Loviturile date de trei interlopi periculoși din Ardeal în Ungaria. S-au dat polițiști și au jefuit două familii din Debrecen

Autor: N.G.
Vineri, 24 Septembrie 2021, ora 03:30
13319 citiri
Loviturile date de trei interlopi periculoși din Ardeal în Ungaria. S-au dat polițiști și au jefuit două familii din Debrecen
Adrian Groșan și Vasile Ștefan Ciasar au scăpat trmporar de dosarul din Ungaria Foto Facebook

Trei interlopi periculoși din Ardeal au fost arestați preventiv în baza unor mandate europene emise de autorități judiciare din Ungaria.

Adrian Groșan, Todică Alex Mihai din Bistrița-Năsud și Ciasar Vasile Ștefan, din Cluj, sunt acuzați în Ungaria de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate și violare de domiciliu.

Cei trei au dat două lovituri împreună în 19 ianuarie 2020 și 4 martie 2020. Mai întâi, pe data de 18 ianuarie 2020, au sustras două plăcuțe de înmatriculare cu numere de Ungaria și le-au montat pe autoturisme înmatriculate în România.

Cu ajutorul acestor autoturisme, în 19 ianuarie 2020 au intrat prin efracție într-o locuință din Debrecen unde i-au așteptat pe proprietari. Când aceștia au sosit, atacatorii au susținut că sunt ofițeri de poliție și au solicitat bani în valută. Cei doi soți au fost agresați și legați de mâini și de picioare. Agresorii au găsit o cutie cu bani cash în valoare de 32.500.000 forinți (aproximativ 93.000 euro), după care au fugit, lăsând victimele legate.

Alex Mihai Todică urmează să fie trimis în Ungaria pentru a răspunde penal. Foto Facebook

În 4 martie 2020, folosindu-se tot de calitățile false de polițiști au atacat o altă familie formată din patru membri, pe care i-au amenințat cu o armă. După ce au căutat în casă și în autovehicul, atacatorii au găsit 115.000 forinți (aproximativ 330 euro). Leziunile cauzate unei persoane vârstnice au necesitat mai mult de 8 zile pentru vindecare.

Cei trei au fost arestați preventiv în luna august 2021, dar doar unul dintre ei (Todică Alex Mihai) ar urma să fie trimis în Ungaria pentru a fi cerecetat penal. Pe data de 21 septembrie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins contestația acestuia la decizia privind punerea în executare a mandatului european de arestare.

Ceilalți doi, Adrian Groșan și Ciasar Vasile Ștefan, sunt judecați și cercetați în România în mai multe dosare privind furturi, jafuri și fapte cu violență. Prin urmare, Curtea de Apel Cluj-Napoca a amânat punerea în executare a mandatelor până la finalizarea procedurilor judiciare din România.

Dosarele lui Groșan și Ciasar

Interlopul Adrian Groșan este inculpat în dosarul fostului șef al Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj-Napoca, Liviu Șipoș. Procurorii susțin că Groșan avea un rol important în rețeaua infracțională condusă de Liviu Șipoș, bistrițeanul având misiunea de a șantaja persoanele vizate de Șipoș, după ce un alți membrii ai grupării intrau fără drept în spații private și montau dispozitive de interceptare și înregistrare a discuțiilor purtate în mediul ambiental, accesau ilegal sistemele informatice și montau dispozitive GPS de urmărire a autovehiculelor persoanelor vătămate.

Numele lui Adrian Groșan a fost implicat și în dosarului unei tâlhării asupra unui om de afaceri din Bistrița-Năsăud, în noiembrie 2018. Groșan a fost arestat preventiv alături de Vasile Ștefan Ciasar (partenerul de infracțiuni din Ungaria), ambii stând după gratii două luni, până în ianuarie 2019.

Ciasar Vasile Ștefan este considerat unul dintre cei mai titrați hoți din Transilvania. În 2017 a furat, împreunăm cu un complice, suma de 80.000 de euro din casa unui om de afaceri din Huedin. În trecut ar mai fi fuart furat 110.000 de lei de la un om de afaceri din Bistrița și încă 100.000 de euro, bani sustrași din locuința unei familii care a vândut un teren.

”Bombă” pe apă, în Ungaria! Ce-au pățit cele mai valoroase sportive ale României, după 5 ani
”Bombă” pe apă, în Ungaria! Ce-au pățit cele mai valoroase sportive ale României, după 5 ani
Canotoarele Simona Radiș și Ancuța Bodnar, considerate cele mai valoroase sportive ale României, au fost învinse pentru prima oară în ultimii cinci ani, la Campionatele Europene de la...
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Președintele Chinei Xi Jinping, așteptat în Ungaria. Anunțul șefului de cabinet al lui Viktor Orban
Preşedintele Chinei, Xi Jinping, va face luna viitoare o vizită în Ungaria, a anunţat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, citat de Reuters. Gulyas a...
#interlopi, #Cluj, #jafuri, #Ungaria, #arest, #grosan, #ciasar , #justitie