”Vânător” de homosexuali, condamnat la închisoare cu executare. Cum ”îi făcea de bani” pe bărbații cu care își dădea întâlniri amoroase

Autor: N.G.
Sambata, 18 Septembrie 2021, ora 03:30
5771 citiri
”Vânător” de homosexuali, condamnat la închisoare cu executare. Cum ”îi făcea de bani” pe bărbații cu care își dădea întâlniri amoroase
Foto: pixabay.com

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din orașul Cugir, un veritabil ”vânător” de bărbați gay, a fost condamnat la închisoare cu executare pentru tîlhărie calificată. Una dintre victimele sale este un bărbat cu care și-a dat întâlnire pentru a întreținere relații sexuale.

Fapta a avut loc în 21 iulie 2017, iar prima condamnare a fost pronunțată pe data de 8 septembrie 2021. Tânărul (Sergiu N.) căuta pe site-uri de socializare bărbați gay pentru întâlniri amoroase.

O astfel de întâlnire a fost organizată în luna iulie 2017. Cei doi s-au întâlnit în parcarea unui magazin din Cugir. Au mers la un bancomat de unde persoana vătămată, care avea asupra sa suma de 120 lei, a retras suma de 150 lei și s-au deplasat cu autoturismul victimei într-o zonă aflată la ieșirea din oraș unde urmau să întrețină un raport sexual în schimbul sumei de 200 lei.

La un moment dat, Sergiu N., care se afla pe scaunul din dreapta față, a luat de sub volan un cuțit și l-a amenințat pe celălalt bărbat să îi dea banii. Acesta a reușit să fugă din autoturism circa 50 metri, însă a fost urmărit și amenințat de tânărul care la vremea respectivă avea 17 ani. Victima a susținut ulterior că a negociat cu inculpatul și a acceptat să îi predea suma de 270 lei, iar acesta i-a restituit cuțitul, punându-l pe portbagaj și au revenit în autoturism. În timpul cât victima se afla în afara mașinii, tânărul a sustras din bord o baterie externă. Ulterior, s-au deplasat în parcarea magazinului, unde Sergiu N. a coborât, iar bărbatul tâlhărit a sunat la Poliție.

Producea bani prin agresarea homosexualilor

În dosar a fost audiat și un șofer de taxi care l-a plimbat pe agresor în ziua respectivă cu mașina prin oraș. ”La un moment dat, i-a relatat că așteaptă să se întâlnească cu o persoană cu orientare homosexuală din Oradea și că „îl va face de bani, adică îl va fura sau tâlhări”. Martorul l-a lăsat pe inculpat în parcarea magazinului Penny, unde s-a întâlnit cu o persoană de sex masculin, iar după aproximativ o oră a fost contactat telefonic de către acesta care i-a solicitat să îl ia cu mașina din același loc. I-a relatat că a fost cu acea persoană în zona Serelor și „l-a făcut de bani”, fără a preciza modalitatea. Martorul a observat, de asemenea, că acesta avea asupra sa suma de 400-500 lei și o baterie externă, pe care inițial nu o avusese”, se precizează în hotărârea instanței de judecată.

Martorul l-a dus, ulterior, pe Sergiu N. până la Cluj-Napoca unde acesta urma să se întâlnească cu o altă persoană cu orientare homosexuală pe care intenționa „să o facă de bani”. ”Martorul a susținut că, în cartierul Mănăștur, Sergiu N. s-a întâlnit cu un bărbat, iar după circa 20 minute a revenit la autoturism și i-a arătat că a obținut suma de 70 lei și o sticluță în care s-ar fi aflat o substanță etnobotanică. A mai declarat că știe că inculpatul N. ”bate oameni și le ia banii”. De asemenea, au mai fost în Cluj Napoca unde Sergiu N. ”l-a mai agresat pe un bărbat pentru bani”, iar în alte rânduri a fost în locuri „unde acesta producea bani de la agresarea homosexualilor, obținând suma de 200-300 lei”, se mai susține în documentul instanței.

Tovarășul de fapte penale comise cu violență

În deplasările de la Cluj-Napoca, Sergiu N. mai era însoțit de un alt tânăr din Cugir (Daniel B., de 19 ani), care este și el condamnat în acest dosar după ce împreună cu tovarășul său de infracțiuni au tâlhărit un alt bărbat din Cugir, în 25 iulie 2017. Victima, de profesie medic veterinar, nu a fost aleasă pe motiv de orientare sexuală ci pur și simplu le-a ieșit în cale celor doi tineri, într-o noapte, în zona unui fost târg de animale din Cugir.

L-au lovit cu pumnii și picioarele la nivelul capului și i-au sustras o geantă cu medicamente, instrumentar veterinar și o pereche de ochelari, portmoneul cu actele de identitate și carduri de sănătate, bani și un telefon mobil marca Nokia, cauzându-i un prejudiciu de aproximativ 1.000 lei. Pentru leziunile traumatice suferite, victima a necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

Fiind recidivist, Sergiu N., aflat de mai bine de un an la închisoare pentru o altă faptă, a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de 2 ani și 8 luni de închisoare în regim de detenție. Acesta mai trebuie să plătească daune morale în valoare de 10.000 de lei către bărbatul cu care și-a dat întâlnire pentru o relație amoroasă. Daniel B., care avea 15 ani la momentul comiterii faptei, urmează să să execute măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenție pe o durată de 4 ani și 9 luni. Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citește și:
Închisoare pentru şoferii băuţi şi drogaţi care au produs un accident mortal. Proiect de lege depus în Parlament
Închisoare pentru şoferii băuţi şi drogaţi care au produs un accident mortal. Proiect de lege depus în Parlament
Senatorul PSD Robert Cazanciuc a depus la Parlament, marţi, proiectul de modificare a legislaţiei penale care prevede ca niciun şofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni...
Opozantă din Belarus, încarcerată în urma protestelor împotriva lui Lukaşenko, internată la terapie intensivă
Opozantă din Belarus, încarcerată în urma protestelor împotriva lui Lukaşenko, internată la terapie intensivă
Una dintre reprezentantele disidenţei din Belarus, Maria Kolesnikova, care ispăşeşte o pedeapsă de 11 ani de închisoare, a fost dusă la secţia de terapie intensivă a unui spital din...