri, alaltaieri ca niste comete. Si dupa ce au clipit din ochi, marii penalisti ai neamului au descoperit ca ele au vicii ascunse. Si ca ar trebui schimbate. Este noaptea mintii. Codul Penal și noaptea mințiiToate aceste noi coduri au fost elaborate, trecute prin asumare de raspundere si promulgate de presedintele Romaniei inca din anul 2009. Oameni buni, suntem in 2014. Intre timp, Guvernul Boc a mai supravietuit doi ani si ceva. A urmat tot un Guvern basist, Guvernul MRU. Fiecare dintre aceste Guverne a beneficiat de o majoritate parlamentara. Asadar, daca in noile coduri existau lucruri gresite, ele trebuiau schimbate prin Parlament din 2009 incoace. Sau daca, prin absurd, pentru ca, nu-i asa, avem aceasta cutuma, oamenii aflati la butoane ar fi decis ca modificarile se pot face prin ordonanta de urgenta, cine i-a oprit si cine Doamne i-ar fi putut opri sa dea respectivele ordonante de urgenta? Astazi, premierul Victor Ponta este somat. Daca nu produce schimbari in Codul de Procedura Penala, inseamna ca este corupt. Si va fi anchetat ca atare de catre procurorii doamnei Kovesi. Iar somatia vine nu numai de la seful DNA, ci si, sau in primul rand, de la presedintele Romaniei. Cel care a promulgat prostiile inca din anul 2009. Nu ma voi referi catusi de putin la detalii. Legate de momentul din care ar trebui sa inceapa interceptarile telefonice ale unor cetateni. Voi ataca in schimb o chestiune de principiu. Codurile toate, Civil, de Procedura Civila, Penal si de Procedura Penala, sunt printre cele mai importante legi ale unui stat. Urmeaza, ca greutate, imediat dupa Constitutie. Nu sunt legi organice. Sunt legi superorganice. Ca atare, este de bun simt, si asta se…

 

Traian Basescu nu s-a inselat. Adio PDL ! Adio Basescu !

Cand s-a inselat Traian Basescu?

El este vaporean nu jurist,
o recunoaste singur .
Nu stie decat sa provoace
raca si dezbinari.

Adio specialist Boc !

 

blabla, vad ca se vorbeste de "organul", ca pe timpul

lui ceasca...

 

Articolul 140 o PORCARIE

O problema este:"sa anunte suspectii in dosarele de coruptie ca vor fi supravegheati"cu alte cuvinte sa anunte din timp excrocul sa-si ia masuri de siguranta ca procesul sa dureze mai mult (pe banii nostrii) si in cele din urma pentru probe neconcludente sau incomplete sa fie liber sa ceara cu tupeu despagubire (din banii nostrii) pentru ca s-a sifonat pardisiul.

"inviolabilitatea corespondentei"

Inca de pe vremea comunismului statul citea scrisorile, deschidea pachetele, acum inregistreaza convorbirile telefonice!
Incalca grav Constituzia si drepturile individuale!
Statul ar trebui sa lucreze in interesul cetatzeanului nu a clicii cocotzata la conducerea lui!
Inregistrarile facute de Basescu nu au folosit la reducerea coruptziei si recuperarea de prejudicii ci doar la santaj impotriva dusmanilor politici!
Noi platim telefonul si in contract scrie ca ei ne asigura confidentzialitatea convorbirilor! Fara hotarare judecatoreasca nu ar trebui sa dea voie securistilor sa le asculte clientzii! Si firmele de telefonie au o vina ca nu-si cripteaza destul de bine semnalul!

ce titlu fals, acest guvern corupt, nu schimba

nimic, vrea doar sa apere politicieni penali!

raspuns lu macsi

eu vorbesc la telefon si pe internet cu gandul ca sunt ascultat. Stiu ca suntem ascultati, dar nu mi-e teama, atat timp cat nu ma ocup cu porcarii. Traiesc din salariu, nu boschetez casa sau afacearea nimanui. De ce sa-mi fie teama?! De fapt, de multe ori, pe langa interlocutorul principal, ii salut si pe cei infiltrati, ca sa nu dau dovada de nesimtire! Bun venit securistilor!

