Inca patru arestari la domiciliu - Dosar cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro

Duminica, 09 Februarie 2014, ora 17:38
3466 citiri
Inca patru arestari la domiciliu - Dosar cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro

Magistratii de la Tribunalul Prahova au respins propunerea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti privind prelungirea masurii arestarii preventive a patru inculpate din dosarul Pavaleanu si au dispus inlocuirea acestei masuri cu masura preventiva a arestului la domiciliu pentru 30 de zile de la data ramanerii definitive a deciziei.

Cele patru inculpate, Stroe Cecilia Cristina, Dobre Emilia Loredana, Enica Victoria si Stefanescu Elena Giluela, au fost arestate in luna octombrie a anului trecut, alaturi de fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu si de alte doua persoane intr-un dosar de evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro.

De asemenea, Tribunalul Prahova a respins ca neintemeiate cererile formulate de ceilalti noua inculpati din dosar privind inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura preventiva a controlului judiciar sau masura preventiva a arestului la domiciliu si a dispus prelungirea masurii arestarii preventive a acestora.

Un alt ales, urmarit penal pentru evaziune - este implicat in cazul Paveleanu

Decizia instantei nu este definitiva, procurorii, dar si inculpatii avand drept de contestatie in termen de 48 de ore de la pronuntare, respectiv de la comunicare.

Marcel Pavaleanu si alte sase persoane, respectiv Enica Victoria, Stroe Cecilia Cristina, Serban Bogdan Ionut, Stefanescu Elena Giluela, Corneliu Popa si Emilia Loredana Dobre, au primit mandate de arestare preventiva in luna octombrie a anului trecut sub acuzatiile de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul in acest caz fiind estimat la 35 de milioane de euro.

La acel moment, procurorii au cerut si arestarea preventiva a altui inculpat, Razvan Alexe, insa magistratii au dispus in cazul sau masura obligarii de a nu parasi tara fara incuviintarea instantei de judecata pentru o perioada de 30 de zile.

Spalare de bani si evaziune fiscala cu firme fantoma

La cateva saptamani, Razvan Alexe a fost arestat de procurorii DNA intr-un alt dosar privind infractiunea de trafic de influenta.

Ulterior, alte sase persoane, administratori ai unor societati comerciale, au fost arestate in dosarul Pavaleanu.

Potrivit procurorilor, Ionescu Dragos Ioan, Onea Nicolae, Tarinda Marian Raducu, Soare Gheorghe, Tarinda Andrei Costin si Musat Costin Gabriel sunt urmariti penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, spalare de bani si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Din probele administrate in cauza, exista indicii ca inculpatii au desfasurat, in perioada 2012-2013, operatiuni comerciale nereale, cu societati de tip fantoma, operatiuni pe care le-au inregistrat in contabilitatea societatilor pe care le administreaza, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.

Conform datelor oferite de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, valoarea prejudiciului in cazul celor sase este de 11.154.699 lei din evaziune fiscala si 19.245.201 lei din spalare de bani.

Cad capete in dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro: Alti urmariti penal

Unii dintre inculpati sunt cunoscuti in plan local ca fiind patroni ai unor firme care au contracte cu autoritatile prahovene.

Ionescu Dragos Ioan este cunoscut ca administrator al Conti SA, iar Onea Nicolae ca administrator al Coni SRL. Ambele societati au derulat contracte, de-a lungul timpului, cu autoritatile locale. Tarinda Marian Raducu si Tarinda Andrei Costin sunt cunoscuti ca fiind reprezentanti ai SC Via Star New Corporation SRL, societate ce a castigat mai multe contracte privind intretinerea unor drumuri judetene.

In acest dosar se efectueaza cercetari fata de peste 130 de societati comerciale, iar procurorii au inceput urmarirea penala fata de SC Rosia Montana Gold Corporation pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si complicitate la spalare de bani.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#dosar Pavaleanu arest domiciliu, #arestare domiciliu inculpate Prahova, #dosar prejudiciu 35 milioane euro , #justitie