Un fost patron de ziar si un fost detinut, retinuti la Alba Iulia pentru o inselaciune de 60.000 de lire. Victima este o femeie care a fost amenintata

Autor: N.G.
Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 17:25
6017 citiri
Un fost patron de ziar si un fost detinut, retinuti la Alba Iulia pentru o inselaciune de 60.000 de lire. Victima este o femeie care a fost amenintata
Cei doi isi vor petrece noaptea in arestul IPJ Alba

Doi barbati au fost retinut miercuri, 6 octombrie 2021, de politisti din cadrul IPJ Alba dupa ce au inselat o femeie cu 60.000 de lire sterline. Inculpatii sunt un fost detinut si un fost om de afaceri, patron de ziar local.

Politistii au efectuat miercuri sapte perchezitii la domiciliile celor doua persoane, respectiv sediile si punctele de lucru ale unor societati administrate de acestea.

A. G., zis Keops (34 ani) si M. C. (50 ani) sunt acuzati de inselaciune, amenintare, fals in inscrisuri sub semnatura privata, nerespectarea hotararii judecatoresti si sustragere de sub sechestru.

Din cercetari a reiesit ca, incepand cu luna ianuarie 2021, cei doi barbati ar fi indus in eroare o femeie, de 34 de ani, cu privire la calitatea lor, pentru a obtine diverse sume de bani.

Invocand nevoia de dezvoltare a unei afaceri si castigandu-i increderea, cei doi ar fi reusit sa obtina, in mai multe transe, 60.000 de lire sterline. Ulterior, cand femeia a solicitat restituirea banilor, cei doi ar fi refuzat si ar fi facut presiuni asupra ei, pentru a renunta la bani, amenintand-o ca ii vor face plangere pentru camatarie si spalare de bani.

Cele doua persoane sunt banuite si de comiterea altor inselaciuni, cu un prejudiciu total de 21.500 de euro, precum si amenintare, fals in inscrisuri sub semnatura privata, sustragerea de sub sechestru si nerespectarea hotararii judecatoresti.

In perioada 2019 - 2021, invocand promisiuni de achizitionare a unor autoturisme, la preturi convenabile sau probleme financiare ale unor societati administrate, ar fi reusit sa obtina diverse sume de bani de la mai multe persoane.

Unul dintre inculpati (Keops) este o cunostinta mai veche a politiei, fiind condamnat in trecut la inchisoare cu executare tot pentru infractiuni de inselaciune. A fost eliberat conditionat cu rest de pedeapsa. Acesta are pe rolul instantelor doua dosare penale, unul tot pentru inselaciune si altul pentru conducere fara permis. In plus, mai este cercetat tot pentru infractiuni de inselaciune cu prejudiciu de zeci de mii de euro, victimele fiind tot femei.

Al doilea inculpat (M. C., de 50 de ani, fost om de afaceri cunoscut in anii 2000 si fost patron de ziar local) a fost, initial, o victima a lui Keops, dar nu a depus plangere impotriva acestuia. In final, cei doi au devenit prieteni si parteneri de afaceri, iar ulterior "colegi" de infractiuni cu victime in special femei.

Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Despăgubiri de milioane de dolari pentru victimele medicului Nassar
Departamentul american de Justiţie a ajuns la un acord pentru plata a 138,7 milioane de dolari în procesul civil cu sutele de victime ale fostului medic al Federaţiei americane de gimnastică,...
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Horoscop zilnic. Miercuri, 24 aprilie. Zodia care își va petrece seara în compania prietenilor
Astrele au pregătit noi provocări pentru zodii, unele fiind mai norocoase, iar altele mai puțin. Toate previziunile despre dragoste, bani sau job, în horoscopul zilnic. Berbec: Relația cu...
#retinuti, #inselaciune, #keops, #alba iulia, #chira, #femeie, #bani, #fals , #justitie