Bravo, Ponta!

Putin joc de glezne pentru derutarea borfashilor cu dosare, apoi faci tot cum zic TB si Occidentul, ca zic bine!

pedepsele sunt enorm diminuate

si odata cu ele si termenele de prescriptii sunt mai mici .

Daca nu ati inteles raul facut societatii ... sa fiti sanatosi !

Exista infractori care sunt mana in mana cu autoritatile .... pai pana realizezi tu cine impiedica cercetarea si pana afli tu cine e ala din sistem care tine cu infractorul ... se prescrie fapta .

Mare prostie din partea lui Basescu si a lui Boc .... !

Sa fiti sanatosi ... sa le duceti pe toate ....

Jerry-politica...

ai dreptate , si eu sunt de acord sa-mi asculte telefonul , nu am nimic de ascuns . Legea a fost facuta de ei pentru ei , noi o sa mergem la vot si o sa-i votam , numai ca eu nu o sa mai merg la nicio votare .

Cand s-a inselat Traian Basescu?

Traian Basescu nu s-a inselat. El este vaporean nu jurist, o recunoaste singur . Nu stie decat sa provoace raca si dezbinari. Adio Basescu ! Adio PDL ! Adio specialist Boc !

Patru zile le e de ajuns

Am o mare incredere in Dan Tapalaga. In articolul "Asta le-a iesit. Cum au procedat", pe care l-am gasit in "Revista 22", el scrie:
"Toate informatiile culese in ultimele zile din sistem indica faptul ca premierul Ponta si ministrul Cazanciuc, procurori de meserie, au tras pe sfoara o tara intreaga si partenerii externi in chestiunea noilor Coduri Penale si de Procedura Penala..."
"Majoritatea USL a adoptat in august 2013 Legea de Punere in Aplicare a noilor Coduri. Aceasta lege a schimbat in mod semnificativ continutul Codurilor adoptate in 2009 de guvernarea Boc si promulgate de presedintele Basescu. Azi, premierul Victor Ponta manipuleaza opinia publica afirmand ca s-au trezit unii sa tipe dupa cinci ani ca nu-s bune codurile si ca daca aveau ceva de zis o puteau face atunci. Adevarul e ca nu s-au trezit dupa cinci ani, ci dupa doua - trei luni cand s-au dumirit ce bombite au strecurat parlamentarii PSD si PNL in  noile Coduri, modificate prin Legea de Aplicare."

Corect era sa se discute inainte de votare nu ,

cand intra in vigoare. Marele "specialist" Boc trebuie intrebat, nu Ponta. Am mai spus, totul a fost gandit bine, asa ca nu este pentru cine se pregateste. PEDELACILOR CIocul Mic.

Totul a fost gandit bine, asa ca nu este pentru cine se pregateste.

Am mai spus,cand intra in vigoare.
Marele "specialist" Boc trebuie intrebat, nu Ponta.
Corect, era sa se discute inainte de votare nu , CIocul Mic.

Acum (cu noile modificari) nu mai e chiar asa....

E mult mai mult decat putea sa viseze pana si doamna Macovei. Se da liber la inceperea urmaririi penale fara nici un control in realitate. Pana si doamna Kovesi spunea ieri ca inceperea urmaririi penale in rem nu-i tocmai cusera ! Vom avea in fiecare an cateva zeci de mii de noi dosare in care s-a inceput urmarirea penala !
Bravos, domnule Ponta, bravos domnule Cazanciuc ....

Va fi adoptat intr-o miercuri, ...

