Incep audierile in dosarul Visinescu

Vineri, 30 August 2013, ora 10:21
1965 citiri
Incep audierile in dosarul Visinescu
Foto: Arhiva

Valentin Cristea, singurul detinut politic de la Ramnicu Sarat care mai este in viata, va fi audiat vineri de procurori in dosarul deschis de Parchetul General pornind de la faptele comise de tortionarul Alexandru Visinescu.

Cercetarile au fost declansate dupa ce Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc a depus o sesizare penala pe numele acestuia. Audierile incep cu Valentin Cristea, singurul martor ramas in viata, relateaza Digi24.

Alexandru Visinescu, fostul comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, din 1956 pana la desfiintarea inchisorii, in 1963, este acuzat de omor deosebit de grav.

Cum se purta tortionarul Visinescu: "Ne dezbraca pe toate in pielea goala si ne perchezitiona, in frig, iarna"

Despre vinovati, victime si miza procesului Visinescu - Interviu cu istoricul Dorin Dobrincu

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a transmis, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca in temeiul dispozitiilor art. 209 alin. 41 din Codul de procedura penala, a dispus preluarea cauzei privind pe Visinescu Alexandru, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii urmaririi penale de catre procurori din cadrul Sectiei de urmarire penala si criminalistica.

"Motivele care au stat la baza deciziei de preluare vizeaza complexitatea cauzei, volumul mare de activitati procesuale si procedurale ce urmeaza a fi efectuate in vederea solutionarii cu celeritate a acesteia", a anuntat Parchetul General.

Alexandru Visinescu, fostul comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, a intrat in atentia publica dupa ce jurnalistii de la Gandul si Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc au publicat, in urma cu o saptamana, biografia completa a tortionarului, iar la Parchetul General a fost depusa o plangere penala pe numele acestuia, plangere in care este acuzat de omor deosebit de grav.

Dan Voinea: Comunistii au facut milioane de victime, faptele sunt imprescriptibile Interviu

Intr-un interviu acordat Ziare.com, presedintele executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, Andrei Muraru, a declarat ca Visinescu va scapa cel mai probabil de inchisoare, daca va fi condamnat, din cauza varstei inaintate.

Identificarea tortionarilor si cum scapa ei de inchisoare Interviu

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#audieri dosar Visinescu, #urmarire penala tortionari, #audieri dosar tortionari , #justitie