Inca o sedinta cu scandal la Senat pe Legile Justitiei: Deputatii USR blocati de bodyguarzi sa intre in plen (Video) UPDATE

Miercuri, 20 Decembrie 2017, ora 14:14
10857 citiri
Inca o sedinta cu scandal la Senat pe Legile Justitiei: Deputatii USR blocati de bodyguarzi sa intre in plen (Video) UPDATE
Foto: Captura video

Deputatilor USR le-a fost interzis accesul in plenul Senatului, pentru a-si sustine amendamentele la Legile Justitiei.

Deputatii USR au vrut sa intre, miercuri, in plenul Senatului, pentru a-si sustine amendamentele la Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciara si la Legea nr. 317/2004 privind organizarea si functionarea CSM, care se dezbat si se voteaza in sedinta, insa le-a fost blocat accesul in sala.

"Noi, acum, suntem calcati in picioare pe procedura. Am venit aici ca sa sustinem amendamentele grupurilor parlamentare USR la aceste legi.

Speram din tot sufletul, pe procedura, sa-i intarziem. Practic, ceea ce se incearca acum, este subminarea unei puteri in stat, puterea juridica, care va fi total subordonata Executivului si Legislativului.

La intrarea in Senat, parlamentarilor USR care voiau sa sustina amendamente, li s-a interzis accesul de catre niste domni, intelegem ca sunt angajati ai Senatului, nu stim exact cine sunt", a declarat deputatul Claudiu Nasui.

Deputatul a transmis live pe Facebook cum le-a fost interzisa intrarea in sala.

Nasui a invocat articolul 118 din Regulamentul Senatului, care da dreptul deputatilor sa-si sustina amendamentele.

"Noi ne bazam pe Regulamentul Senatului, articolul 118, care da dreptul deputatilor, exact ca si senatorilor, sa-si sustina amendamentele. Mai tineti minte cand era notoriu domnul Serban Nicolae, cand a fost prezent in Camera Deputatilor, dansul era senator.

In baza aceluiasi articol in care dansul avea dreptul sa participle la sedintele Camerei Deputatilor, avem si noi dreptul sa participam la sedintele Senatului. Acum, faptul ca ei ne-au blocat accesul, se mai intrece inca o linie rosie", a mai spus deputatul USR.

Deputatul USR Cosette Chichirau a scris pe pagina personala de Facebook ca au fost pusi bodyguarzi la usa, pentru a li se bloca intrarea in sala.

"Au pus bodyguarzi la intrarea la Senat! USR incearca sa intre - avem dreptul, regulamentar, sa fim acolo", a scris Chichirau.

Citeste si despre ce s-a intamplat ieri la Senat: Protest in Senat in timp ce era dezbatuta prima dintre Legile Justitiei. Tariceanu s-a suparat si a intrerupt sedinta (Video)

Astazi, USR a acuzat Puterea ca mai multe persoane nu au fost primite in Camera Deputatilor, desi sedintele sunt publice.

Deputatul USR Cristian Seidler a atras atentia ca dreptul cetatenilor de a participa la lucrarile Parlamentului a fost incalcat.

UPDATE La scurt timp, Catalin Drula a anuntat ca a sesizat Serviciul de Protectie si Paza.

"Eu am vazut ca colegii mei erau acolo, imbranciti de domnul acela, si m-am dus sa sesizez SPP-ul si ei mi-au spus ca au sesizat Politia, la randul lor, si ca seful de Dispozitie pe Parlament va veni acolo, dar nu stiu ce s-a mai intamplat, pentru ca a trebuit sa revin la plen la Camera Deputatilor", a mai spus deputatul USR.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Deputati USR blocati Senat , #justitie