Modificarile astea tot incalcite par! Trebuie o dezbatere publica atenta de macar 30 de zile!
Legile trebuie facute pentru ani buni de aici incolo, nu trebuie adoptate pe genunchi, in graba!
Trebuie adaugate prevederi pentru acuzatiile penale asupra presedintelui si care nu intra sub incidentza imunitatzii acestuia!
A primit casa din Mihaileanu cu fals si uz de fals, trebuie judecat ca orice persoana care falsifica declaratzii si face uz de acele declaratzii falsificate!
Daca-i presedinte ce, sa scape!? Basescu trebuia sa fie un exemplu de corectitudine ... nu un falsificator!

 

macsi, cica la socola e un pat liber, au la fel ca la jilava

de unde scrii, internet.
sante! ca in rest le ai pe toate, doar sanatatea iti lipseste.

go for it!

Nu-l lasa din mana apartamentul ala, super-oferta! Cazare pe gratis, masa si caldura!
Cred ca nu mai trebuie sa dai "examen de admitere", te primesc aia dupa ce postari "inteligente" ai!

Corect ar fi fost, ca toate modificarile sa fie facute,in urma

unei dezbateri parlamentare. Daca Parlamentul vine in sfarsit din vacanta permanenta, de ce nu le da de lucru? Oricum aceasta OUG, ajunge si in parlament si in mod sigur va fi din nou altoita.

Petre,base vrea sa demonstreze,ca face ce vrea iel

! si ii iese ! asta e soricelul ,care calareste elefantul ! asta,pentru ca usl-istii sunt chititi doar pe furat ! base are de ii da pe nas si acum se distreaza,cu ciumetii !

mai basistoizi platiti din banii nostri

Din 2004 basescu a ascultat totul pentru a-i infrunta pe cai necavaleriste pe adversarii politici.
Josnicul de la Cotrocenoi s-a folosit de serviciile secrete in folos ABSOLUT personal pentru a se razbuna pe adversarii politici.
Ii trmura lenjeria intima cand vede ca nici pe plan european nu mai e vazut de nimeni, ci denigrat!

Cu ce probe?

Alea ale 'procurorului' Gadea?
Hai ca esti penibil !
Macar punctajul la aberatiile tale nu iti dau de gandit ?!
Vii aici si reproduci repertoriul obsedant al Antenei 3 ?
Chiar crezi ca mai asculta cineva gogosile lor?

cetateana, nu stiu cat de veche esti pe acest

forum. doar ca info: maxi=macsi=bursucul=proasta forumului=turnul prostiei=etc=bengosul si alte nickuri de 2 lei vechi, e un script facut prost in transnistria.
nu merita bagati in seama.

Eu doresc liberalizarea ascultarilor telefonice!

Daca procurorii au voie sa asculte pe oricine, oricand, oricum ... trebuie ca si cetatzenii sa poata sa cumpere instalatzii de ascultare-interceptare ... sa asculte si ei!
Sa parchez si eu masina langa cotroceni si sa inregistrez si eu ce vorbesc aia toata ziua!
Daca asta-i statul de drept pe care-l propovaduie Basescu asa sa fie ...!

 

Draga suspectule, (scrisoare de la procuror)

Iti scriu aceasta scrisoarea sa te felicit pentru activitatile pe care le desfasori cu zor. Ma bucur ca am aceasta ocazie sa-ti scriu. Vreau sa te anunt, ca trebuie sa fii atent la activitatile pe care le desfasori ca de azi inainte iti vom asculta convorbirile, citi emailurile si te vom urmari cand iesi si cand intri. Te sfatuiesc sa nu schimbi cartela din telefon, ca noi tot stim ca tu esti. Te sfatuim sa nu spui la toata lumea ce planuri ai, ca s-ar putea sa se gaseasca cate un informator de-al nostru. Ramai cu bine suspectule! PS Fii circumspect!!!!

 

Cred ca si noi cetatenii avem un cuvant de spus.

