Guvernul sesizeaza organele de urmarire penala pentru nereguli in programul "Schi pentru Romania"

Joi, 22 Mai 2014, ora 12:03
4009 citiri
Guvernul sesizeaza organele de urmarire penala pentru nereguli in programul "Schi pentru Romania"
Foto: b365.ro

Guvernul a sesizat organele de urmarire penala, dupa ce Corpul de Control a gasit mai multe neregului in cadrul programului "Schi pentru Romania", derulat in perioada 2009-2013 si coordonat de Ministerul Turismului si Ministerul Dezvoltarii Regionale.

Programul national a fost implementat in timpul mandatului Elenei Udrea la Ministerul Turismului si a avut ca scop modernizarea partiilor de schi din Romania.

Inspectorii arata ca au gasit mai multe probleme la autoritatile locale care au primit sume importante din bugetul de stat pentru partiile de schi, potrivit unui raport al Corpului de Control al premierului Victor Ponta, remis joi Ziare.com.

"Schi in Romania": Un proiect cu investitii de 30 de milioane de euro

Verificarile au vizat Autoritatea Nationala pentru Turism si administratiile locale din mai multe judete, care au beneficiat de finantari prin programul "Schi pentru Romania".

Potrivit Autoritatii Nationale pentru Turism, pentru realizarea partiilor s-au alocat 143 milioane de lei de la bugetul de stat, respectiv 92%, si 12 milioane de lei din bugetele locale, adica 8%.

Echipamente platite degeaba

Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns la concluzia ca, printre altele, fondurile au fost alocate si in cazul unor terenuri cu o situatie juridica incerta, s-au achizitionat echipamente care nu erau incluse in obiectivele initiale si s-au platit echipamente care nu se regaseau ulterior pe partii.

Corpul de Control al prim-ministrului a ajuns la concluzia ca au fost aprobate sume pentru amenajarea partiilor fara a se clarifica, anterior, situatia juridica a terenurilor.

De asemenea, inspectorii mai sustin ca au fost achizitionate echipamente care nu erau incorporate in obiective si au fost platite echipamente care nu au fost gasite ulterior pe partii.

Banii din programul "Schi in Romania" umfla conturile PD-L

In plus, Corpul de Control a mai constatat schimbarea destinatiei fondurilor de catre autoritatile locale, precum si atribuirea ilegala a contractelor pentru executarea lucrarilor.

Date false in documente

Administratiile locale mai sunt acuzate ca si-au indeplinit defectuos atributiile de serviciu in ceea ce priveste lucrarile de amenajare a partiilor, dar si ca au inclus date false in documentele aferente executiei lucrarilor.

Inspectorii mai precizeaza ca autoritatile au solicitat bani de la bugetul de stat in mod ilegal si au gestionat in mod defectuos domeniul schiabil.

Verificarile Corpului de Control al premierului au vizat consiliile judetene din Cluj si Maramures, precum si consiliile locale din Vulcan, Petrosani, Cavnic, Borsa, Predeal, Borsec si Azuga.

Ancheta Guvernul a demarat la inceputul acestui an si a avut ca scop verificarea modului in care a fost realizat proiectul national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#guvern schi, #guvern sesizare schi, #guvern nereguli schi, #partii schi nereguli , #justitie