Implicare surpriza in dosarul Vosganian-Videanu

Joi, 05 Septembrie 2013, ora 12:05
6518 citiri
Implicare surpriza in dosarul Vosganian-Videanu

O situatie neobisnuita se inregistreaza in dosarul in care Varujan Vosganian si Adriean Videanu, acuzati de DIICOT de complot si subminarea economiei nationale in favoarea omului de afaceri Ioan Nicolae. Alina Bica (foto), actuala sefa a DIICOT, a avizat in 2009, cand lucra la Ministerul Justitiei, o ordonanta care are legatura cu acest caz.

Vosganian si Videanu sunt acuzati de DIICOT ca prin acte normative aprobate in Guvern au ajutat societatea Interagro a lui Ioan Niculae sa achizitioneze nelegal gaze naturale de la ROMGAZ la preturi foarte mici, prejudiciul fiind de 130 de milioane de dolari.

Specialista in energie Ana Otilia Nutu (Expert Forum) a explicat pentru Romania Libera ca actuala sefa a DIICOT, Alina Bica, ar fi pus si ea umarul, in 2009, cand era secretar de stat la Ministerul Justitiei, la achizitionarea discretionara a gazelor naturale, prin viza de legalitate pe care a dat-o pentru emiterea Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 54/2009, care a permis ca unii consumatori, printre care si Interagro, sa cumpere gaz la pret mai mic. Mai exact, Alina Bica a fost cea care, in calitate de secretar de stat in Ministerul Justitiei, a dat avizul de legalitate.

De altfel, in cadrul interviului sustinut in fata CSM pentru a obtine avizul de numire pe functia de procuror sef al DIICOT, Alina Bica a fost intrebata ce va face daca va fi obligata sa investigheze un dosar in care va apare si un act normativ pe care l-a avizat ca secretar de stat la Justitie, iar aceasta a raspuns ca il va informa pe procurorul general al Romaniei.

Contactata de sursa citata, Alina Bica a replicat: "In dosar nu este vorba de ordonanta de urgenta pe care as fi vizat-o in 2009, ci de cele trei memorandumuri ale dlui Videanu prin care s-au acordat facilitatile societatii INTERAGRO. Apoi, ordonanta de urgenta a devenit lege in 2010, deci nu poate face obiectul investigatiei DIICOT".

Pe de alta parte, intrebata fiind de ce nu este arestat preventiv Ioan Niculae, cel care este prezentat in referatul DIICOT drept capul gruparii infractionale care a prejudiciat statul cu cel putin 130 de milioane de lei, sefa DIICOT a explicat ca procurorul de caz este suveran pe dosar si numai el poate decide masurile preventive in dosar.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com