Cati de aici din cei care fac comentarii sunt angrenati in afaceri ilegale.Eu cred ca nimeni.Pai daca esti cetatean cinstit si castigi o paine prin munca nu vad de ce ne-am teme de ascultat telefonul.Nu-l simpatizez pe Basescu dar daca-l injuri la telefon nu vei patii nimic ca doar pe TV este injurat zilnic,in direct.Atunci nu inteleg de unde atata apetenta din partea unora de a nu fi ascultate telefoanele excrocilor.In mod legal cu hotarare de la judecator se pot asculta,si cu ce va deranzeaza daca sunteti oameni cinstiti.Nu cred ca un om cu scaun la cap poate accepta ca o lege aiurea sa ceara practic incuviintarea ascultarii tel.de catre excroc.Dupa acesta lege intai te duci la excroc si-l intrebi daca vrea sa-i fie ascultat tel. si dupa aceea te duci la judecator sa-i dea avizul pe care poti sa-l folosesti in loc de hartie higienica.Se cheltuiesc banii nostrii in vant fara finalitate.

o completare, amice jerry-politica

Foarte frumoasa ideea si redactarea, pe cuvant. Da' in final ar fi fost potrivit sa adaugi, zici eu, urmatoarea formulare: "Noi iti dorim binele, suspectule. Fiindca asa avem directiva legala: sa dorim binele tuturor marilor infractori. Semnat: Justitia Romana". Punct.

hotul cand fura e precaut,

de ce puii mei cand il suspectez, trebuie sa-l anunt ca il ascult. Daca e suspect, judecatorul sa dea unda verde si il ascult, il urmaresc si daca e cinstit il las in pace. Dar cum sa-i zic eu ca sa fie atent ca o sa-l ascult?! Asta e o treaba tonteasca rau. Oricum pun pariu ca usl-ul va pierde alegerile. Are 50 de condamnati pana acum.

tu esti fan Big Brother!

Daca tzie itzi asculta Basescu convorbirile nu ai vrea sa-i ascultzi si tu convorbirile lui?
Eu zic ca-s interesate, ca prin telefon a vorbit cu udrea despre energie pentru alro, tot la telefon rusii care au cumparat energia au confirmat ca au platit cele 2 milioane!
Daca e sa ne ascultam ... sa ne ascultam totzi pe totzi nu doar aia mai smecheri pe restul lumii!
Nici eu nu fac ilegalitatzi dar asta nu inseamna ca nu tzin la intimitatea ta si nu vreau sa fiu ascultat pe banii mei!Daca ma asculta procurorii... sa-mi plateasca ei telefonul, sa fie pe gratis telefonia in Romania!

Bla, bla, bla

Tot ce face Ponta este netransparent

 

hi hi hi! panica totala!

nu zice nimic de art 140, ala de ii statea in gat lui base!nu zice acolo, clar sa inteleaga tot forumistu: Kovesi poate sa intercepteze pe cine ii zice basescu, oricand vrea el. si pe cine vrea muschii ei, in caz ca are si ea vreo antipatie personala, ceva!Tot din astea, cu inceperea urmaririi penale, in rem, in personam de traduc onoratii cu bla, bla, bla!Lasa ca acu' se face 18,30 si iese base cu traducerea corecta!

 

Vreu ori nu,are dreptate Basecu

Sa presupunem ca ai dreptate azi Kovesi te vizeaza pe tine,dar ia nu este sudata in scaun si maine vin ai tai si te lasa pe tine si ma ia pe mine si tot asa.
Din punct de vedere al populatiei care-si castiga o paine in mod cinstit nu este corect ca un excroc sa fie avertizat din timp ca va fi supravegheat iar prin acesta aberatie abjecta sa scape dupa ce ne-a excrocat.Este o forma de a pune mai prejos interesele cetateanului cinstit si onest fata de excrocul care-l fura.Adica trebuie sa ne blazam noi ca cetateni si sa admitem ca suntem furati ca-n codru de niste excroci si sa le strangem mana.
Eu cred ca in Romania la situatia actuala de coruptie trebuiesc legi mult mai aspre si masuri mult mai simple de arestare si la puscarie cu el.Articolul 140 este nascocirea pura a banditilor,excrocilor care au penetrat pana la varf si astfel vor sa se apere.

