Ilie Carabulea, fiul sau si alte cinci persoane au iesit din arest

Vineri, 04 Martie 2016, ora 11:17
2786 citiri
Ilie Carabulea, fiul sau si alte cinci persoane au iesit din arest
Foto: Captura Youtube/Observator Antena1 2012

Omul de afaceri Ilie Carabulea, fiul sau, Oprea Carabulea si alte cinci persoane, sunt liberi, cel putin pana la ora 16:00, cand Tribunalul Sibiu se va pronunta in acest caz.

"Tribunalul Sibiu a amanat pronuntarea pentru vineri, ora 16:00, pentru ca avocatii sa depuna concluzii scrise", a declarat, vineri dimineata, Cornelia Prundaru, purtatoarea de cuvant a Tribunalului din Sibiu.

Ilie Carabulea, fiul sau, Oprea, si alte cinci persoane, Angela Toncescu, Liviu Stoicescu, Maria Cosa, Georgeta Crideanu si Gheorghe Nasarau au fost retinute miercuri seara, pentru 24 de ore, de catre procurorii DIICOT Sibiu. Cei sapte retinuti s-au aflat in arestul IPJ Sibiu, cu propunere de arestare preventiva.

Dosarul ASF-Carpatica: Omul de afaceri Ilie Carabulea, arestat preventiv - decizie definitiva

Acestia sunt anchetati in dosarul de constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu, evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul Carpatica Asigurari.

In acest dosar, procurorii DIICOT Sibiu efectueaza cercetari fata de 10 suspecti pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, fals informatic, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, delapidare, evaziune fiscala si spalare de bani, in dosarul Carpatica Asigurari.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.

"La data de 2 martie, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, au efectuat 13 perchezitii pe raza judetelor Sibiu, Ilfov si a municipiului Bucuresti atat la domiciliile suspectilor, cat si la sediile unei firme de asigurari", informa miercuri un comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Sibiu au fost audiate 27 de persoane.

Procurorii au efectuat miercuri 13 perchezitii in Sibiu si Bucuresti, la sediile SC Carpatica SA, dar si la domiciliul suspectilor.

Potrivit unor surse judiciare, la sfarsitul anului 2014 - inceputul anului 2015, Oprea Carabulea (imputernicitul lui Ilie Carabulea), Daniel Micu, Georgeta Crideanu, Ana Popa si Angela Toncescu au constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii unor infractiuni prin care se urmareau protejarea intereselor financiare ale Carpatica Asigurari si evitarea suspendarii autorizatiei de functionare de pe piata asigurarilor din Romania.

Joi, Fondul de Garantare a Asiguratilor a preluat temporar, conducerea Carpatica Asig, potrivit Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

In sedinta de joi, Consiliul a hotarat sa ii sanctioneze pe membrii Consiliului de Administratie si ai conducerii executive a societatii Carpatica Asig SA cu retragerea aprobarii, precum si inlocuirea temporara a organului de conducere al asiguratorului cu Fondul de Garantare a Asiguratilor, in calitate de administrator temporar al societatii, in sensul detinerii competentei de a reprezenta asiguratorul. Consiliul a hotarat demararea selectiei celui de-al doilea administrator temporar, potrivit Legii 246/2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Carabulea eliberat pronuntare, #dosar ASF Carpatica Carabulea eliberat , #justitie
Comentarii