Ascultarea telefoanelor se face in dictaturi!

Pentru un singur suspect ei asculta 10, 20, 30 de telefoane ... si poate din aia 30 niciunul nu este infractor!
Procurorii sunt slab pregatitzi, nu stiu alte metode de dovedire a unei infractiuni, decat convorbirile telefonice!
Sunt dovezi sub forma de acte, decizii, bani, extrase de cont, ... etc!

@Mcquin

De acord cu tine. Nu suntem in situatia de a reduce pedepsele, dimpotriva, mai ales in domeniul coruptiei. Legile impotriva coruptiei ar trebui sa fie foarte aspre, faptele grav pedepsite. Coruptia reprezinta un atentat la siguranta nationala.

nu e asa, nu ii anunta nimeni!

Sunt obligati sa anunte inceperea urmaririi penale, este altceva,nu ii anunta ca sunt interceptati.
Aveti mai jos, vechea si noua reglementare.http://www.euroavocatura.ro/articole/1714/Supravegherea_tehnica__Art__139_-_146_-_NCPP
Daca cititi, o sa constatati ca nu sunt mari diferente, se refera tot la faza de urmarire penala, e tot pe 30 de zile, tot cu mandat de la judecator. Si in noul cod sunt prevazute situatii privind pregatirea unei infractiuni, suspiciunea ca exista o infractiune etc. NU prea stiu in ce s-au incurcat, in faza cu urmarirea penala, din cate inteleg, o fi reglementata diferit! Dar in principiu e cam la fel cum era si pana ieri. Am vazut totusi ca in vechiu cod puteau prelungi ascultarea pana la 120 de zile! Or mai fi, dar in orice caz nu zice ca trebuie sa ii anunte ca sunt ascultati, asta e propaganda! dovada ca nici nu au modificat articolul ala!din cate imi dau seama, prin modificarea propusa, incep si ancheta in rem. Ca si cum nu ar cunoaste autorii. Dar zice, ca unii pot fi cunoscuti. Aia care sunt cunoscuti, ar trebui sa fie anuntati ca incepe urmarirea impotriva lor, in schimb mai pot asculta pe cine vor ei, in legatura cu fapta aia. Dar aia cunoscuti or sa stie, asa ca nu cred ca o sa le placa nici asta.

@Macsi

Ascultarea convorbirilor telefonice se face in toata lumea, vezi scandalul dintre SUA si Europa. De ce ne derajeaza faptul ca convorbirea telefonica a unui infractor poate fi folosita impotriva lui?

 

ce tot va certati acolo ??

in perioada urmatoare o sa se adevereasca faptul ca noul cod penal va face bine penalilor din sharlament.
antena 3 va face muuuulte emisiuni despre cum scapa politicienii PDL de anchete.
la B1 TV vom vedea cum infractorii din USL n-au mancat usturoi, desi le pute gura a fosa septica in curs de vidanjare.

 

@JulianDoe

Pai de ei a fost facut! Trebuie sa aibe si alesii nostri partea Leului, doar nu s-au muncit de pomana sa modifice ditamai legile.

Sa traiasca Jiji_Oaie si sa scape din parnaie

Cnd Codu' o sa permita! Evita, Jiji, evita!!

 

auzi ziare com ?

"......el care obliga procurorul sa anunte suspectul ca urmeaza sa fie suprevegheat prin mijloace tehnice speciale." - Unde scrie tonomatelor tampenia postata de voi mai sus? Ce proiect de act normativ ati citit voi ,umililor? De ce amestecati in mod voit anuntul de inceperea urmaririi penale cu anuntul de punere sub supraveghere? Rusine sa va fie!

 

Cand incepe urmarirea penala

cel in cauza este anuntat !
Mai informeaza-te si tu !

mcquin,pentru Ponta si acolitii lui Porcaria este o mana cereasca!

Ponta si-a indeplinit misiunea de a ajuta pe toti politicienii corupti sa fure linistiti. El va ramane in analele istoriei dreptului, ca fiind cel mai "Istet" plagiator care ne rade in nas, incalcand legea in vazul lumii. Desteapta-te romane. Shalom

 

Mult zgomot pentru ceea ce ar fi trebuit sa fie nimic

Constat cu imens dezgust ca Romania nu numai ca a fost si a ramas Tara lu' Peste, dar are si mari sanse sa ramana asa vreme indelungata. Atatea dezbateri, controverse si *** -PENTRU CE? Pentru niste erori comise fie dintr-un interes al marilor mafioti ai tarii, fie dintr-o incompetenta crasa a celor care ne dau legi si decrete. In mod normal, prevederile alea din Codul Penal, acum controversate, nici NU ar fi trebuit sa fie facute, de la bun inceput. Ca sa nu constituie acum subiecte de disputa. Niste specialisti in justitie, adevarati specialisti, corecti si impartiali, ar fi redactat un Cod Penal la fel de corect si de impartial. Sau, ma rog, niste modificari ale Codului Penal deja existent (care, in treacat fie spus, tot numa' in defavoarea gainarului de rand care ciordeste un kil de fasole de foame, si tot numa' in favoarea marelui mafiot care fura cu vagonul fiindca nu-i mai ajunge, a fost facut si pus in vigoare inca de dupa '89, iar toti alesii neamului de atunci incoace, fara deosebire de culoare politica, s-au straduit sa-l pastreze asa cum e, spre folosul lor si spre interesul lor comun -acela de imbogatire rapida si de acaparare a unor bucati cat mai mari din Ciolanul cel Gras). Bun, ziceam deci ca niste legiuitori competenti si mai ales corecti ar fi promulgat un Cod Penal si niste eventuale modificari ulterioare, la fel de competente si de corecte. Da' de unde sa-i gasesti pe astia, frate? Fiindca toti au fost pusi acolo, la varf, pe criterii politice si de interes, NU pe criterii de cinste, de corectitudine si de reala competenta. Ca un exemplu naucitor, ce sa mai zic ca Jiji Becali, si mafiot sadea, si incompetent, si batut in cap deopotriva, a facut nu demult parte dintr-o comisie parlamentara care se ocupa taman cu justitia si cu elaborarea de legi ale justitiei! Taman acolo a fost proptit de marii infractori guvernamentali, ca sa dea si sa aprobe la comanda si fara sa judece in prealabil, legi in favoarea lor, a marilor infractori. Fiindca asta-i Romania noastra cea de toate zilele, Tara lu' Peste (repet) in care totul e pe dos decat ar trebui sa fie in mod democratic, corect si real. Mai trebuie vreo alta explicatie lamuritoare la cele spuse mai sus? Eu zic ca nu. Toate cele bune, taica! Adica vorba vine, caci bune n-au fost, nu sunt si nici n-au cum sa fie, dupa cum se prevad si pe mai departe faptele si personajele din a noastra politica romaneasca.

 

vad ca pe acest site

sunt numaim pupaci basisti sau fosti securisti, din hoarda comunista care a terorizat Romania din 1945 incoace, mai ales pe vremea neodictaturii basiste,
Isi pierde alcoolitii?

 
 

 

:) mai Milucu,stai ma linistit,ca nu ti-a pitit nimenea sticla

ai uitat tu,unde ai pus-o,puneti-o-as sus,...pe noptiera !!

Au prostit nu numai o tara intreaga ci si

Uniunea Europeana , America , Canada ...

Cine citeste observatiile si propunerile specialistilor , va vedea cat de grava este situatia , cum Ponta si Cazanciuc
AU MIMAT
buna credinta si au pacalit lumea .

Mi s-a intamplat si mie sa dau peste astfel de procurori , care sa minta in rezolutiile lor ... Nu ai ce le face , in fata instantelor .

Vad ca postacii au intrat in transa , posibil ca la sedinta de maine sa se intample ceva .

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor